La nivelul chakrei unu se activeaza axa zgarcenie-risipa si adeseori nu gasim aceea dreapta masura care presupune sa abordam bunurile, banii, cariera cu echilibru. Opriti-va dupa ce ati facut mai multe cumparaturi si intrebati-va….ce este in dreptul meu divin? Puneti mana in cos conectati la suflet. Activati inteleptul triunic si veti simti ca mana alege o rochie si nu 7. Ganditi-va sa aveti un cont al lui Dumnezeu pentru fapte inaltatoare si un cont de consum care sa nu reflecte nici zgarcenicia nici risipa. Cheltuiti optim observandu-va atitudinea. Atunci cand suntem prinsi in a acumula, vom simti ca luam si in greutate si se rotunjeste burtica( centrii de jos) dezvelind atasamentele fata de pamant)

La nivelul chakrei 2 ne intalnim cu abuzul sau refuzul in intimitate. Doar gasind un optim si fiind conectati la limbajul sexual al celuilalt vom putea accesa fuziunea intima extatica, acea contopire in care ingerii vin, apar copiii de cer inalt, putem trai extaze trupesti impletite cu extaze cognitive. Energia impleteste centrii 2-4-6-8, astfel ca vom simti o fantana arteziana deasupra capului si intregul corp auric imbracat in energie-curcubeu. Refuzandu-ne sotul vor veni etape sau alte viei in care el ne va refuza. Retineti ca pacatul abtinerii de la prunci este la fel de puternic ca si pacatul avortului. Atunci cand suntem in exces si abuzam de sex, vom plati prin bani dar si cu organul cu care am gresit. E foarte posibil ca nepotii, stranepotii nostri sa treaca prin aresturi sexuale si sa nu se bucure de un drept divin optim in sex pentru ca prin abuz un bunic sau mai multi bunici le afecteaza acest drept.

La nivelul chakrei trei incercati sa nu fiti nici victime dezvelind subincredere si nici calai care se bazeaza pe supraincredere.Cand stima de sine este scazuta puteti fi manipulati de manageri sau de soti. Ca despoti veti fi urmati dar neiubiti. Observati cu ce atitudine raspundeti provocarilor. Nici nimicuri nici falsi Dumnezei. Cunoasterea de Sine ca va ajuta sa aveti o stima de sine optima.

La nivelul chakrei 4 nu abordati iubirea cu fierbinteala coplesindu-i pe ceilalti si nici cu impietrire, raceala, distanta. Care este limbajul iubirii sotului meu? Petalele sufletului se deschid catre optimul in iubire cand alegem sa daruim in limbajul iubirii celuilalt si se inchid cand avem pretentii, asteptari, suparari.

La nivelul chakrei 5 nu stati intr-o tacere rece, aroganta, suparacioasa si nici nu atacati cu suparare sau judecata. Fiecare cuvant inmuiati-l in Dumnezeu.

La nivelul chakrei sase……nu manipulati prin cunoasterea divina pe care o aveti nici nu incercati sa o ascundeti doar pentru dvs. Activati intelepciunea, discernamantul, clarul dand voie Graalului interior sa cuvante. Intrati in Faca Se Voia Ta.

Pe chakra a saptea vom simti ……iubirea, contopirea, intregirea. Omul-Sfera isi dezvaluie radianta, unicitatea, frumusetea prin contopirea cu Dumnezeu.

In dreapta masura, centrii radiaza, sunt aliniti la Voia Domnului, cuvanta. Si mai departe ……..atingem un varf de munte, chakra a opta.

Atunci cand cantam primele note ale scalei diatonice: do, re, mi, fa, sol, la, si ….ramanem cu senzatia ca ceva lipseste. Si asa este. Cea de-a opta nota ne completeaza octava iar a opta chakra ne activeaza constiinta bazata pe unitate. Ea este portalul energetic catre reamintirea, activarea si implinirea misiunii personale.

A opta chakra este prima chakra transpersonala a constiintei intregului care este si constiinta unitatii. A venit vremea sa ne asumam Calea si sa intrupam constientizarea transpersonala care ne ofera forta de a reveni la unitatea ce se afla dincolo de toate polaritatile. Acesta este destinul omului cu O mare, adultul treimic, inteleptul, cel care  spargand coaja de ou, traieste nelimitarea. 

