Familia se afla in noi insine, bunica este sufletul iar bunicul este spiritul, tata intelectul, mama, inima. Copiii sunt gandurile provocate de intelect si sentimentele starnite de inima.

Anumite fiinte poarta in sinea lor un bunic si o bunica un tata si o mama dar acestia nu au copiii adica exista sufletul si spiritul intelectul si inima dar ele nu au inceput sa creasca si sa se inmulteasca ca sa genereze ganduri si sentimente care la randul lor sa determine fapte. Aceste fiinte sunt moi, insensibile, lipsite de activitate, ele nu au copii. Va asteptati ca inteligenta lor sa produca ganduri frumoase dar aceasta este sterila iar inima lor sa emane sentimente bune dar ea este inghetata. In aceasta familie trebuie sa ne rugam Domnului sa-i dea copiii!

Cand iubirea s-a instalat in inima toate gandurile care vin din minte sunt protejate de frig, de seceta, de pericole, sunt bine hranite.

In realitate acest tata si aceasta mama intelectul si inima sunt numai niste guvernanti insarcinati sa se ocupe de copii, sa le construiasca o casa unde sa poata locui o vreme. Iubirea si intelepciunea au ca tata si mama adevarati Spiritul si Sufletul Cosmice. De aceea ele nu raman mereu cu intelectul si inima care nu sunt decat niste suporturi sau vehicule temporare.

Intelegeti acum ca ca acele cuvinte ale Domnului adresate primului barbat si primei femei: Cresteti si va inmultiti au un sens mai profund. Ele inseamna; aduceti pe lume copii cu o inima plina de iubire si un intelect luminos..veti domina astfel pamantul si il veti acoperi cu o generatie minunata.

Daca in viata exterioara va tulburati sotul inseamna ca nu ati stiut sa reglati raporturile cu sotul interior. Daca in viata exterioara nu va intelegeti bine cu  un membru al familiei voastre trebuie sa incepeti prin a va armoniza cu membrul familiei voastre interioare corespunzator.

Daca nu va intelegeti bine cu sotul inseamna ca ceva nu functioneaza in intelect. Daca va certati cu sotia, ceva nu merge in inima voastra.

Sa nu va inselati: ati ales exact sotia si sotul carea seamana exact inimii sau intelectului vostru. Toate neintelegerile si toata dezordinea provin din lipsa de armonie lasata de fiecare in familia interioara.