Atunci cand cei doi parteneri nu-si trezesc darurile, harurile, potentele in Impreuna –Unul pentru ca nu actioneaza din Centrul Cuplului, apar certurile, reprosurile, oboseala, sentimentul de neimplinire. Cu cat sunt hranite mai mult aceste indepartari de la SENSUL COMUN cu atat cuplul nu mai are aer, perceptia ca unul il sufoca sau il sleieste pe celalalt apare foarte des, insatisfactia si incompletul mototoleste entuziasmul, bucuria de a fi impreuna Unul, iubirea. Aceste distante acutizeaza lectiile neinvatate prezentandu-le intr-o culoare sumbra, imposibila, de neatins. Aceasta etapa poate fi depasita prin meditatie, introspectie, rugaciune, trialog, rescrierea contractului spiritual, taina unimii, lucrul cu triunghiurile schimbarii.
Cand cei doi parteneri traiesc in centrul lor, incep sa semene chiar daca au trasaturi fizice diferite. Un cuplu cu un set de valori spirituale, sufletesti, mentale, emotionale si fizice sanatoase, poate alchimiza orice distanta fara prea mult efort. Deasemnea increderea, iubirea si iertarea transforma orice indepartare in salt de intelegere, bucurie, sens.
Va propun urmatorul exercitiu:
Alegeti in fiecare an sa mergeti pe un varf de munte sau la malul marii sau intr-un loc binecuvantat si sa refaceti taina unimii. Spuneti fiecare cateva cuvinte de recunostiinta pentru celalalt, imbratisati-va apoi rescrieti impreuna Contractul vostru Spiritul in termenii urmatori: Alegem sa exprimam iubirea, frumusetea, caldura, Alegem sa recunoastem si sa sa manifestem Puterea care Suntem, Alegem sa gasim rostul fiecarei neintelegeri si sa o transformam in intelepciune pentru noi si ceilalti, Alegem sa ne cunoastem darurile si sa ne bucuram de ele in Impreuna-Unul s.a. Important este ca alegerile voastre sa fie sincere, oneste, adevarate.
Multumiti apoi Gratiei si rugati-o sa va insoteasca in tot ceea ce ganditi spuneti, faceti. Inchideti aceasta ceremonie a sufletelor voastre cu aceste cuvinte: Suntem Una cu Iubirea, Una cu Linistea, Una cu Frumusetea, Una cu Increderea, Una cu Iertarea, Una cu Armonia, Una cu Totul. Aici si Acum Impreuna-Unul!