“Una dintre vocațiile femeii este de a fi educatoarea bărbatului; prin gândurile, prin sentimentele, prin privirile sale, prin întreaga sa atitudine, ea trebuie să îl inspire astfel ca el să se comporte mereu cu mai multă noblețe, echitate, curaj. Bărbatul nu cere decât să fie inspirat, exaltat de femeie. De aceea, atât timp cât femeile nu au acest ideal, atât timp cât se gândesc la bărbați numai să le satisfacă dorințele, plăcerile sau nevoile de confort, ele nu-și vor îndeplin adevărata vocație și vor deveni ele însele victime.

Veți spune: „Cum poate femeia să îl educe totuși pe bărbat? Ea este mult mai slabă și mai fragilă decât el! Îi este imposibil să i se opună.” Pentru a-l influența, nu este nevoie să i se opună, există niște metode mai subtile. Iar ea îl mai poate educa și într-un alt fel: educându-i copiii, iar acești copii vor respecta întreaga lor viață femeile din cauza mamei lor. Prin influența zilnică ce o pot exersa asupra tinerilor lor copii, mamele au mijloacele de a crea niște caractere drepte, nobile, generoase, niște sfinți, niște eroi.”

…………………………

“Multe povești de iubire se încheie cu un eșec! Și totuși, de fiecară dată când un bărbat și o femeie reîncep să iubească, ei trăiesc cu speranța că, în sfârșit, și-au găsit acum sufletul pereche… Oare de ce nu se întâmplă așa? Fiindcă ei nu cunosc toate elementele ce intră în joc în clipa întâlnirii. Ei descoperă că au anumite afinități și își închipuie că este de ajuns. Ei nesocotesc că, această atracție ce îi îndeamnă unii către alții nu este o necesitate superficială, ușor de satisfăcut, ci manifestarea unui fenomen cosmic ce se referă mai întâi la sufletul și spiritul lor.

De aceea, înainte de a se realiza în planul fizic, întâlnirea, uniunea dintre un bărbat și o femeie trebuie să se realizeze mai întâi în înalt, în lumea divină, în lumea luminii. Această uniune din înalt este condiția de îndeplinit pentru ca uniunea lor din lumea de jos să devină solidă, durabilă, și să producă niște creații de cea mai mare frumusețe.”

…..

“Din ziua în care v-ați decis să pășiți pe calea luminii, să nu părăsiți niciodată această orientare. Tot restul îl puteți schimba, dar să nu vă părăsiți niciodată orientarea divină. Și mai ales, să înțelegeți bine că statornicia nu înseamnă imobilitate.

A fi statornic înseamnă a fi credincios promisiunilor făcute, înseamnă a urma, orice s-ar întâmpla, calea spre înalt, ceea ce este mai greu decât să fii drăguț, amabil, serviabil, generos, curajos. Când sunteți bine dispuși, vă promiteți că veți merge mereu în aceeași direcție, și vă vedeți depășind toate obstacolele. După câteva zile însă, ca urmare a unui eșec, a unei decepții, vă găsiți într-o altă stare de spirit, și nici nu vă mai amintiți că ați luat o asemenea decizie. Unde vă închipuiți că vă veți putea astfel îndrepta? Dimpotrivă, mai mult ca niciodată, este momentul să nu vă poticniți.

De aceea, înainte de a se realiza în planul fizic, întâlnirea, uniunea dintre un bărbat și o femeie trebuie să se înfăptuiască în înalt, în lumea divină. Această uniune din înalt este condiția de îndeplinit pentru ca uniunea lor din lumea de jos să devină solidă, durabilă, și să dea naștere unor creații de cea mai mare frumusețe. ”

…..

