Adeseori mâncăm cu supărare, furie, regrete băgând sub preș neiubirea, neacceptarea, neiertarea căutând în frigider, o scăpare, o îmbrățișare, un zâmbet. 

Tot ceea ce modelam cu mânuțele noastre ele fiind conectate la suflet, reprezinta o declarație de bucurie a Mamei Divine către noi. 

Și pornim binecuvântând mâncarea, spunând Către Născătoarea de Dumnezeu sau Tatal Nostru sau așezăm Semnul Crucii și Mulțumim și Mâncând Conectat vom observa ca ne oprim mai devreme la ore optime și ca corpul nostru nu traduce fugile, excesele, bagatele sup preș. 

Adeseori dietele care nu sunt gândite în verticala noastră ci doar pe  orizontala  adică cantitativ cu număr de calorii etc și nu tin cont de posturi, de demonii poftei nefacand decât sa controleze anumite emotii pe o perioada limitată de timp si caloriile pentru ca apoi…după ce a trecut dieta, dna sau domnul sa spargă frigiderul cu un buchet imens de emoții punând înapoi tot ceea ce au dat jos

Corpul nostru ales din viață dintre vieți traduce prin slăbitul în exces sau îngrășat toate lecțiile neluate, toate temele de viață nefăcute. Și dacă ne-am uita ce părți se măresc am vedea ca exact acolo….la nivelul chakrei 3 având neîncredere în noi sau  pe chakra 2 nedigerand divinul din experiențe ….se rotunjește burtica. 

Trupul nostru este templul în care coboară bucuria cereasca de aceea când apar poftele exact acolo unde simțiți ca vi se duce energia, daruiti fie ca este vorba de o ciocolata fie ca este vorba de o sticla de vin. În zile de post ca lunea, miercurea și vineri faceți mici daruri care sa conțină …din neabtinerile voastre și veți vedea cum va deveni din ce in ce mai ușor sa priviți ciocolata fără sa va mai doriți …sa o mâncați. 

Cea mai frumoasa dieta dăruită de Mama Divina pentru noi toți este postul de luni, miercuri și vineri și când sunt sărbători mari de 40 de zile sau de 21 de zile în care cu bucurie, fie nu mâncăm fie pregătim bucate de post pe care le onoram cu iubire, recunostiinta, pace. 

Prin orice salata unim Cerul cu Pământul punând dincolo de roșii și castraveți, Bucurie, Încântare, Frumusețe. 

Atât legumele cât și fructele pentru ca încorporează o cantitate mare de raze, din lumina solară, contribuie la Radianta, Sănătatea, Zâmbetul nostru modeland in interior, marile virtuți. 

Desi vi se spune ca sunt stropite, atacate, accelerate, ca nu mai au gust, etc, personal pentru ca foarte multi ani am mâncat fructe luate de pe drum pe care nu aveam cum sa le spăl(plecam de la firma unde lucram și trebuia sa ajung la cabinet) am observat ca rugăciunea curata spusa deasupra strugurelui sau a mărului, activează izvorul divin, curățând întregul fruct, transmutand otrăvurile și dăruind un gust minunat fructului pe care îl savuram…mergand pe jos. Și impreuna cu rugăciunea…. mâncați cu bucurie, cu drag cu recunostiinta.