“Pentru a-și justifica propriile capricii și infidelități, anumite persoane pretind că iubirea este distrusă prin căsătorie. Deloc, căsătoria nu ucide iubirea, dar bărbatul și femeia trebuie să știe cum să se considere reciproc. Fiecare trebuie să caute la celălalt o manifestare a lumii divine, un suflet și un spirit care merită să se facă pentru ele toate sacrificiile. Dacă ei se bazează pe corpul fizic pentru a le satisface, desigur, iubirea lor nu va dura.

Ce este corpul fizic?…Un bărbat a murit: acum, când el este numai un cadavru, oare soția sa îl păstrează lângă ea? Nu, ea îl înmormântează. Și totuși, ea își iubea soțul, ea îl iubește în continuare. Dar ceea ce iubim este latura subtilă, viața. Iar ceea ce este viu este sufletul, este spiritul. Corpul fizic îmbătrânește, și după câțiva ani îl considerăm mai puțin plăcut și ne plictisim de el. În timp ce viața interioară este mereu diferită, mereu nouă, asemenea apei curgătoare. Într-un cuplu, fiecare trebuie să caute să descopere această apă la celălalt, fiindcă ea este inepuizabilă.”

….

Majoritatea casatoriilor care se fac pe pamânt nu sunt decât experiente, încercari, mai mult sau mai putin reusite, asteptând de a putea realiza adevarata casatorie care este de ordin spiritual. Aceasta adevarata casatorie e reprezentata în religiile Indiei prin simbolul lingamului. Cunoasteti acest simbol: el învata ca cele doua principii (principiul masculin reprezentat de linia verticala, si principiul feminin reprezentat de baza orizontala) nu trebuie sa fie niciodata separate în fiinta umana. Fiecare barbat, fiecare femeie trebuie sa ajunga sa realizeze interior uniunea celor doua principii. Desigur, este foarte dificil; si chiar, majoritatea timpului, când barbatul si femeia se unesc fizic, în realitate ei ramân separati: în sufletul lor, în capul lor, ei sunt separati. Faptul ca ei sunt separati fizic, aceasta nu are importanta; ceea ce este importanteste ca fiecare sa realizeze în el însusi casatoria principiului masculin si al principiului feminin.

          Daca sunteti capabili de a întelege misterele casatoriei, veti întelege toate secretele vietii. Casatoria este lucrul cel mai raspândit, dar foarte putini îi cunosc sensul ei profund. Câte unul se plictiseste, si se casatoreste pentru a se distra. sau are nevoie sa placeri senzuale si cauta partenera (sau partenerul) care îi va da aceste placeri. sau e sarac si se casatoreste pentru a se îmbogati. sau e incapabil de a se descurca singur în viata si îi trebuie o servitoare sau un valet pentru a-l ajuta.  Despre motivele pentru care oamenii se casatoresc, sa nu mai îmi spuneti!

          Pentru mine, casatoria este un act atât de sublim încât nu sunt sigur ca l-am aprofundat cu adevarat. Ceea ce stiu, este ca numai casatoria spirituala permite realizarea lucrurilor mari. Cât timp barbatul nu este casatorit interior, el are forta, chintesenta, dar nu o poate condensa pentru ca ea sa fie vizibila, tangibila, reala în planul fizic: lui îi lipseste factorul capabil de a furniza materia pentru realizarea lucrurilor, adica tocmai principiul feminin. si daca femeia nu este casatorita interior, ea are toate materiale, dar nu are flama, scânteia care trebuie sa îmbratiseze totul. Ea poate avea multa materie, dar aceasta materie nu se aprinde, e moarta, stagnanta, pentru ca spiritul e absent. Nu uitati aceasta.

          Casatoria este o problema foarte vasta pe care putem sa o studiem peste tot în natura. Astfel, în chimie, fizica, astronomie, botanica, anatomie, psihologie, etc., vorbim fara încetare despre casatorie. Sa luam numai exemplul apei, care este un element indispensabil vietii în univers. Ce este apa? Un copil nascut din unirea unui tata, oxigenul, si a unei mame, hidrogenul: H2O. Da, si de ce unirea unui 1 (O) si a 2 (H2O)?. Pentru ca 1 este numarul principiului masculin, si 2 este numarul principiului feminin.