“Un discipol al unui învățământ spiritual atinge un nivel de conștiință superior după o îndelungată lucrare. De îndată ce l-a atins, îi este totodată dificil, și chiar mai dificil, să îl mențină. De aceea stabilitatea este considerată ca o culme a Inițierii, acel moment în care discipolul poate în sfârșit să spună, asemenea preotului din Egiptul antic: „Eu sunt statornic, fiu al statorniciei, conceput și zămislit pe tărâmul statorniciei.” În ce constă stabilitatea? Să nu te clatini în fața răului înseamnă să te înalți până la regiunile unde nu mai există vreo tendință de posesie. De ce anumite evenimente care ne-au iritat, ne-au descurajat, la un moment dat, nu ne-ar atinge deloc dacă s-ar produce în alte împrejurări?

Se spune în Cabală că șarpele poate urca până la anumiți sefiroți, dar că îi este imposibil să atingă această regiune formată de cei trei sefiroți Kether, Hohmah și Binah. Iar cum noi suntem creați după imaginea universului, există și în noi niște regiuni unde răul nu-și mai găsește condiții favorabile de existență. În regiunile sublime ale ființei noastre și ale universului domnesc o asemenea lumină, o asemenea intensitate a vibrațiilor, încât tot ce nu este în armonie cu această puritate, cu această lumină, este distrus.”

….

Arta de a iubi necondiționat – este capacitatea ființei de a-și trezi Sinele Spiritual și conștiința, prin abandonul ego-ului și a firii sale instinctuale – pentru a asculta de adevărul inimii și a intra în armonie cu vibrația energetică a habitatului său și cu ființele din jur.

Trupul, mintea, credințele și acțiunile – ne sunt ghidate de instinctualitatea, necesitățile și nevoile noastre. Ele sunt induse atât genetic, cât și prin programele mentale asimilat din mediu (în procesul de adaptare, experimentare, asimilare, învățare, înțelegere și evoluție. Astfel percepțiile, reacțiile și comportamentele noastre mentale, emoționale și instinctuale – sunt induse, hrănite și controlate subconștient, prin convingerile învățate și prin amintirea experiențelor și a durerilor noastre trupești și sufletești.

Când nivelul nostru de conștientizare poate evolua dincolo de percepțiile materiale, atașamente, rutine, stereotipuri mentale și nevoile egotice pe care le hrănim – vom deveni capabili să ne activăm și să ne folosim percepțiile și abilitățile energetice și extrasenzoriale, bazate pe activarea și folosirea energiei iubirii. .

Aceste noi abilități ne vor permite să vedem, să ne vedem și să înțelegem lucrurile, lumea și viața, dintr-o nouă perspectivă. Una a acceptării, asumării, prețuirii, fericirii, păcii sufletești și a iubirii, necondiționate de așteptări, atașamente și suferințe.

Cât timp însă, ne vom lăsa inconștienți dominați de ego, de supărările, nemulțumirile și reacțiile noastre instinctuale, mintea ne va separa de sinele nostru spiritual, capabil de rațiunea conștientă și de a asulta de glasul inimii.

De vom rămâne robii ego-ului și a minții, lasându-ne supuși și manipulați prin temeri, nemulțumiri, supărări și griji – gândurile noastre vor distorsiona relitatea, înstrăinându-ne de iubire.

Fără a ne crește vibrația și a ne vindeca de durere, prin iertare și prin atitudinea credinței, a iubirii exprimate prin gânduri și emoții pozitive – nu vom fi pregătiți pentru saltul conștiinței și nici pentru bucuria și trăirea experimentarea frumuseții și a beatitudinii vieții, în afara materiei și a fricii, de a ne asuma și a ne dărui iubirea.

Sursa: Omaraam Aivanhov

Centrul Frecventa OM http://pages.frecventaom.ro/centrul-frecventaom

Samadhi Tank http://pages.frecventaom.ro/samadhi-tank

Terapie Craniosacrala http://pages.frecventaom.ro/terapie-craniosacrala

Terapie Bowen http://pages.frecventaom.ro/terapie-bowen

Mind MI http://pages.frecventaom.ro/mindmi

Luviom si MindSynergy http://pages.frecventaom.ro/luviom-mindsynergy

SCIO http://pages.frecventaom.ro/scio

Cristaloterapie http://pages.frecventaom.ro/cristaloterapie