Urmand drumul incas am simtit sa ating zarile cu un buchet imens de intrebari. Muntele este o antena cosmica, un maestru ascuns, un dezvelitor. Si Graalul interior se umplea cu bucurie, elan si frumusete revaland din aproape in aproape acel pom christic in care darurile individuale dar cele ale familiei straluceau ca niste globuri minunate.

In cuplu exista toate formele de relief dar si cele patru anotimpuri si fiecare etapa are culoarea, mirosul si mai ales forma ei geometrica. Poate ca la inceput in primii trei ani de indragosteala eram plini de munti de entuziasm si rauri involburate purtand agitatia, nelinistea, freamatul hormonal apoi peisajul s-a schimbat luand forme mai line de campii sau dealuri apoi deodata in opera de christicizare am devenit prezenti in divinul din noi si am inceput sa ne facem temele de cuplu, atent, conectat, viu simtind in interior cum se dezvaluie un munte de potentialitati. Una dintre intrebarile pe care mi le-am pus valsand cu verdele, templele si cu Maccu Picchu a fost cum putem trece mai usor prin probele destinului in cuplu? si raspunsul nu a intarziat sa vina de la toate triunghiurile luminatoare care ii inspira pe cei ce se bucura, urca, vor sa fuzioneze cu varful muntelui.

  1. Tesand cu fire ceresti si lumesti zi de zi, relatia.( cultivand Triunghiul, dand lumina la niv ch4 relatiei, rugandu-ne, postind, luand initieri, spovedindu-ne, impartasindu-ne, activand si  preocupari noi, pasiuni vii, frumoase, inaltatoare ex: gatitul impreuna, tenisul de camp, urcatul pe munte etc)
  2. Facand jertfe pe altarul cuplului ( renuntand la egoism, zgarcenie, atasamente, asteptari, conditionari, dorinte pitice  etc)
  3. Cultivand darurile individuale si darurile cuplului.( calatorii, dans, muzica etc).Impartasind din salturile de intelegere( varfurile de munti pe care le atingem cu aceste daruri).

Relatia este o a treia entitate care poarta chipurile noastre trecute dar si culorile cu care noi am pictat-o in prezent. Ea poate arata ca o floare frumoasa radianta dar si ca o lada de gunoi, o fiara, un spin, o sabie, un chip pe jumatate plangand, pe jumatate razand, un desert, o apa baltitoare, o campie fara grane, o prapastie. Cum ii spalam chipul in asa fel incat sa radieze?

De multe ori dupa ce am intrat in cuplu uitam sa ne mai hranim relatia. Ni se pare normal sa asteptam, sa conditionam, sa cerem, sa ne proiectam supararile insa celalat nu este obiectul nostru relatia fiind o floare noua ce se poate ofili foarte usor in triunghiurile limitative descrise de neiubire-neacceptare-suparare sau dispret-orgoliu-furie sau rautate-neliniste-neiertare sau egoism-zgarcenie-neacceptare sau lipsa de respect-libertinaj-minciuna. Cautati sabotorii vostri ascunsi si veti descoperi cu usurinta ce triunghiuri constrictoare ati creat fara sa stiti si pentru relatia voastra.

Barbatul prin femeie se inalta la mama divina, femeia prin barbat se inalta la Tatal si Fiul. Si uite asa se reveleaza muntele interior mergand cu fiecare triunghi format din virtuti catre divinul trinitar, constiinta ascensionata trei in unu, familia divina.

Ce inseamna sa trecem peste provocari? In sine o situatie aparuta intre doi oameni nu are un continut emotional. Noi traim diferit o provocare pentru ca scoatem de prin bagajele vechi si noi, suparari pe barbati, credinte limitative legate de casatorie si multa neincredere, furie pe femei, neacceptare, nerabdare, dispret, refuz. Emotia( e-movere) vine din noi si ne dezvaluie o tema de viata sau mai multe care vor sa se transforme in daruri( sa se inmulteasca talantii) pentru a urca cu ele/ei, Taborul interior.  Ea este un potentator deghizat, un ghid ascuns ce ne sustine sa  vedem muntele schimbarii si sa ne dorim sa-l urmam prezenti, conectati, plini de bucurie, recunoascand valsul sferelor in cuplu, traind fuziuni ceresti, armonii, inaltatoare, extaze unimice.

Toate cuplurile intra in aceasta roata a cresterii in Unime rasfoind reamintiri, deja conue-uri, trairi  frumoase, dezvaluindu-si teme vechi si noi, construind din aproape in aproape, sincronizandu-se si desicronizandu-se, reconectandu-se, limpezind si purificand, inteleptind Drumul. Si cercul acesta format din sfere radiante devine o spirala ce imbraca muntele cuplului revelandu-i varful cel radiant unde suntem In Dumnezeu-Una si Acasa.

Probele destinului nu vin sa ne striveasca ci doar sa ne stimuleze sa inaintam mai constienti, mai radianti, mai vii, mai conectati. El nu este defect ci este expresia Tatal-Fiului in viata noastra iar ea este, partenera este Mamei divina coborata alaturi de noi. Ceea ce nu ne place este doar proiectia noastra, neinvatatele noastre, tipatul nostru, neasezatele din viata noastra precum si de altadata.

Nu va grabiti sa interpretati trecerea de la o etapa la alta in cuplu ca fiind moartea sau sfarsitul cuplului. Lepadarea de vechi se poate face si fara sa plecam din cuplu. O intrebare simpla ar putea fi aceasta: La ce e de dorit sa renunt ca sa ma simt mai implinita in acest noi? Si raspunsul transformat in comportament va va ajuta sa treceti de la o etapa la alta urcand astfel Muntele Christic.

Alte intrebari pentru cuplul vostru:

Cum realizez in mine impacarea triunghiurilor?

Ce inseamna casatorie in Unime?

Ce triunghiuri luminatoare ma sustin in Treceri?

Ce sabotori psi inlatuie relatia mea?

Ce flori ale unimii pot aduce pe altarul cuplului?

Ce triunghi al iubirii ma cheama in cuplu?

Cu ce gesturi, jertfe, adanciri as vrea sa ud relatia mea in urmatoarea etapa?

Care sunt firele ceresti cu care imi doresc sa tes aceasta relatie?

Care sunt sfintii protectori ai relatiei mele?

Ce initieri pot dezveli muntele christic al cuplului?

….

Va invit la un atelier desenat de Ceruri in care vom aborda urmatoarele teme: fuziunea intima extatica, iubirea in Unime, triunghiurile de virtuti, trecerile, desincronizarea, reconectarea in cuplu, triunghiurile ortodoxiei, bucuria, probele destinului, limpezirea in cuplu, darurile, activarea Graalului in cuplu, predarea.

Unde? Vasile Stroescu nr 14 langa Foisorul de Foc

Cand/ 28 noiembrie ora 18 30

Bucurie, intelepciune, clar!!!!