A opta chakra portalul energetic catre reamintirea, activarea si implinirea misiunii personale.
Este prima chakra transpersonala a constiintei intregului care este si constiinta unitatii. A venit vremea sa ne asumam Calea si sa intrupam constientizarea transpersonala care ne ofera forta de a reveni la unitatea ce se afla dincolo de toate polaritatile. Acesta este destinul omului cu O mare, adultul treimic, inteleptul, cel care spargand coaja de ou, traieste Nelimitarea.
A opta chakra ne reaminteste cine suntem cu adevarat. Alegand sa fim aici, in aceasta etapa de trecere din istoria omenirii, ne-am oferit sansa de a implini cel mai inalt scop al sufletului nostru: Sa revenim Acasa unind Cerul cu Pamantul, Cruci divine in Actiune, Forte Treimice radiante, Sfere care radiaza.
Dincolo de cele sapte centri cunoscuti ne intalnim in valsul cu initierile, in marile salturi de intelegere, in Gratie ….cu chakrele transpersonale. A opta chakra este puntea dintre perceptia bazata pe ego si constienta noastra superioara. La nivel colectiv, noi traim acum rezonanta cu aceasta chakra sub forma compasiunii globale, o receptivitatii, a iubirii extinse. La nivel energetic, a opta chakra poate fi perceputa ca reunind energiile triunitare ale mintii, inimii, vointei. In esenta natura de triada a inimii universale creeaza un portal energetic echilibrandu-ne si inaltandu-ne constienta la nivel transpersonal.
Dupa cum stim cei sapte centri incorporeaza energia tatalui, a mamei si a copilului si aceste principii active, pasive si neutre( sau creatoare) mai sunt denumite conform tradiei vedice: pingala, ida si shushumna.
La un nivel mai inalt, mintea inima si vointa noastra incorporeaza aceste principii cosmice triunice. Indiferent daca ne nastem femeie sau barbat, sentimentele noastre sunt in esenta feminine sau pasive, gandurile sunt masculine sau active iar vointa noastra se exprima prin energiile creatoare ale copilului cosmic. Cand aceste principii sunt echilibrate, energiile celei de-a opta chakra pot fi accesate. Daca totusi sunt dominante fie energiile masculine fie cele energiile feminine exprimarea lor creatoare prin vointa va deveni dezechilibrata.
In ultimii doua mii de ani, am fost dominati de mintea periferica si cumva in interiorul noastru am blamat puterea inimii. Odata cu intrarea in ciclul divinului feminin a inceput procesul de reechilibrare, proces care deschide portalul celei de-a opta chakre a inimii universale.
Accesand inima divina, activam fiinta multidimensionala care intelege si isi realizeaza contractele spirituale cu care a venit.
A opta chakra este portalul catre perceptia noastra transpersonala. Cunoastem cu totii cele cinci traume fundamentale: abandonul, abuzul, tradarea, negarea, respingerea pe care le intruchipam cu totii intr-o masura sau alta. Pe masura ce accesam energiile chakrei a opta, cea mai inalta constiinta in expansiune este in stare sa discearna si sa inteleaga aceste traume arhetipale si pe masura ce aceasta constiinta a noastra se aliniaza la constienta transpersonala apare vindecarea totala.
Traumele dupa cum stim sunt mentinute la diferite niveluri energetice si pentru a realiza eliberarea lor e de dorit sa le abordam holistic. In ultima vreme reamintirea, dezvelirea, conectarea au dat grai puterii treimice din noi activand triunghiuri de terapii si tehnici care urmaresc inlaturarea tiparelor energetice asociate cu traumele emotionale: terapia prin plutire-meditatia-LuViOm-ul sau tehnici reiki-contemplatia-muzica sacra sau acupunctura-esentele florale Bach-postul. Toate aceste abordori urmaresc deblocarea si eliminarea traumei permitand energiei sa curga prin meridiane ceea ce ajuta la rescrierea comportamentelor noastre.
Prin inaltarea energetica a constientei la nivelul transpersonal al celei de-a opta chakre a inimii divine, nu numai ca putem intelege traumele dintr-o perspectiva mai inalta insa prin conectarea la eul nostru superior vom putea descoperi acea abordare triunica care transforma, transmuta ne conduce la transfigurare eliberand trauma si activand intelepciunea divinatorie.
Cand urcam muntele suntem capabili sa vedem mai departe decat daca am ramane la vale. Atunci cand traim la nivelul celei de-a opta chakre putem fi martorii vietilor anterioare, al traumelor care le-a venit timpul sa fie eliminate, al cliseelor vechi, compasiunea-intuitia-iubirea necondionata, sustinandu-ne in procesul de rescriere.
Accesand energiile celei de-a opta chakre constientizam tipare mai profunde care ne domina viata. Cand ele tipa in noi, acordati la intelepciunea divina putem realiza vindecarea universala.
Energiile triadice ale celei de-a opta chakre reunesc constienta intruchipata de mintea, inima, vointa noastra si le inalta vibratiile la nivel transpersonal.
