Cand intalnesc oameni atasati de diete cuvantand doar despre ele ma simt ca si cum as fi in fata unui tablou fara susur, cu multe detalii bine desenate, aspecte anodine si nu esente…unghiuri care nu stralucesc. Aici viata parca nu mai curge, totul e rece, nimic nu cuvanta. Ii ascult fredonand aceeasi melodie a regimurilor care se tot repeta in fel si chip insa Lumina nu le inunda sufletul, Centrul lor nu radiaza, Bucuria nu irumpe.

Atunci cand renuntarea incepe din triunghiul descris de minte-corp-inima hranind personalitatea bazata pe ego dietele vor fi la nesfasit la carma din ce in ce mai avantate pentru ca egoul are nevoie sa se hraneasca cu ultimele regimuri, cea mai tare descoperire, cel mai informat nutritionist, procesul fiind din ce in ce mai complicat iar personalitatea din ce in ce mai prinsa in aceste detalii. Pe scurt mult tam tam pentru nimic.De ce?

Triunghiul cauzelor lipseste din acest tablou si fara el intregul peisaj nu emite.

In viata dintre vieti atunci cand ne alegem familia, tara, corpul suntem constienti si de urmatorul fapt ….vom fi in cel mai potrivit trup pentru misiunea agreeata. Acest templu al desteptarii noastre este un rezultat al multor alegeri facute in alte vieti si sigur el poate fi redesenat sub pensula treziei intr-un fel minunat.

Insa desteptarea aceasta incepe cu investigarea cauzelor. Daca nu ne legam de Ceruri in timp ce mancam si nu multumim Ingerilor Aerului, Pamantului, Focului, Apei vom introduce in noi rosii otravite, castraveti bolnavi, fructe stropite cu fel si fel de chestii, toate facand parte din dieta insa nefiind curatate, binecuvantate, ridicate la Ceruri, nu ne pot ajuta sa crestem, nu ne sustin in dospire.

O dieta cereasca incepe cu spovedania la Sfanta Trinitate cu eliberarea de toate reziduririle mentale, emotionale, fizice pe care noi le-am creeat Acum si Altadata. E de dorit ca aceasta eliberare, curatare facuta in triunghiul iertarii( Ma iert si ma dezleg de toate greselile si pacatele fata de iubire, bucurie, frumusete, intelepciune, implinire fata de Tot si Toate, Rog sa fiu iertat si dezlegat de toate greselile si pacatele, Sunt Una cu Iertarea)sa se repete zilnic pastrand valsul cu cele trei posturi de luni, miercuri, vineri care va ajuta sa patrundeti in vers divin si sa aflati Triunghiul Cauzelor.

Postul elibereaza entitatea care se ocupa de Pofta aducand linistea, acceptarea, iubirea de Sine.

Presupunand ca sunteti foarte atasat de bomboane de menta si ca dupa fiecare dieta vi le cumparati …incercati sa daruiti cate trei cutii cu astfel de dragalasenii lunea, miercurea si vinerea facand-o nefortat cu multa bucurie, dezlegand astfel atasamentul, eliberand astfel pofta. Veti scapa de obsesie si in locul ei va aparea bucuria de a onora masa cereasca din Templul Unimii, aceea masa care nu ingrasa cu salate pe care le mananci cu bucurie nu ca pe o corvoada si care pe langa gust iti aduc mai multa viata, mai mult zvac, mai mult talc.

O dieta nelucrata sufleteste este ca un covor pe care il aspiram dar sub care nu ne uitam niciodata. Si cand il veti ridica va veti speria. Pentru ca balaurul poate fi acolo de mai multe vieti.

Dupa aceasta limpezire in triunghiul iertarii incercati o regresie, cateva trialoguri, luati initieri, mergeti la acupunctura si veti simti cum lumina incepe sa curge pe drumurile interioare iar insigh-urile va imbratiseaza aducandu-va …..plin de viata nu frustrari, nemultumire, disconfort.

Orice regim care nu trateaza triunghiul neiubirii-neiertarii-neincrederii sau alte triunghiuri care pot sta la baza obezitatii, ingrasarii, disconfortului impus nu ne poate sustine in evolutie.

Crescand in lumina invatam cum sa transformam in noi un fruct nespalat dar pe care l-am legat de Ceruri, o salata mancata grabit, o portie de paste abordate tarziu si asa mai departe.

Doar lumina regleaza, doar lumina interioara rezolva problemele legate de greutate. Ea dezleaga nodurile karmice din care se activeaza pofta sau nodurile emotionale, mentale care ne duc in transa poftei catre frigider.

A cobora printre mancaruri si a nu le lega de lumina inseamna sa insailezi dieta dupa dieta, nemultumire dupa nemultumire aruncand din cosul vietii, bucuria si aducand in el insatisfactia, suparararea, neiubirea o alta hora de tipete cu care se strange latul pana cand viata se topeste, trista si plansa in jurul unei mese incorect intelese.