          Sa luam, de asemenea, exemplul cuvântului. Cum produce omul cuvântul? Cu bratele sale, cu picioarele sale, cu urechile, cu nasul sau, cu pântecul sau? Nu, cu gura sa. si gura din ce este formata? Din limba si cele doua buze; si atunci când limba si cele doua buze se pun în miscare produc cuvântul articulat. Limba este principiul masculin si cele doua buze sunt principiul feminin. Astfel, principiul masculin si principiul feminin produc un copil: cuvântul. Vedeti stiinta formidabila care este continuta în aceasta pagina a marii carti a naturii vii!

          Daca filozofii ar fi reflectat asupra mecanismelor cuvântului, asupra elementelor care intra în joc pentru ca omul sa poate scoate sunete articulate, ei ar fi putut descoperi prin analogie ca Dumnezeu continea mai înainte în El cele doua principii prin care El a creat pe Fiul sau, Cuvântul, si ca fiul a pus în miscare toate creaturile. Pentru ca, cuvântul nu este lipsit de sens, nu este rostit fara un motiv, el e adresat cuiva în vederea a ceva. „La început a fost cuvâtul” a spus sfântul Ioan. Cuvâtul reprezinta miscarea, copilul.

          Acum, iata esentialul din ceea ce as vrea sa va fac sa întelegeti. La fel cum Dumnezeu a creat lumea prin Cuvânt, la fel în planul fizic, jos, oamenii creaza viata. În gura, cele doua principii sunt împreuna, mereu împreuna. Pentru a putea vorbi, trebuie ca cele doua buze si limba sa fie împreuna pentru a produce sunete. Încercati sa articulati fraze fara a va pune limba si buzele în miscare, nu veti reusi. În Dumnezeu cele doua principii sunt împreuna, unite; ele nu sunt niciodata separate, de aceea Dumnezeu creaza fara încetare. În timp ce oamenii se comporta ca si cum cele doua principii ar fi separate, barbatii poseda numai principiul masculin iar femeile numai principiul feminin; dar cum, pentru a crea viata, trebuie sa le unim, iata o serie întreaga de dificultati si complicatii!

          Toate creaturile care nu dezvolta în ele însele cele doua principii, masculin si feminin, nu sunt cu adevarat imaginea lui Dumnezeu, si ele nu au plenitudinea. Evident, eu nu ma refer la faptul de a avea cele doua principii în plan fizic, ci în plan spiritual: principiul iubirii si principiul întelepciunii, unite împreunaNumai fiintele care au realizat unirea celor doua principii în ele însele, principiul iubirii si principiul întelepciunii, acestea sunt în adevar si poseda forta. si cine sunt aceste fiinte? Sunt adevaratii Maestrii, adevaratii Initiati, care au înteles sfânta treime a Iubirii, a Întelepciunii si a Adevarului. Aceste fiinte se manifesta cu adevarat ca reprezentantii lui Dumnezeu, conductorii lui Dumnezeu si traiesc în plenitudine. Iata modelele de urmat.

Cuvântul nu poate fi realizator, el nu poate actiona asupra materiei pentru a o fasona decât daca el este plin de dragoste si inteligenta. Cuvintele goale, cuvintele fara sens, cuvintele în aer, nu pot produce nimic. Vedeti, toate acestea ne obliga sa studiem si sa facem eforturi pentru ca cuvintele noastre sa produca efecte în lumea întreaga, în întreaga creatie, în lumea vizibila si în lumea invizibila; pentru ca ele sa puna în miscare oamenii, îngerii, arhanghelii, spiritele si elementele. Trebuie deci ca în cuvinte sa fie inteligenta, lumina, dar sa fie de asemenea caldura, multa dragoste, plenitudinea iubirii. În acel moment, da, cuvintele devin puternice. E clar acum? Deci, atunci când vorbiti cu prietenii vostri, cu sotul sau sotia voastra, cu copiii vostri si nu aveti rezultate, aceasta dovedeste foarte simplu ca cuvintele nu sunt înca asa de luminoase si pline de caldura.