A opta chakra este chemarea de a ne reaminti cine suntem cu adevarat. Alegand sa fim aici, in aceasta etapa de trecere din istoria omenirii, ne-am oferit sansa de a implini cel mai inalt scop al sufletului nostru: Sa revenim Acasa unind Cerul cu Pamantul, Cruci divine in Actiune dar si Forte Treimice radiante. 

Dincolo de cele sapte centri cunoscuti ne intanim cu  chakrele transpersonale. A opta chakra este puntea dintre perceptia bazata pe ego si constienta noastra superioara. La nivel colectiv, noi traim acum rezonanta cu aceasta chakra sub forma compasiunii globale, o receptivitatii, a iubirii extinse.  La nivel energetic, a opta chakra  poate fi perceputa ca reunind energiile triunitare ale mintii, inimii, vointei. In esenta natura de triada a inimii universale  creeaza un portal energetic echilibrandu-ne si inaltandu-ne constienta la  nivel transpersonal. 

Dupa cum stim cei sapte centri incorporeaza energia tatalui, a mamei si a copilului si aceste principii active, pasive si neutre( sau creatoare) mai sunt denumite conform tradiei vedice: pingala, ida si shushumna. 

La un nivel mai inalt, mintea inima si vointa noastra incorporeaza aceste principii cosmice triunice. Indiferent daca ne nastem femeie sau barbat, sentimentele noastre sunt in esenta feminine sau pasive, gandurile sunt masculine sau active iar vointa noastra se exprima prin energiile creatoare ale copilului cosmic. Cand aceste principii sunt echilibrate, energiile celei de-a opta chakra pot fi accesate. Daca totusi sunt dominante fie energiile masculine fie cele energiile feminine exprimarea lor creatoare prin vointa va deveni dezechilibrata. 

In ultimii doua mii de ani, am fost dominati de mintea periferica si cumva in interiorul noastru am blamat puterea inimii. Odata cu intrarea in ciclul divinului feminin a inceput procesul de reechilibrare, proces care deschide portalul celei de-a opta chakre a inimii universale. 

Accesand inima divina, activam fiinta multidimensionala care intelege si isi realizeaza contractele spirituale cu care a venit. 

A opta chakra este portalul catre perceptia noastra transpersonala. Cunoastem cu totii cele cinci traume fundamentale: abandonul, abuzul, tradarea, negarea, respingerea pe care le  intruchipam cu totii intr-o masura sau alta. Pe masura ce accesam energiile chakrei a opta, cea mai inalta constiinta in expansiune este in stare sa discearna si sa inteleaga aceste traume arhetipale si pe masura ce aceasta constiinta a noastra se aliniaza la constienta transpersonala apare vindecarea totala. 

Traumele dupa cum stim sunt mentinute la diferite niveluri energetice si pentru a realiza eliberarea lor e de dorit sa le abordam holistic. In ultima vreme reamintirea, dezvelirea, conectarea au dat grai puterii treimice din noi activand triunghiuri de terapii si tehnici care urmaresc inlaturarea tiparelor energetice asociate cu traumele emotionale: terapia prin plutire-meditatia-LuViOm-ul sau tehnici reiki-contemplatia-muzica sacra sau acupunctura-esentele florale Bach-postul.  Toate aceste abordori urmaresc  deblocarea si eliminarea traumei permitand energiei sa curga prin meridiane ceea ce ajuta la rescrierea comportamentelor noastre.

Prin inaltarea energetica a constientei la nivelul transpersonal al celei de-a opta chakre a inimii divine, nu numai ca putem intelege traumele dintr-o perspectiva mai inalta insa prin conectarea la eul nostru superior vom putea descoperi acea abordare triunica care transforma, transmuta ne conduce la transfigurare eliberand trauma si activand intelepciunea divinatorie. 

Cand urcam muntele suntem capabili sa vedem mai departe decat daca am ramane la vale. Atunci cand ne percem din perspectiva celei de-a opta chakre putem fi martorii vietilor anterioare, al traumelor care le-a venit timpul sa fie eliminate, al cliseelor vechi, compasiunea-intuitia-iubirea necondionata, sustinandu-ne in procesul de rescriere. 

Accesand energiile celei de-a opta chakre constientizam tipare mai profunde care ne domina viata. Cand ele tipa in noi, acordati la intelepciunea divina putem realiza vindecarea universala. 

Energiile triadice ale celei de-a opta chakre reunesc constienta intruchipata de mintea, inima, vointa noastra si le inalta vibratiile la nivel transpersonal. 

