1. Cand ati simtit sa adoptati un copil?

M: Dupa ce ne-am casatorit, am dorit sa aducem pe lume un copil si pentru ca acest lucru nu s-a intamplat pe cale naturala si recomandarea mediciolor era fertilizarea in vitro (cu care noi nu eram de acord, nu pentru ca am fi avut niste argumente rationale contra acestei proceduri, ci pentru ca, pur si simplu „nu simteam” ca e cea mai buna varianta pentru noi), ne-a incoltit in suflet ideea adoptiei. Amandoi simteam ca nu suntem completi fara un copil, ca ceva lipseste familiei noastre si am inceput demersurile pentru a adopta.

G: Am simtit sa adoptam un copil, atunci cand datorita unor probleme de sanatate, sotia mea nu a mai reusit sa ramana insarcinata, desi ne doream foarte mult lucrul asta si varsta ne impingea puternic din spate. Eu am respins din start varianta fertilizarii in vitro, in primul rand pentru ca aducea un risc medical pentru sotia mea si in al doilea rand, pentru ca mi se parea fortat, mi se parea ca nu e de la Dumnezeu si parea mai mult artificial, fara sa aducem in poveste procentul foarte mic de reusita in Romania si implicatiile financiare majore, fara nici o garantie.


2. Cum a aparut Maria?

M: Maria a aparut cat se poate de natural, fara sa fortam lucrurile. Pornind de la recomandarea ta de a boteza si a face fapte de lumina pentru 3 copii, am ajuns la Maria. Cunosteam de cativa ani povestea ei, dar nu ne-am gandit ca ea este copilul nostru pentru ca eu imi doream un copil mic (0-4 ani). Si pentru ca nu dupa mult timp am simtit nevoia sa ne „pozitionam” fata de ea am chemat-o pe Maica in ajutor si „am aflat” ca Maria este copilul nostru. Asa ca, dupa ce am discutat si cu ea si i-am spus care sunt intentiile noastre, am inceput procedurile legale pentru a o aduce acasa.

G: Tot cautand copilul potrivit, a aparut Maria in calea noastra si am stiut din prima clipa, ca e copilul nostru. In consecinta, am hotarat sa fim o familie cu 3 membri si asa a pornit povestea:).


3. Ce chemari v-au inspirat cautarea?

M: Triunghiul „Cere si ti se va da, Cauta si vei gasi, Bate si ti se va deschide” a fost cel care ne-a insotit cautarile. Am abandonat toate proiectiile, asteptarile, limitarile (ex. copil 0-4 ani) si m-am predat Sfintei Trinitati rugandu-ma, ca in viata noastra sa vina cel mai portivit copil pentru noi (indiferent de varsta) si acest lucru sa se intample in momentul oportun pentru binele nostru cel mai inalt.

G: Cred ca in tot acest rastimp, ne-am focusat intr-o directie oarecum gresita, pentru ca drumul nostru era deja stabilit, trebuia sa ne ascultam chemarea si uneori, chiar daca semnele te lovesc in frunte, tot nu le vezi, pana cand vor ele sa devina vizibile. Chemarea noastra era cea de a fi parinti si lucrul asta a contat cel mai mult, pentru ca asa cred ca am fost alesi si pentru asta am ne-am pregatit in tot acest timp.


4. Ce triunghi luminator v-a activat Maria?

M: Iubire – Blandete – Rabdare, Acceptare – Iertare – Bucurie.

G: Venirea Mariei in casa noastra, a activat triunghiul Tata-Mama-Fiica, care ne-a adus multe lucruri frumoase.


5.  Ce v-a adus ca daruri netangibile acest copil?

M: Maria a venit pentru mine cu multe unitati de blandete, rabdare, acceptare (m-am acceptat in primul rand pe mine, cu bune si cu rele), intelepciune, bucurie (bucuria unei imbratisari, bucuria unui „te iubesc”), iubire, iertare. Am descoperit in mine puterea de a proteja, dorinta de a alina si blandetea ferma.

G: Acest copil ne-a adus iubire, liniste sufleteasca, implinire, intelegere, iertare, acceptare, o familie implinita.


6. Ce simtiti sa le spuneti adultilor care iubesc copiii, nu au rodit si totusi le este frica sa adopte?

M: Nu trebuie sa le fie frica sa adopte, deoarece un copil chiar daca vine pe Pamant printr-o alta mama biologica, in ceruri este copilul lor si vor iubi nespus acel copil, afland adevaratul sens al acestui sentiment. Copilul le va aduce multa bucurie, implinire, ii va ajuta sa-si descopere anumite daruri si sa vada care sunt neinvatatele lor ajutandu-i sa evolueze.

G: Sa accepte chemarea de a fi parinti, sa caute sufletul care are cea mai mare nevoie de ei, cu care se simt o familie implinita. Cautarea nu este usoara, dar la capatul ei gasesti cea mai mare implinire. Sa lase la inceput de drum, neiubirea, neacceptarea, nelinistea sufleteasca, sa nu vada aceasta cautare ca pe ceva ce trebuie sa bifeze, ci sa caute cu ochii, cu mintea, cu sufletul, cu inima. Sa caute acel copil care este menit sa fie al lor, pe care vor putea sa-l iubeasca, sa-l accepte, sa-l ierte, sa-i fie alaturi pentru totdeauna.


7. Ce a adus Maria in relatia voastra de cuplu?

M: Din punctul meu de vedere, Maria ne-a adus echilibru in relatia de cuplu, iubire si angajament (nu mai exista gandul de a pleca si renunta atunci cand apare o provocare mare, ambii soti tragand la aceeasi caruta, indiferent cat de greu este, scopul ambilor fiind fericire copilului).

G: Maria a adus liniste, iubire, regasire, centrare, evolutie, lumina, echilibru. Maria a dat sens cuplului nostru si focusul individual s-a mutat pe familie, schimband lucrurile pe o alta directie, adica pe Cale.


8. Ce intelegeri s-au asezat in pomul christic al vietii voastre de cand a aparut Maria?

M: Chiar daca ma voi repeta, Maria a dus in pomul christic al vietii noastre urmatoarele „globulete”: predare, acceptare, rabdare, iubire, blandete, fericire.

G: De cand a venit Maria, am invatat sa iubim cu adevarat, sa gasim linistea, sa vedem lucrurile mai clar, sa traim o viata simpla, sa intelegem ce este important si ce nu este, sa intelegem cat de important este timpul petrecut in familie, sa intelegem cat de mult conteaza sa asculti inainte de a vorbi, sa intelegem ca fiecare dintre noi este un intreg si in acelasi timp o parte din familie.