Daca privim un om fara emotii adica impietrit vom observa liniaritatea vietii lui. Aceeasi campie, totul urmeaza cateva reguli, rutina e bine stiuta si atat. Emotia vine de la e( movere) si ea misca bolovanul clipei sau coloreaza intens momentul pentru a dezveli o tema de viata si o lectie pe care nu am trecut-o in aceasta viata sau in alte vieti. Cand te conectezi la un om, respectiv la corpul astral inferior( corpul emotional) iti apar culorile coresponzatoare emotiilor retinute in structuri dar si istoria lui emotionala, traume, emotii zagazuite multa vreme, nerezolvate. Corpul acesta se exprima prin plexul solar…….de multe ori victimele fiind napadite de frici care ii atrag pe calai sa le manipuleze. Netraindu-si puterea personala.acum sau alatadata…..ele cauta asa zisi oameni puternici care sa le ajute sa faca valsul cu viata. Si dau peste dominatori, impietriti, autocrati. La nivelul chakrei 3 ne intalnim cu urmatoarele roluri limitative pe care e posibil sa le fii jucat in mai multe vieti: victima-calau-distant impietrit, regina-fifi suparaciosul-evitantul, vataful curtii-nemultumitul-fugarul. Chakra 3 ne traduce istoria emotionala……facandu-ne vulnerabili sau puternici.

Emotiile disonante desi nu ar trebui sa le punem etichete sunt maestrii nostri in teritoriul nestiutelor despre noi. Cu ele incepe dezvelirea noastra. Si cand vin adica se ridica din arhivele noastre e important sa le constientizam, acceptam pentru ca prin meditatie, rugaciune, contemplatie sa integram adica sa dezvoltam competente emotionale noi. Nu e de dorit sa practicam voma emotionala aruncand pe ceilalti emotiile noastre dar nici sa bagam din nou sub pres o neiubire sau o neiertare sau o neacceptare. Atunci cand ne intrupam ne luam aceasta hainuta a emotiilor vechi tocmai pentru a le spala in lumina christica transformandu-le in sentimente inaltatoare.

Cand stim ca ne supara nedreptatea….nu are nici un rost sa luptam cu argumente pentru a convinge pe cineva. E minunat sa ne recunoastem emotia, sa o privim, sa o imbratisam, sa acceptam ca avem o suparare in structuri si sa o limpezim in lumina christica. Intre constientizare si integrare orice terapie holista, rugaciune, meditatie, contemplatie, respiratie, vorbit cu soarele va ajuta.

Emotia ne da jos valurile pentru a ne vedea esenta. Si in opera de christicizare a caracterului e foarte important sa le vedem pentru a transforma orice emotie reziduala in sentiment inaltator. Altfel vom avea un caracter agresiv sau unul evitant.

Triunghiul cu varful in jos gazduieste….toate emotiile nerezolvate din toate vietile dar si din viata aceasta. Coborand ambrozia divina din triunghiul cu varful in sus ….in cupa, vom simti cum emotiile vechi capata chip nou.

Limpeziti emotia in apele sufletului. Contemplati o apa….lasati o noapte sa treaca, priviti rasaritul sau apusul, zambiti, conecti-va la flori, respirati conectati, plimbati-va.

Atunci cand va priviti emotia cu ochi constienti ea dispare, puterea norului se diminueaza….soarele christic revelandu-si splendoarea. Nu fugiti catre prozac, sanax sau bautura, droguri, exces de sex. Emotia va ramane acolo asteptamnd momentul sa iasa afara. Atunci cand apare o boala ea este cauzata intotdeauna de o emotie reprimata sau traita prin atac care declanseaza o somotizare tocmai pentru a fi vizibila.

Emotia este liftul prin care triunghiul cu varful in sus comunica cu triunghiul cu varful in jos. Din arhivele noastre spirituale ne vin emotiile coboara in teritoriul inimii se dezvaluie prin suparare, bucurie, neliniste, angoasa, tristete….pentru ca ajutate tot de suflet-spirit, emotiile constrictoare sa se transforme in sentimente inaltatoare.

Fara ele nu am avea acces la arhivele noastre.

Cum ii poti spune unui om foarte logic ca visele sale in care omoara contant si frica lui de a merge in Germania tine de faptul ca intr-o alta viata a facut criime si norul fricii pe care l-a semanat i se intoarce acum?

Emotia ne ghideaza sa aflam radacina pentru care un anumita atac de panica pare inexplicabil.

Fara emotie nu am cunoaste toate formele de relief ale vietii dar si puterile ei pentru ca mama divina isi dezvaluie chipul frumos prin toate emotiile pe care le spalam cu lumina christica, transformand prin constientizare, acceptare, integrare, nelinistea in liniste, neiubirea in iubire, neacceptarea in acceptare.

Mintea noastra, inima, corpul stiu aceste lucruri insa fara salturi ceresti, neiubirea se intoarce. Cu alte cuvinte…doar lumina rescrie, limpezeste chipul, activeaza potentialitati de care nu eram constienti. De aceea spovedania, impartasania, initierile de lumina, calatoriile spirituale sprijina mai mult procesul de regasire ….decat mersul in cerc, razuind un pic mintea si inima….atunci cand te duci la un psiholog neinitiat in stiinta spirituala.

Orice emotie poate fi un prietent daca directionam energia catre a creste copacul christic din noi copac al carui frunze descriu corpul cauzal( idei inaltatoare) florile sunt corpul budhic( sentimente inaltatoare) iar fructele sunt corpul atmic( fapte inaltatoare). Agresivitatea cu blandetea mamei devine asertivitate, supararea cu bucuria fiicei devine acceptare si tot asa.

Emotiile cele mai multe vin din arhivele noastre( sunt karmice) sau le atragem prin anumiti atractorii interiori( convingeri, atasamente etc). Si cand ele revin o fac ca in sfasit sa spargem cu lumina constientei ….bucla creata. Emotia misca teritoriile interioare invitandu-ne sa impletim cunoasterea divina( a tatalui)cu iubirea imensa a mamei nascand creatii inaltatoare( copiii geniali, carti, proiecte de suflet, poezie, literatura etc).

Va invit pe 20 02 2020 sa ridicam valurile emotiilor, dezvelind chipurile divinului feminin. Atelierul va incepe la 18 30.