Chakra 8 este este de culoare aurie, este arhitectul corpului si al tuturor experientelor noastre, al destinelor noastre, al lectiilor noastre, al relatiilor noastre. Puterea asociata acestei chakre este transcendenta. Putem accesa prin aceasta chakra intelepciunea tuturor vindecatorilor si stramosilor care au fost inaintea noastra, arhetipurile, amintirile originare si imaginile arhaice ale umanitatii.

Chakra a opta este „sursa sacrului”. Această chakră se află la câţiva centimetri deasupra capului şi, atunci când este trezită, străluceşte precum un soare, în interiorul Câmpului Energetic de Lumină. Atunci când o persoană îşi mută conştienta în cea de-a opta chakră, işi aminteşte lucruri pe care nu le-a trăit in aceasta viata.  De pilda cum mergea pe deasupra pamantului in nave-triunghiulare sau cum se intalnea cu andromedanii.  Invăţăturile maestrilor care au trăit înainte îi stau la dispoziţie. Vocile lor se unesc cu graiul lui, iar aceşti profesori străvechi trăiesc în interiorul său. Acest centru este legat de domeniul arhetipal, de imaginile originare şi de amintirile care aparţin colectivităţii umane.Aici experimentăm o uniune profundă nu doar cu tot ceea ce înseamnă Creaţie – lucru care se întâmplă si în chakra a şaptea – ci cu însuşi Divinul Treimic. Aceste fuziuni pot avea chipul comuniunii cu Buddha sau a contopirii cu  Soarele Christic sau a unimii cu Dumnezeu. Devenim una cu Creatorul şi percepem chipurile Divinului in Tot si Toate.  

Un atribut al chakrei a opta este invizibilitatea. In acest centru, devenim conştienţi de Observator (cunoscut în budism drept Martorul) -un Sine care a fost prezent încă de la începutul călătoriei noastre spirituale. Desprins de minte, el este capabil să-i prezinte minţii toate dramele, fără să se implice în ele. Tot ceea ce credem că ştim despre noi înşine, nu are legătura cu Eul real. 

Modelul triunic prin care se exprima Steaua Sufletului este  iubirea divina, neconditionata, compasiunea si  altruismului spiritual. Traitorii de Sens au perceput aceasta chakra ca avand forma unei stele, dar cel mai adesea ea este simtita sau vazuta ca o minge stralucitoare de lumina. Uneori este văzută ca un fel de fântână de lumină sau o sferă  aurie. Acest centru este sediul cunoştinţelor dobândite de suflet pe parcursul încarnărilor precedente. El este şi sediul de depozitare al codurilor divine. Activarea sa vine firesc odată cu trezirea centrului Coroanei, Sahasrara, prin meditaţii, rugăciuni sau atitudini de mare iubire şi devoţiune faţă de Divinitate si fata de Tot si Toate.

Fiind un centru legat îndeosebi de vieţile anterioare, aici sunt păstrate toate comorile pe care sufletul le-a adunat, experienţă, cunoaştere, înţelepciune. Accesarea celei de a opta chakre este o chemare a memoriei noastre ancestrale, pe de o parte, dar si o recunoastere a ceea ce suntem cu adevarat, pe de alta parte.

Steaua Sufletului lucrează în bună legătura cu Steaua Pământului, perechea ei telurică, fiind deosebit de importante pentru echilibrarea şi stabilizarea momentelor – cheie din schema vieţii fiecărui individ.

În momentul activării, omul poate accesa talantii dobânditi în existenţele precedente  informaţiile stocate în acea veritabilă bancă de date. Steaua Sufletului este guvernată de planeta Uranus şi de arhanghelul Raziel, păstrătorul misterelor divine. Trezirea acestui centru aduce şi înţelegerea adevăratului sens al Timpului in care traim. Activarea ei este din ce în ce mai des întâlnită, însoţită de semne precum creşterea numărului de sincronicităţi sau coincidenţe pe care le trăim, senzaţii de deja-vu, intuiţie crescută şi simţul unei voci superioare care ne ghidează, vise legate de vieţile anterioare.

Oamenii care nu practică nici un fel de terapii îşi pot deschide această chakră  activand triunghiul format din rugaciune-meditatie-contemplatie sau drumetii pe munte-intuitie-bucurie cereasca.  Triada sacra este formata din compasiune-iubire neconditionata-unime!

Îndreptaţi-vă ochii deasupra capului, chemaţi lumina Divina în acel loc ş