Mos Ilie scria la opait cand am intrat in micuta lui camaruta. Harta era acolo desfacuta cu muntii-hora imbratisati de o floare in centru fiind Soarele. RaMaNia…….pronunta rar si fiecare silaba se imbraca cu radianta, bucurie, frumusete. Mai multe raze se despletira in camera ca parul aurit al unei fete. Era devreme in rasarit….si parca ceva se aseza in noi, dupa o noapte plina de dezveliri. Mos Ilie imi arata pe geam Muntele Carmel si pe varf …..Flacara Iubirii Divine in care se afla Sfantul Ilie …..O trena frumoasa imbraca Muntele ducandu-se pe Cruce in patru zari. Arhanghelii Nordului, Sudului, Vestului, Estului erau acolo ca strajerii Unimii, sustinatorii celei de a Doua Veniri, Deschizatorii de Porti.

E vremea sa mergem in pestera…Am pornit pe un culoar ingust pana la chilia care se unea cu micul munte. Aici i-am intalnit pe cavaleri si pe Stefan Cel Mare. Avea un sceptru micut, sabii, o armura frumoasa radianta si o cununa. Si fiecare cavaler primea in acord cu misiunea avuta…un dar de la Sfantul Stefan…..o sabie sau o platosa sau o cruce. Si toate se asezau natural in ceea ce era cumva zestrea cavalerului, comoara lui vizibila, imputernicirea lui. Mos Ilie zise…acesta este Preotia Marelui Stefan…si 12 candele se pornira iar in luminile lor am putut vedea ca Ceremonia acesta atingea parca toata timpurile. Si 12 daruri veneau …..si toate isi gaseau locul in pasii cavalerilor. Si ii priveam cum mantiile lor deveneau radioase iar chipul lor stralucea peste veacuri. Veti fi dezlegatorii Noii Lumi uniti cu Soarele Christic!!! Si Sfantul ii primea pe toti si cantecele vechi curgeau……insailand Inimile. Cand toti isi primira darurile Cupa Unimii straluci….la centru reveland deasupra Soarele. Maritul Stefan zise….Acum cladim cu toate aceste daruri, timpul nou. Deschideti-va inima pentru a primi Preotia. Un fior minunat ma cuprinse si parca intregul munte vui. Mos Ilie imi arata harta in care intreaga RaMaNie stralucea cu coroana sfintilor, cununa divinului feminin si aceasta stralucire mareata, cununa iubirii divine.

Am iesit din pestera si am gasit cararea aurie…Urmand rasaritul m-am indreptat spre varful ….unde se afla Sfantul Ilie. Aici ……in trena aceasta minunata, flacara stralucea peste timpuri alimentand parca toata sufletele. Sfantul Ilie a luat mana mea si mana lui si a desenat o cruce pe mine pe varf peste tot apoi a asezat deasupra noastra Flacara. Cateva clipe ….capul a devenit infierbantat apoi am simtit cum flacra coboara in tot, eliberand haturile, catusele, nerezolvatele. Usor, usor…parea…ca totul se aprinde de o dulceata fara margini si ca o iubire …infinita cuprinde totul. Sfantul Ilie isi inaltase mainile…deasupra lui fiind Cununa Iubirii Divine. Muntele straluci si ….in freamatul diminetii am zarit chipul Mantuitorului.

Ochii tai m-au daltuit

Buzele tale au grait

Mainile tale au vindecat.

Cu tine, in tine si Impreuna-Una.

Am privit Cununa si am simtit cele doua mantii a Sfantului Stefan si a Sfantului Ile imbratisand Muntele. Usor …usor Soarele imbraca totul si in mireasma zilei…Graalul deveni putenic, viu, radiant. Mos Ilie imi atinse mainile…si sopti. Acum va trebui sa te intorci. Iti multumim ca ai venit. Esti chemata inapoi ……Sa nu uiti Darurile.

Va invit pe 18 iulie la un atelier dedicat: preotiei lui Stefan Cel Mare, darurilor celei de-a doua veniri, flacarii iubirii divine, Sfantului Ilie, cununii iubiri divine

Unde? Vasile Stroescu nr 14

Cat?50 ron

Fie ca Iubirea, Pacea, Unimea sa ne deschida Portile si Soarele Christic sa ne fie Calauza!!!!

……..