M-am nascut pe aceasta aripa a RaMaNiei, un taram radiant care mi s-au dezvelit deodata in jurul varstei de 33 de ani, rasfoind cu ochii interiori Bisericile Rupestre de la Basarabi, pestera Sf Andrei, manastirea Sf Apostol Filip cu moastele sfintilor martiri de la Adamclisi, templul de la Seimeni, Sfinxul din muntii Macinului, Histria. 

Stand pe meridianul principal al Dobrogei cu aceste nuclee de lumina vibrand, am simtit in varsta coacerii ca manastirile, templele, insasi natura sunt indelung vorbitoare atingand pagini despre care istoria nu graieste ci doar unii traitori de Sens si ei o fac discret, cu sfiala, doar pentru sufletele frumoase, aerisite, deschise. 

Dobrogea este un loc vechi dar si o moasa pentru multe evenimente planetare care sunt in derulare cum este si Marea Trecere, un vals in care locurlle se impletesc in chip christic cu oamenii rodind in Impreuna-Una. 

Cand am intalnit versul divin al Dobrogei prima oara am simtit sa ma plec pana la pamant ca si cum as fi fost in fata unei bunici frumoase, intelepte, radiante care isi privea nepoata cu drag, blandete dar si fermitate, trasaturi pe care nu le voi uita poate niciodata atat de puternica a fost prima mea intalnire cu aceasta Preoteasa, Initiata, Maestra.

M-am intrebat de mai multe ori de ce oamenii nu o iau pe la Rasova ci doar pe autostrada nevazand meridianul ceresc care cuvanta in suflete si inscrisurile care abia asteapta sa fie cunoscute. De la prima pasire in Dobrogea adevarata roata cresterii in unime se reveleaza, reamintirea si dezvelirea aducandu-ti in templul interior, forte ale cunoasterii dar si daruri care dau stralucire Cerului sustinand saltul tau dar si zborul acestei tari, maretia umanitatii. 

Acelasi lucru simt an de an….luand-o pe la Rasova si oprindu-ma la Sfintii Martiri de la Adamclisi, la pestera Sf Andrei la Manastirea Mariei Magdalena, la Bisericile Rupestre de la Basarabi…mosii si stramosii ne asteapta cu toate faptele lor pregatindu-ne pasii pentru Marea Cuvantare.

Si cercul lor e plin de talc iar povestea lor are multe pagini pe care sper sa le scriem impreuna si in iulie in poartacare s-a deschis cu spirala inaltarii in templul lui Ra, viul de la Seimeni, unde preotesele urmand valsul ceresc chemau Soarele pentru a da forta granelor dar si pamantului. 

…..

Va invit intre 13 si 16 iulie 2018 in Dobrogea initiata sa recunoastem valsul preoteselor si sa ne impletim cu locuri pline de talcuire.

Inscrierile se fac pe frecventaom@gmail.com pana pe 15 mai.

Vom calatori cu masini proprii.

Costul? 530 ron.