۞In toamna anului 2008 am venit impreuna cu un grup de crestine din Timisoara la manastirea Bistrita pentru a participa la praznuirea Sfantului Grigorie Decapolitul. Auzisem de multe ori ca daca cineva ajunge sub racla Sfantului si se roaga cu credinta, poate fi ajutat.Cu acest gand plecasem de acasa caci vroiam si eu sa il rog pe sfantul Grigorie sa ma ajute sa raman insarcinata. Aveam deja 11 ani de casnicie si tot mai speram ca Bunul Dumnezeu sa ne binecuvanteze si pe noi cu un copilas.

Mare mi-a fost bucuria la intoarcere caci dupa doar doua luni, minunea dorita s-a produs. Am ramas insarcinata, eram in al nouălea cer, nu-mi venea sa cred ca era adevarat si totusi astazi am un baietel scump si sanatos pe care l cheama Daniel. ( Iasmina, jud Timis)

۞In anul 2001 cu ajutorul Sfantului Grigore Decapolitul am primit tamaduire de tumoarea pe care o aveam la ochi.(Anda, Targu Carbunesti)

۞In anul 2003 a venit sa se inchine la racla Sfantului Grigorie Decapolitu o femeie insotita de un barbat. Femeia a trecut pe sub racla Sfantului asa cum fac toti cei care cer ajutor si tamaduire neputintelor sufletesti si trupesti. De indata ce s-a ridicat, femeia a inceput sa tipe de durere si spunea ca se simte ca si cum cineva i-ar sfasia carnea. A cerut sa i se aduca degraba un preot care sa ii citeasca rugaciuni de dezlegare. Parintele duhovnic Ghenadie era atunci in biserica si a venit repede sa o ajute. Cerandu-i sa citeasca o rugaciune de dezlegare, femeia i a marturisit ca este sotie de preot. Atunci parintele a intrebat-o cine era barbatul care o insotea. Necunoscuta a marturisit ca l-a parasit pe sotul ei, preotul si ca acesta este un turc, cu care traia acum.

Auzind acestea, parintele i-a raspuns ca situatia nu se poate repara doar cu o simpla rugaciune ci ca ea insasi trebuie sa se lase de pacat si sa si indrepte viata. Acest avertisment a fost dat spre salvarea sufletului prin pocainta iar nu spre pedeapsa. ( din marturisirea Maicilor de la Bistrita)

۞Dupa sase ani de casnicie in sept 2006 sotul meu isi gasise o alta femeie.In luna octombrie am aflat de aceasta relatie si de durere am vrut sa plec de acasa. Am plecat la Bistrita unde am stat trei zile rugandu-ma ca venind acasa sa aflu tot adevarul despre ceea ce face sotul meu. Tot drumul spre casa am simtit binecuvantarea Sfantului si am ajuns in apartamentul nostru intr-un moment in care sotul meu nu se astepta sa vin astfel ca l-am auzit vorbind cu aceea femeie incredintandu-ma astfel ca nu ma inselasem.

Atunci sotul meu s-a hotarat sa plece si sa se mute cu femeia aceeea insa de Craciun s-a decis sa mergem totusi impreuna la Manastirea Bistrita unde am ramas impreuna 4 zile.

Cand ne-am intors acasa, eu am ramas insarcinata desi in toti acesti sase ani de cand eram impreuna nu am putut ramane insarcinata niciodata iar sotul meu nu a mai plecat de acasa. (Simina, Bucuresti)

۞Prin puterea rugaciunii catre Maica si Sfantul Grigorie Decapolitul( Manastirea Bistrita, Valcea)l-am intalnit pe cel care avea sa devina sotul meu, ne-am casatorit si am reusit sa trecem peste toate incercarile la inceput de drum. Cand simteam ca nu mai avem forta pentru a reusi, Cineva de sus ne sprijinea.

Am devenit o familie armonioasa iar Bunul Dumnezeu ne-a binecuvantat si cu un copil.(Tiberiu si Alina)

Sursa: maicile de la Manastirea Bistrita si cei vindecati