Atunci cand ne uitam la un pod interesant remarcam frumusetea, trainicia, radianta sau zveltetea, puterea, forta sau graiul lui special, intinderea, stabilitatea. La fel si peste apele durerilor putem face o punte care sa ne treaca de la o etapa la alta sau de la un anotimp la altul, construind fiecare bucata de pod cu iubire, pace, blandete sau cu clar, bucurie, smerenie. Nu are rost sa ne balacim la infinit in apele victimizarii sau ale nemultumirii…ci e important sa mergem mai departe, topind in bijuteriile vietii, aurul adevarului, argintul iubirii si cuprul celest al intelepciunii.

Activand spirala intrebarilor: Care este rostul acestei experiente? Ce imi dezvaluie acest nor de suparare? Cine sunt? Ce varf se dezvaluie idn spatele acestor dureri? Ce ma invata aceasta situatie? Care este cununita acestor suferinte? Ce daruri imi sunt aduse de aceste lectii?

Pe masura ce ne raspundem vom descoperi o salba de intelegeri si daruri care stateau ascunse in jocul Victimei sau in rochia Dnei Suparacioase.

A trece inseamna a patrunde in miezul experientei, a intelege talcul ei si a-l integra, a fi recunoscatori.

Daca ne mai intoarcem acolo in balteala emotionala ca sa atragem atentia sau doar ca sa ne tipam durerea inseamna ca nu vrem sa trecem podul…..extragand aur celest din experienta traita.

Si putem vedea mult paseism si pesimism si intoarceri nu la radacina ci in baltoacele emotionale, hranind norii trecutului. In felul acesta neiertand si neiertati hranim umbralurile, refacand stringurile nebenefice cu calaii si pierzand particele de suflet in neiertari, lamentari, noi furii.

Trecerea presupune dezvelire, o noua asezare prin talcurile/ sensurile extrase, integrare adica activarea unei noi etape.

Si in rasarit, Noul Om saluta Noul Pamant dand glas darurilor primite in valsul cu integrarile.

Uneori divorturile, cutremurele, pierderile de case sau ale celor dragi ne invita la treceri bruste. Ce parti din voi vor sa ramana in vechea etapa? Ce parti din voi vor sa treaca? Cu ce triunghi de virtuti ati vrea sa onorati micile si marile treceri?

Pentru ca ne apropriem de echinoctiu si vom face o trecere la ce ati vrea sa renuntati pentru a accesa noua etapa? Care este mobilerul vechi care va perturba? Si ce calitati pot construi podul nou?