Trecerile de la o etapa la alta in cuplu sunt marcate de multe probe ale destinului, teste care vin insotite de emotii intense si placute  altele puternice si deloc simpatice. In general ne lasam atinsi de furtuna, striviti de pietre insa tocmai de aceea e de dorit sa avem o practica spirituala vie in cuplu impreuna sau separat pentru a intimpina aceste treceri de la primavara cuplului la vara vietii sau de la dragoste la iubire christica sau din etapa complexitatii la haos cu blandete, iubire, intelepciune.

Desincronizarile in cuplu nu apar cand vitezele de indumnezeire ale celor doi sunt mari, vii, puternice cand valsul lor e frumos si in lumina.

Ele sunt de obicei generate de uitare, ignoranta, lene spirituala, egoism, conditionari, asteptari, atasamente.

Ca sa scapati de trecerile dureroase intrebati-va ce boli de cuplu aveti si tratati-le la timp cu prezenta, conectie, iubire.

Exemple de boli in cuplu: sindromul numai eu am dreptate, vesnica nemultumire, minciuna frumoasa si paguboasa, scuzemia, gelozia, neincrederea, abuzul verbal etc. Ati putea sa le dati niste nume dragute si sa le aruncati in focul care transmuta.

Nu putem trece de la o etapa la alta urmand sa spunem roata cresterii in Unime( reamintire, dezvelire, constructie, sincronizare/desincronizare, reconectare, limpezire/purificare, intelepciune) fara renuntari, jertfe ce tin de egoismul nostru, sabotorii interiori care s-au activat sau cu care am venit, bolile de cuplu.

Amintiti-va de o trecere de la etapa in care sa spunem erati doar voi doi si v-ati crescut multe preocupari si pasiuni comune la etapa in care a venit si copilul. Cum a fost aceasta trecere? Ce chip avea?Cate treceri s-au activat in viata cuplului vostru? Ce v-a ajutat sa treceti de la o etapa la alta? Ce triunghiuri de virtuti v-au calauzit?