          Voi toti, noi toti, purtam în noi însine, în gura noastra simboluri de o importanta cosmica. Toata lumea are o gura, dar cu aceasta gura fiecare se plânge în loc sa multumeasca, sa multumeasca zi si noapte ca au o gura, si o limba în miscare! Straduindu-se sa nu faca prosti cu aceasta limba, pentru ca se spune ca ea nu are os, dar sfarâma oase. Da, când nu sunteti nici inteligenti, nici întelepti, nici rezonabili, nici buni, sfarâmati oasele altora cu limba: e destul sa puneti limba în miscare si distrugeti familii, faceti oamenii sa se piarda, sau îi masacrati, si faceti toate acestea cu gura, cu limba!

          E timpul sa constientizam în fine ca Dumnezeu ne-a dat ceva pretios: gura cu limba. Trebuie sa constietizam acestea si sa spunem: „Doamne Dumnezeule, iarta-ma ca nu am înteles pâna acum comorile pe care Tu le-ai pus în gura mea, ca nu am înteles ca pronuntând cuvinte pot sa Te imit, sa devin ca si Tine. Nu mi-am dat seama ca fac rele cu cuvintele mele: am spus lucruri fara bun simt, am ranit oamenii, am perturbat creaturile si am darâmat totul la pamânt cu ajutorul acestui instrument pe care Tu mi l-ai dat. În loc sa fac bine, de a consola, de a sustine, de a dirija, de a ghida fapturile, în loc sa le dau viata si sa le învii, în loc sa le ridic si sa le proiectez catre Tine, Domnul, Creatorul, eu le-am demolat si le-am degradat. Iarta-ma si învata-ma cum sa-mi folosesc gura si limba pentru a face bine, pentru a lumina si a încalzi pe altii, nu numai pentru a mânca, a bea si a spune prosti fara a întelege nimic vreodata.”

          Gura este un organ extraordinar, atât de puternic, încât trebuie sa tremuram si sa veghem ca sa nu lasam sa scape cuvinte veninoase, ci cuvinte constructive, educative si datatoare de viata. si chiar daca în aparenta dojeniti sau condamnati pe altii, nu trebuie sa aveti ca scop decât faptul de a-i ajuta si a-i lumina.  Din acel moment va veti crea un viitor indescriptibil de frumos. E scris în Evanghelii: „Prin cuvintele tale te vei justifica, si prin cuvintele tale vei fi condamnat” adica viitorul tau va fi bun sau rau, luminos sau tenebros, celest sau infernal, dupa cuvintele pe care le-ai rostit în timpul existentei tale.

          Deci, cuvintele sunt de o asa importanta pentru constructia viitorului nostru încât trebuie sa reflectam si sa meditam întreaga viata asupra acestui subiect. Trebuie sa luam în consideratie importanta cuvântului si, deschizând gura, sa veghem aceasta actiune sa fie întotdeauna de partea binelui.

Pot merge mai departe aprofundând aceasta idee pentru a va arata ca totul este legat, ca exista în univers o lege a corespondentei absolute. Soarele vorbeste. El vorbeste, si cuvântul sau este viata, el vorbeste si cuvântul sau e lumina care cade aici pe pamânt, pe plante, animale si oameni. Iata, soarele invizibil, care actioneaza asupra soarelui vizibil, produce lumina si aceasta lumina se transforma în caldura. Sa presupunem acum ca limba corespunde tatalui, cele doua buze mamei, si cuvântul copilului; atunci, ceea ce da tatal mamei, acesta e cuvântul care vitalizeaza, care anima. E aceeasi lege: la fel cum soarele invizibil actioneaza asupra soarelui vizibil, care actioneaza apoi asupra pamântului pentru a-l fertiliza, la fel barbatul fertilizeaza femeia, la fel cuvântul fertilizeaza sufletele si inimile. E aceeasi lege. În acel moment, cel ce vorbeste devine tatal, cel ce asculta devine mama, si naste copii.

Sursa: Omaraam Aivanhov

Centrul Frecventa OM http://pages.frecventaom.ro/centrul-frecventaom

Samadhi Tank http://pages.frecventaom.ro/samadhi-tank

Terapie Craniosacrala http://pages.frecventaom.ro/terapie-craniosacrala

Terapie Bowen http://pages.frecventaom.ro/terapie-bowen

Mind MI http://pages.frecventaom.ro/mindmi

Luviom si MindSynergy http://pages.frecventaom.ro/luviom-mindsynergy

SCIO http://pages.frecventaom.ro/scio

Cristaloterapie http://pages.frecventaom.ro/cristaloterapie