Exista multe triunghiuri limitative care parazitează corpul unei relații și care ne afectezae evoluția si adeseori alunecăm sau chiar cădem în materie cu comparații din care țâșnesc … supărări, invidii, furii sau bârfe, orgolii, neacceptari uitând este ca prin cleveteala sau doar prin judecata nu ne luam putere ci pierdem din ea și doar bucuria de a ne modela excelenta uitându-ne la vârfurile de munți atinse de ceilalți sau măcar la calitatile cu care ei onorează valsul vieții ne poate susține sa înflorim în triunghiul pacii, armoniei, blândeții.
Atunci când faci un bine unui om și apoi te compari cu el sau începi sa analizezi pașii făcuți de tine cu cei făcuți de el sau alegerile tale cu alegerile lui este ca și cum ai compara merele cu perele pe apostolul Iuda cu apostolul Petru și tot așa.
Legea contrastului ne ajuta sa vedem ca în orice tablou al unei relații sau al unei călătorii sau al unui curs fiecare tipar isi are rostul lui, fiecare om isi are locul lui, fiecare poveste vine sa o potențeze pe a celorllati.
Și intrând pe spirala întrebărilor țâșnesc aceste revelații:
Ce am de învățat din aceasta situație?
Care este rostul ei pe harta acestei călătorii?
Ce mă cheamă?
Care este darul acestei întâlniri?
Ce binecuvântări vin din acest vals spiritual?
Adeseori rămânem în balteala vieții sau cădem doar pentru faptul ca ne uitam prea mult în ograda celuilalt și nu în a noastră.
Și marea curățenie începe de la gândurile cu care intimam valsul pentru ca de cele mai multe ori nu știm rostul pentru care acel om se afla acolo, dreptul lui divin, călătoria lui, darurile cu care vine către noi.
Și chiar dacă acel om înaintează prost sau nu face locurile cum ar trebui cine suntem noi sa ridicam piatra?!!!
Chiar și când trecem prin scoli de spiritualitate și pretindem ca cunoaștem legile divine și felul în care e de dorit sa le aplicam ….nu înseamnă ca am făcut cel mai grozav profil și ca gata trebuie exclus un anumit om. Doar prin iubirea spirituală putem potenta tot ce este bun într-un om, doar cu acceptare, răbdare, înțelepciune putem susține o anumite situație, un om.
Adeseori în goana după a bifa sau din nevoia de confort sau doar din orgoliu, ii criticam pe ceilalți și la nesfasit hranindu-ne pe noi și viață noastră…doar cu otrava. Și din prea multe otrăvuri încep sa moara lucrurile din jurul nostru…..perspectivele, marile schimbări, relațiile.
Și nu trebuie sa ne miram ca criticii toxici, în adevăr casapitori energetici au de multe ori destine incolore, inodore alteori vieți oribile generate de propriile emanați cu care isi afectează …înaintarea.
Și din prea multe comparații …se activează invidia și supărarea sau invidia și orgoliul sau invidia și furia, mai multe triunghiuri limitative generând o cascada de toxicitati.
Așa cum Iuda ca apostol și-a avut rostul lui în ecuația noastră evolutiva ca noi sa nu ne însoțim cu orgoliul-atasamentul fata de arginți-invidia, sau chiar dacă am intrat în norul trădării ….sa ne întoarcem Acasă,la fel și noi e important sa învățăm din toate așa cum vin, văzând vârful de munte al oricărei situații.