Este  considerata inteligenta emotionala o destinatie sau varful inteligentelor uitandu-se(poate cel mai important aspect legat de ea) si anume ca emotia este energia care misca, dezvaluie, ridica la suprafata tema ( movere inseamna a misca in afara) este doar vagonul care insoteste tema-locomotiva. Daca puneti corect intrebarea… Care este rostul tau in viata mea? Ce tema ma ajuti sa rasfoiesc? Ce dar imi revelezi?! tema se va desface in mii de intelegeri transfomand energia insotitoare in unitati de sens.

Nu ne oprim la emotie ci mergem catre tema care vrea sa ne vorbeasca si pe care noi am stipulat-o in contractul nostru spiritual. Daca dam prea multa atentie emotiei si ratam tema ea va reveni tot mai mult insotita de un alai de disfunctii pentru a vedea in sfarsit mireasa-tema.

 Nu vreau sa detronez inteligenta emotionala insa ea este doar insotitorul temei.

Marea inteligenta care inseamna a lega lucrurile intre ele se refera in adevar la recunoasterea de SINE care dezvaluie legaturile dintre Centrul Nostru si temele pe care le avem de facut in relatia cu Universul, Planeta, Tara, Orasul, Ceilalti Aceasta inteligenta arata in geometria sacra astfel: un punct radiant din care tasnesc pe raze, sensuri si un cerc sau mai multe care se dezvolta, stralucesc, emit hranite de acest Punct Radiant.

Suntem interconectati cu totii si orice tema individuala sau comuna pe care o lucram creeaza noi sensuri ajutandu-ne sa facem salturi de intelegere pe spirala evolutiva in Impreuna-Una.

Marea inteligenta leaga temele intre ele dezvaluind in Unime, rostul nostru aici.

 Cazand in butoiul cu emotii personale si ratand temele mari ne vom ocupa de o mica particica  din marele tablou. Implinirea adica activarea plinului care suntem incepe cu reamintirea scopului nostru aici care este indumnezeirea, continua cu recunoasterea temelor si onorarea lor, dezvaluirea darurilor si marturisirea lor in Impreuna-Una, trairea varfurilor interioare care se traduc in stari de constiinta.

Inteligenta emotiilor noastre inseamna in adevar, recunoasterea temelor pe care le avem si transformarea energiei insotitoare in unitati de Sens.

Daca tratam servitorii nu inseamna ca se vor face bine Stapanii….

(Am tinut doar sa va reamintesc aceste lucruri pe care le simt, traiesc din varste timpurii si care s-au asezat in mine in timp ce urmam Liceul Pedagogic si participam la olimpiade sau Facultatea de SocioPsihopedagogie si nu intelegeam de ce scoala nu ne duce catre Inteligenta cosmica ca sa vedem Omul ci catre inteligente care nu pot cuprinde Intregul aratand doar cateva culori din marele tablou insa pretinzand ca aceea este Marea Vedere. )