M-am gandit sa vorbesc despre cuplurile care se formeaza rapid dupa o despartire, o poveste, un divort, fiecare venind cu rani proaspete in aceasta tesatura agatandu-se cumva de acest colac… tipand sau dand din picioare prinsi inca in corsetul fostei relatii insa doritori sa se elibereze sa innoate in ape limpezi insa nestiind cum.

Aceste cupluri de trecere au o masca comuna care include un soi de disperare care acutizeaza vechile rani, facand ca noua poveste sa fie si mai trista, un fel de tablou marit al celui anterior.

E important sa ne oprim un pic dupa fiecare relatie si sa ne respiram propria fiinta. Sa stam un pic cu noi si sa asezam in clarul sufletului binecuvantarile deghizate ale povestii pe care tocmai am trait-o. Sa ne bucuram de aceste daruri si sa le impartasim cu ceilalti. Sa limpezim trecutul in bai de lumina.

E minunat ca in aceasta perioada sa mergeti la ateliere conective, initieri, sa cititi carti inspirate, sa imbratisati copacii, sa va bucurati de ceea ce este, sa reflectati, sa scrieti daca simtiti sau sa pictati, sa exprimati varful interior al muntelui.

Mergand catre Voi, toate relatiile anterioare se vor cerne in Clarul Sufletului ajutandu-va sa vedeti atat nucleele de lumina ale povestilor pe care voi le-ati tesut cat si lucrurile pe care e de dorit sa le rotunjiti in taina lui Acum.

Ramanand cu ranchiuni, regrete, tipete cu credinte limitative si generalizari negative veti atrage acelasi partener insa cu un alt nume si e posibil ca aceasta repetitie sa se tot faca ca o banda care tipa in exteriorul vostru pana cand va veti lua acel timp de coacere in care sa va rescrieti pe voi si povestile avute si odata linistite apele sa puteti chema din Sfera care Sunteti o alta Sfera cu care sa faceti valsul pe Spirala Inaltarii.

Iar daca sunteti inspaimantati de singuratate si nu credeti ca puteti functiona decat in lanturi de partenere sau parteneri atunci acordati-va macar in noul cuplu, timp de vindecare, timp de asezare. Oferiti-va introspectii, mergeti la initieri, impartasiti bucuriile pe care le-ati trait in asa fel incat noua relatie sa nu se umple rapid cu neinvatatele dvs ci sa devina  un cristal frumos, emitent in care nu tipa vechile mizerii ci limpezimea atinge totul, transmutand.

Schimbarea presupune multa lumina astfel ca trecerile nu sunt usoare. Daca vreti sa le faceti doar ca sa  demonstrati partenerei noi ce minunat ati fost si neinteles e posibil sa va intalniti peste putin timp cu vechiul calau, vechea pantera ascunsa sub un chip zambitor.

Trecerea in adevar presupune sa parasiti un cerc de intelegere cu paradigmele lui si sa va mutati pe un alt cerc de intelegere imbracand alte paradigme pe aceeasi spirala evolutiva sau alta.

Trecerile pe orizontala nu functioneaza sunt doar iluzii. Sa schimbi partenerul fara sa inveti nimic inseamna doar sa te impovarezi amanand saltul.

Nu uitati ca sunteti o cruce care uneste Cerul si Pamantul, adica un canal frumos care de la o poveste la alta e de dorit sa intrebe Cerul ce a avut de invatat pentru ca Pamantul sa ii aduca partenera cea mai potrivita pentru evolutia lui.

Fara aceasta corespondenta cu divinul interior, micile descentrari care apar dupa orice relatie pot atrage un partener descentrat cu care uniti in tipat e posibil sa rasturnati barca.

Lasati-va un ragaz de timp, de coacere a darurilor care poate au venit cu durere in fosta relatie dar care odata culese va vor ajuta sa recunoasteti Darul care Sunteti si implicit sa alegeti un Partener-Dar.