Foarte multi oameni se plang ca nu simt nici o binefacere in urma practicilor spirituale. Ei se roaga, mediteaza, se leaga de Cer insa au impresia ca nimic nu ii ajuta. Ei se simt nehotarati, dezorientati, slabi. Uneori isi inchipuie ca situatia lor este mai rea ca inainte. Totul se datoreaza faptului ca lumina spirituala de care se straduiesc sa se lege intalneste straturi impure formate din ganduri si sentimente haotice, nestapanite. Atunci nu numai ca lumina nu patrunde dar se produce acelasi fenomen ca atunci cand razele soarelui cad pe un hoit…..ele ii accelereaza putrefactia.

Traversand o fereastra transparenta razele soarelui ne lumineaza dar cand sunt nevoite sa traverseze straturi de impuritati ele produc fermentatii insotite de mirosuri dezgustatoare . Daca doriti sa deveniti un bun receptor al luminii divine trebuie ca inima voastra sa fie asemenea unui cristal transparent. Atata timp cat nu sunteti hotarati sa faceti o lucrare de curatare, purificare, ar fi mai bine sa nu va apropiati de lumina stiintei initiatice.

Adevarata bogatie inseamna sa posezi aceasta lumina care va permite sa descoperiti in voi adevarul. Nu trebuie sa ne inselam ..mare clarvedere inseamna sa captam, sa intelegem ceea ce exista mai subtil in natura si in sufletul nostru. Cealalta clarvedere care consta in a vedea evenimente trecute sau viitoare sau spiritele din lumea subtila nu are nimic extraordinar.

Asadar hotarati-va sa puneti puritatea la baza experientei voastre, inaintea cunoasterii, inaintea bogatiei si a a puterii si intr-o zi veti avea mai mult decat aceasta cunoastere, aceasta bogatie, aceste puteri. Au existat in istorie barbati si femei care nu au citit nici o carte care nu au facut nici un fel de studii dar care au lucrat asupra puritatii si intr-o zi au dobandit si celelalte calitati: clarvederea, puterea de vindecare, intelepciunea. Pentru ca nu mai aveau in ei straturi opace, nu mai existau ecrane, toate bogatiile Cerului au putut sa ii patrunda.

Sursa: Omraam Aivanhov