Doi oameni de ştiinţă renumiţi din domeniul fizicii cuantice spun că pot demonstra existenţa sufletului, scrie site-ul news.com.au într-un articol mai mult decât interesant. Dr.Stuart Hameroff (un om de ştiinţă american) şi fizicianul Sir Roger Penrose au dezvoltat o teorie cuantică a conştiinţei prin care susţin că sufletele noastre sunt conţinute în interiorul structurilor denumite microtubule, care se găsesc în interiorul celulelor creierului. Teoria lor îşi are originea în ideea că creierul uman funcţionează asemenea unui computer biologic, cu 100 de miliarde de neuroni şi conexiuni sinaptice care acţionează asemenea unor reţele informaţionale.

Dr Hameroff, profesor emerit la Departamentele de Anesteziologie şi Psihologie şi directorul Centrului de Studii ale Conştiinţei din cadrul Universităţii din Arizona, şi Sir Roger lucreează la o asemenea teorie încă din 1996. Cei doi cred că experienţa conştiinţei reprezintă efectele gravitaţiei cuantice din interiorul acestor microtubule, un proces pe care ei l-au denumit reducţia obiectivă orchestrată (orchestrated objective reduction – Orch-OR). În experienţele din apropierea morţii, microtubulele îşi pierd statutul lor cuantic, dar informaţia din interiorul lor nu este distrusă. Sau, în termeni mai clari, sufletul nu moare, ci se reîntoarce în Univers. “Dacă inima se opreşte, sângele nu mai circulă, atunci microtubulele îşi pierd statutul lor cuantic”, explică Dr.Hameroff. El a mai adăugat că “informaţia cuantică din interiorul microtubulelor nu se distruge, nu poate fi distrusă, pur şi simplu se disipează în Univers. Dacă pacientul e resuscitat şi revine la viaţă, informaţia cuantică se poate întoarce în microtubule, iar pacientul poate spune că: ‘Am avut o experienţă din apropierea morţii’. Dacă pacientul va muri, e posibil ca această informaţie cuantică să existe infinit în afara corpului, sub formă de suflet.”

Stiinţa redescoperă, încetul cu încetul, adevăruri pe care religiile vechie ale lumii şi şcolile filozofice îl ştiau de milenii: şi anume că omul are atât trup, dar şi suflet, care este nemuritor. Ideea ştiinţifică, cu adevărat revoluţionară, pe care au adoptat-o cei doi oameni de ştiinţă se aseamănă mult cu filozofia creştină care spune clar că sufletul nu este preexistent, ci se formează odată cu naşterea omului, iar după moartea omului va exista pentru totdeauna. Această ştire vine ca o lovitură mortală pentru ateişti, şi în special pentru oameni de ştiinţă ca Stephen Hawking care crede că viaţa de apoi e un basm (http://www.lovendal.ro/wp52/stephen-hawking-crede-ca-viata-de-apoi-este-un-basm-vai-de-capul-lui/). Totodată, teoria aceasta vine să confirme încă o dată că neurochirurgul american dr. Alexander Eben (cel care a stat în comă timp de 7 zile) nu a vorbit prostii când a afirmat că paradisul există (http://www.lovendal.ro/wp52/paradisul-exista-nu-o-spun-eu-ci-un-un-neurochirurg-celebru-care-a-stat-7-zile-in-coma-profunda/).

Şi încă ceva. Teoria cuantică a conştiinţei se aseamănă mult cu teoria biostructurală a academicianului român Eugen Macovschi, care demonstrează existenţa omului şi după moarte (http://www.lovendal.ro/wp52/teoria-biostructurala-a-academicianului-roman-eugen-macovschi-teoria-care-demonstreaza-existenta-omului-si-dupa-moarte/).

De aici putem continua noi…..

Sursa: www.lovendal.ro