Intr-o dimineata frumoasa de iarna alaturi de Sarra, Adora, Ioana si Sasha chemat de bucuria culorilor, taina frumusetii radiante si multa caldura, a aterizat aceasta hainuta-curs cu care ma gandesc sa imbracam 10-12 fetite care isi doresc sa impleteasca esenta cu forma pasind in viata ca niste sori frumosi, radianti.

Curs de design vestimentar

1. Scurta istorie a modei. Designeri celebri. Stiluri vestimentare actuale
Lucrare practica


2. Moda contemporana. Identificarea stilului personal.Cum dezvoltam stilul vestimentar. Elemente de cromatica. Imagini cu exemplificarea stilurilor vestimentare vor fi printate si pastrate in mapa de curs. Lucrare practica


3. Creatie vestimentara. Etapele creatiei corpul uman / tridimensionalitate / cum luam masuri. Schita. Fetitele vor primi coli cu corpul trasat fin si vor crea pe ele 3-5 rochii sau vestimentatii dorite. Lucrare practica


4. Tipuri de tesaturi si materiale textile si pazmanterie. Cum calculam necesarul de material pentru o tinuta. Fetitele vor primi o descriere documenatata a tipurilor de materiale si un set de mostre din cele mai utilizate materiale. Vor avea ca tema sa cumpere material pentru fustita dorita.


5. Proba practica: Masina de cusut. Fetitele vor invata sa coasa la masina de cusut. Croirea fustei


6. Proba practica. Fiecare isi va coase fustita, asistate si ajutate de Ioana Diacu


La final vor primi mapele cu toate fisele stranse, plus un stick cu informatii si mai detaliate.

Ioana Diacu – are o experienta in design vestimentar de peste 12 ani, creatoarea mai multor linii vestimentare: tricouri poetice, rochii cu inspiratie traditionala, rochii de mireasa si mai multe proiecte de up-cycling si reinterpretare vestimentara. Ioana a sustinut 5 serii de cursuri de croitorie – hobby, cursuri de care au beneficiat peste 50 de persoane, iar acum a pregatit un curs de design vestimentar pentru fetite. Cursul cuprinde o scurta istorie a modei, o trecere in revista a designerilor celebrii, detalierea si analizarea stilurilor vestimentare, stabilirea stilului vestimentar personal. Precum si o parte practica: design, parcurgerea etapelor de creatie a unui obiect vestimentar, lucrul la masina de cusut si realizarea unui obiect vestimentar de la schita la executie.Cursul se adreseaza fetitelor cu varsta curprinsa intre 10 – 16 ani iar la final fiecare va avea o mapa cu toate informatiile predate, schite facute de ele, un obiect vestimentar sau mai multe create si cusute. Cursul se desfasoara pe o perioada de 7 saptamani, intalnirile vor avea loc sambata la ora 10 si vor dura aproximativ 130 min. Costul cursului este de 500 lei fiind achitat in 2 rate.

Inscrieri: frecventaom@gmail.com si ioana.diacu@yahoo.ro

Cursul va incepe pe 23 martie 2019 la ora 9 00.

Unde se va desfasura? Vasile Stroescu nr 14 langa Foisorul de Foc

Cat? 500 ron

Cat va dura? 7 saptamani, 7 intalniri

Sugestii: cursul poate fi un cadou minunat salutand primavara, buna vestire, martisorul, floriile de la parinti catre fetitele care si-au gasit chemarea, vocatia si vor sa umeze acest drum al creatiei vestimentare dar si pentru copiii care vor doar sa cunoasca acest vals cu divinul feminin pentru ele aducand vietii lor personale mai multa culoare, bucurie, radianta.

P.S. In preajma zilei sale de nastere, 23 oct 2019, Sarra ( fetita mea) mi-a reamintit ca isi doreste o masina de cusut. Acest obiect a aterizat in camera ei deschizand poarta unei cautari, adanciri, regasiri. Uitandu-ma pe mandala ei numerologica am descoperit ca se afla intr-un an de schimbari in care vocatia ei, insasi drumul se contureaza foarte puternic, chemarile tinandu-se de manuta, una dupa alta. Exact la 12 ani am stiut si eu ca vreau sa devin psiholog si scriitor desi atunci facultatea de psihologie nu exista. La aceasta varsta de 12 ani, intruparea este completa, copiii cautandu-si intuitiv Bulevardul Divin. E foarte important ca noi parintii sa le ascultam vocea interioara si sa-i sustinem chiar daca asteptarile noastre sunt pentru alte directii. Desi blog-ul meu este dedicat psihologiei centrului, spiritualitatii, constiintei esentei cand Sarra m-a rugat sa materializez un astfel de curs….n-am stiut initial cum insa poarta s-a deschis capatand grai, bucurie, forta prin Ioana Diacu, un suflet minunat alaturi de care am facut acum 2 ani ( vreo 50 de adulti) niste tricouri sprintare, cu talc, puternice varsand in ele o tasnire proprie care inca ne mai bucura fie ca ne intalnim pe holuri sau in team building-uri sau in ateliere conective.

Va invit sa cunoasteti si o alta fateta a divinului feminin asa cum ne-o dezvaluie Ioana Diacu.