Chakra 8 este este de culoare aurie, este arhitectul corpului si al tuturor experientelor noastre, al destinelor noastre, al lectiilor noastre, al relatiilor noastre. Puterea asociata acestei chakre este transcendenta. Putem accesa prin aceasta chakra intelepciunea tuturor vindecatorilor si stramosilor care au fost inaintea noastra, arhetipurile, amintirile originare, imaginile arhaice ale umanitatii dar si intelepciunea vietilor petrecute pe alte planete.
Chakra a opta este „sursa sacrului”. Această chakră se află la câţiva centimetri deasupra capului şi, atunci când este trezită, străluceşte precum un soare, în interiorul Câmpului Energetic de Lumină. Atunci când o persoană îşi mută conştienta în cea de-a opta chakră, işi aminteşte lucruri pe care nu le-a trăit in aceasta viata: cum se deplasa in nave-triunghiulare sau cum era vindecator in Africa. Deasemenea invăţăturile maestrilor care au trăit înainte îi stau la dispoziţie. Vocile lor se unesc cu graiul sau iar aceşti profesori străvechi trăiesc în interiorul sau. Acest centru este legat de domeniul arhetipal, de imaginile originare, de amintirile care aparţin colectivităţii umane dar si de alte planete. Aici experimentăm o uniune profundă nu doar cu tot ceea ce înseamnă Creaţie – lucru care se întâmplă si în chakra a şaptea – ci cu însuşi Divinul Treimic. Aceste fuziuni pot avea chipul comuniunii cu Buddha sau a contopirii cu Soarele Christic sau a unimii cu Dumnezeu. Devenim una cu Creatorul şi percepem chipurile Divinului in Tot si Toate.
Un atribut al chakrei a opta este invizibilitatea. In acest centru, devenim conştienţi de Observator (cunoscut în budism drept Martorul) -un Sine care a fost prezent încă de la începutul călătoriei noastre spirituale. Desprins de minte, el este capabil să-i prezinte minţii toate dramele, fără să se implice în ele.
Modelul triunic prin care se exprima Steaua Sufletului este iubirea divina, neconditionata, compasiunea si altruismului spiritual. Anumiti traitori de Sens au perceput aceasta chakra ca avand forma unei stele, dar cel mai adesea ea este simtita sau vazuta ca un glob stralucitor de lumina. Uneori este perceputa ca o fântână de lumină sau o sferă aurie. Acest centru este sediul cunoştinţelor dobândite de suflet pe parcursul încarnărilor precedente pe aceasta planeta dar si pe alte planete. El este şi sediul de depozitare al codurilor divine. Activarea sa vine firesc odată cu trezirea centrului Coroanei, Sahasrara, prin meditaţii, rugăciuni, contemplatii, initieri, acordaje, optimizari sau prin atitudini de mare iubire, devoţiune, unime faţă de Divinitate si fata de Tot si Toate.
Fiind un centru legat îndeosebi de vieţile anterioare, aici sunt păstrate toate comorile pe care sufletul le-a adunat, experienţă, cunoaştere, înţelepciune. Accesarea celei de a opta chakre este o chemare a memoriei noastre ancestrale, pe de o parte, dar si o recunoastere a ceea ce suntem cu adevarat, pe de alta parte.
Steaua Sufletului lucrează în bună legătura cu Steaua Pământului, perechea ei telurică, ele doua fiind deosebit de importante pentru echilibrarea şi stabilizarea momentelor – cheie din schema vieţii fiecărui individ.
În momentul activării, omul poate accesa talantii dobânditi în existenţele precedente informaţiile stocate în acea veritabilă bancă de date. Steaua Sufletului este guvernată de planeta Uranus şi de arhanghelul Raziel, păstrătorul misterelor divine. Trezirea acestui centru aduce şi înţelegerea adevăratului sens al Timpului in care traim. Activarea ei este din ce în ce mai des întâlnită, însoţită de semne precum creşterea numărului de sincronicităţi sau coincidenţe pe care le trăim, senzaţii de deja-vu, intuiţie crescută şi simţul unei voci superioare care ne ghidează, vise legate de vieţile anterioare.
Oamenii care nu sunt deschisi catre scoli de spiritualitate sau terapii holiste îşi pot deschide această chakră activand triunghiul format din rugaciune-meditatie-contemplatie sau forta treimica formata din drumetii pe munte-intuitie-bucurie cereasca. Triada sacra este formata din compasiune-iubire neconditionata-unime!
Îndreptaţi-vă ochii deasupra capului, chemaţi lumina Divina în acel loc şi lăsaţi-o să vă umple si sa va ghideze. Aceea este legătura voastră cu misterul Divin. Traiti, iubiţi, imbratisati aceasta Unime!
Deasemenea va invit sa va rugati astfel: Doamne coboara in mintea profunda pe calea intuitiei, visului, dezvelirii, contractul meu spiritual. Ajuta-ma sa ma asez pe Cale, implinind Voia Ta!