Exista o putere lumeasca apanaj al triunghiului cu varful in jos, tesuta din facultati, premii, carti si care poate fi usor demontata de noi studii, noi descoperiri, noi diplome. Aceasta forta data de o minte puternica sau de o vointa lumeasca careia nu-i rezista aparent nimic sau de o inima care insaileaza cuceriri si cuceriti …. se insoteste adeseori cu orgoliul si desi ea este victorioasa in fata lumii … se opreste in fata portilor divine caci nu degeaba se spune ca mai degraba o camila va trece prin urechile acului decat un bogat prin portile Cerului. Camila are un corp astral mic ea putand rezista la foame si la sete pe cand bogatul cu un corp astral plin de dorinte nu poate primi cheile divine.

Exista si o putere cereasca ce vine din triunghiul cu varful in Sus, o roada a corpurilor superioare cauzal-budic-atmic si care nu este legata de studii, de scena, de semnaturi …ci de har si ea se dezvaluie in fuziunea dintre daruri si cunoasterea divina, in trezVie adica in trezirea la viata christica …..si care nu are continuitate pe orizontala ci este vie doar pe verticala dezvelind prin Om….Cerurile. Este o energie ce nu poate fi folosita in dialoguri sterile sau in lupte sociale si se traduce in putere interioara, stapanire de Sine, intelepciune. Adeseori aceasta forta pe care o simtitim in priviri dar si in emanatie poate ingenunchia un urs sau un inrobit de patimi. Am vazut aceasta putere la calugarii subtiri, uscati de asceza din Frasinei care ridicau doar mana ….si demonii urlau. Si am mai vazut-o la maestrii mei si multi oameni fara studii dar inteleptiti e viata care stapaneau situatiile din interior cu rabdare, blandete, pace.

Sigur aceasta putere interioara este legata de varsta astrala, marimea sufletului, de misiunea personala, de activarea virtutilor, de dezvelirea darurilor …si ea creste cand omul sta in Centru si scade cand el se indeparteaza de Divinul din El.

Aceasta mantie cereasca care ne susține sa ne exprimam unicitatea ne da și curajul de a zbura peste obstacole…..dezvelindu-ne în flow….Măreția Divina. 

Sunt multi sfinți cu un Iq de 105 și fără studii care au primit intr-o noapte cunoașterea, puterea, curajul de care aveau nevoie fie pentru a-i susține pe ceilalți. 

Pentru ca suntem oameni si cruci vii în acțiune, e important sa împletim puterea divina cu cea lumeasca, Cerul cu Pământul, studiile autentice cu darurile, fără a ne creste orgoliul…cu ce am făcut. 

La intersecția dintre verticala cereasca cu orizontala lumeasca exact acolo unde apare Centrul, Esența, Soarele…se activează întrebarea Cine sunt? din ea țâșnind pe raze, acele unități de putere și radianata care descriu Omul cu O mare, Ființă de lumina Împuternicită, Curajoasa, cu aripi de lumina.