In perioada imi care imi cautam curajul, increderea, puterea de sine dupa ani de arest interior si suferinta obisnuiam dupa multa rugaciune sa ma odihnesc in ochii lui Stefan cel Mare. De unde ai primit puterea…sa invingi dusmanul? il intrebam in mine. Si deodata cartea s-a deschis si am vazut un Stefan aurit trecand pragul lui Danil Sihastrul, postind, spovedindu-se, impartasindu-se apoi luand sabia si chemand arhanghelii mergand sa spulbere turcii „cata frunza si iarba” cu o mana de voinici dar si cu multa putere divina, curaj si (ra)dianta atingand cu razele lui pe atacanti. Si dupa luptele acestea grele nu apareau petrecerile ci impreuna cu voinicii lui dadeau Slava lui Dumnezeu si apoi inaltau Manastiri si Schituri unind Cerul si Pamantul. Cat de frumos traducea Stefan cel Mare, Voia Sfintei Trinitati. Inainte de batalie, post-spovedanie-impartasanie dupa recunostiinta-intelepciune-clar, triunghiuri din care tasneau manastiri prin care Cerul se imbratisa cu Pamantul, vorbe intelepte, pilde, povesti, chipuri ale curajului. 

O, iubitorule de Dumnezeu, Sfinte Ștefane, zidește cu rugăciunile tale în inimile noastre altar sfânt, precum ai zidit atâtea biserici și mănăstiri; biruiește duhurile rele ce se oștesc asupra noastră în chip nevăzut; ocrotește-ne cu rugăciunile tale necontenite și cu darul cel dat ție de Hristos, precum ai ocrotit pe creștinii din vremea ta, ca împreună să cântăm lui Dumnezeu: Aliluia! 

…..

Cu totii am trecut chiar in aceasta primavara printr-un arest colectiv in care lupta a fost puternica ( si inca neterminata) cu acest triunghi cu varful in jos format din coronavirus-criza mondiala-razboiul nevazut care a activat si o spirala descendenta formata din falimente in lant, someri foarte multi, agenda fricii, controlul mintii prin tehnologie, vaccinuri, deznadejde, depresii, rataciri, divorturi.

Ce puteri ceresti ati descoperit in voi? Cum le-ati activat? Ce triunghiuri-calauza v-au sustinut in aceasta primavara?V-ati construit biserica interioara? Ce sfinti i-ati simtit aproape?

Mi-am propus sa va invit la un atelier in care sa dezvelim in triunghiul cu varful in sus voia Arhistrategiei de Lumina pentru acest timp dar si armele psihotronice la care se lucreaza si intentiile deloc dragalase cu care se tese toamna anului 2020.

Omul prin constiinta sa se situeaza intre personalitate si individualitate. Eul nostru superior individualitatea si-a construit un vehicul, personalitatea asa acum melcul si-a fabricat cochilia emanand o substanta pe care a condensat-o insa este primejdios ca omul sa se identifice cu mintea sau corpul fizic sau emotiile sale si nu cu spiritul. Corpul astral, corpul dorintelor este centrul personalitatii, de aici pleaca toate sugestiile, impulsurile, dorintele, corpul mental face aranjamentele ce ofera satisfactie primului iar corpul fizic le executa. Oamenii luminati nu se pun in slujba unor impulsuri confuze, a unor obiective pitice, a poftelor, a imaginii, a puterii bazate pe control sau pe minciuna sau pe ambitii sau pe bani!

Rolul rugaciunii, al meditatiei si al contemplatiei este sa supuna corpurile, fizic, astral si mental adica trinitatea inferioara care actioneaza in mod egoist si care isi doreste in aceste timpuri, razboi, criza, agitatie, diminuarea noastra, vaccinarea obligatorie etc.

Iata cea mai buna rugaciune: sa cerem ca individualitatea, eul superior, eul divin, triunghiul cu varful in sus( format din corpul cauzal, budhic, atmic) sa puna stapanire pe intreaga fiinta. Individualitatea nu este niciodata negativista, intunecoasa, egoista ci doar natura noastra inferioara, omul cu o mic, trinitatea de Jos. Cum nu exista o adevarata separatie intre individualitate si personalitate aceasta din urma isi face mereu de cap, neascultand de Voia Domnului, urmandu-si ambitiile, dorintele innnegurate, controland, cautand puterea exterioara exprimata de bani, case, afaceri, imagine. Desi este insufletita de individualitate ea i se opune pana in momentul in care datorita tenacitatii, intelepciunii, iubirii ea devine supusa si ascultatoare. Putem vorbi in Faca Se Voia Ta de marea casatorie, fuziune, uniune a celor doua capete, a individualitatii cu personalitatea.

Sta scris ca intr-o buna zi omul se va intoarce la patria celesta. Desi pare greu de acceptat…acesta este timpul si tot ceea ce va propune un invatamant spiritual este sa va intariti trinitatea superioara pentru a stapani calutul naravas numit personalitate.

Imparatia Domnului apartine celor indrazneti ori personalitatea se teme, se simte, izolata, saraca, vulnerabila sau dimpotriva indreptatita, cu o mare nevoie de a controla, dictatoriala, invaziva.

Atata timp cat omul nu-si cunoaste adevarata natura va fi insa manipulabil, vaccinabil, slab.

Haideti sa ne rugam impreuna pentru tara noastra, sa intram in adevar si sa dezvelim, sa ne activam curajul de a fi, puterea divina, increderea in Sinele Divin!!!!

Impreuna vom da grai unei toamne radiante, un anotimp christic al iubirii, intelepciunii, bucuriei.

Va invit pe 2 iulie la ora 18 30 la un atelier dedicat curajului, puterii, increderii in Sine:

Unde? Vasile Stroescu nr 14 langa Foisorul de Foc

Cat? Cel putin 30 ron

Inscrieri: frecventaom@gmail.com. Pentru a fi numarul optim va rugam sa va confirmati participarea.

Iubire, intelepciune, bucurie!!!!