Eu sunt invierea si viata.
Faptul ca Isus a inviat inseamna ca si noi putem accelera acest proces al invierii ce trebuie sa se produca intr-o zi pentru intreaga umanitate.Dar pentru aceasta trebuie sa lucram asupra gandurilor, sentimentelor si faptelor noastre pentru a le ameliora. Invierea a fost mereu invatata in templele initiatice si multe fiinte au inviat deja. Fiindca nu este necesar sa mori fizic pentru a invia, nu este necesar sa fii pus intr-un mormant. A invia inseamna a nu avea aceleasi slabiciuni, aceleasi vicii, aceleasi boli. Pentru ca o fiinta sa invie trebuie ca toate celulele sale sa fie de o puritate pefecta si sa vibreze intens. Toti cei care traiesc o viata spirituala foarte intensa se pregatesc sa invie.

Pentru a va face sa intelegeti mai bine acest fenomen al invierii va voi da o imagine, cea a grauntelui. Un graunte care a fost sadit in pamant este comparabil cu o creatura depusa in mormant. Iar atunci cand ingerul caldurii vine el il trezeste, il mangaie si ii ispune. Iesi acum din acest mormant. Si iata ca aceasta viata ce era inmormantata incepe sa se insufleteasca: o mica tija imparte grauntele in doua si iese din pamant dand nastere unei mladite care va deveni azi un arbore urias. Aceasta este invierea. Dar pentru a invia, trebuie sa deschizi mormantul si numai caldura deschide mormintele. Caldura inseamna iubirea. Acela care poseda multa iubire in inima sa dar desigur o iubire dezinteresata spirituala, deschide mormantul celulelor sale.
Natura a asezat peste tot niste semne, niste indicii pentru a ne instrui, pentru a ne invata cum se` produce invierea in noi. Ce faceti atunci cand meditati? Sunteti ca o cristalida infasurata in gogoasa ei, pregatindu-si metamorfoza. Daca nu ati devenit un fluture inseamna ca lucrarea voastra nu a fost de ajuns.
Invierea nu este altcevaa decat o calitate a vietii, o viata de fiu al Domnului.
Sursa: Omraam Aivanhov