Recunoscand crucea care suntem putem sa transformam temele de viata in daruri si cu aceste diamante putem sa urcam muntele interior atingand departarile cu o stralucire unimica.

Altfel spus, verticala divina compusa din sfere-virtuti ne poate conduce de la transformare catre transmutare si apoi transfigurare activand Sfera care suntem si valsul cosmic cu alte sfere.

Atunci cand va intalniti cu provocarea incercati sa va asezati in cupa interioara cateva intrebari: Ce aspecte din mine au atras aceasta situatie?
Ce am de invatat? Care sunt perlutele care stau in spatele acestei experiente? Ce teme mi se dezvaluie in taina lui acum? Ce daruri imi ating pasirea?
Care este muntele care imi apare de dincolo de val? Cu ce invataturi il urc?

Ni se intampla sa galopam pe orizontala lumeasca tanjind dupa premii, scena, banii si da….putem creea cu ego-ul, o bucla existentiala sau chiar o straduta ingusta insa Calea, Firul auriu, Maretia Unimica vor ramane in spatele norilor creati de dorintele noastre.

Cu adevarat abia atunci cand devenim constienti de fiecare daltuire pe coloana cereasca, de fiecare dor, de marile chemari, de valsul cu sferele-vituti abia atunci materia se spiritualiza aducandu-ne Implinire, Radianta, Abundenta.

Urmand triunghiul care sta la baza Scolii Vietii descris de teme-daruri-salturi de Intelegere din Centru de pe verticala crucii, vom simti ca fiecare unitate de materie continuta de provocari se transforma in unitati de Sens, Pamantul unindu-se cu Cerul si Cerul cu Pamantul in Sfant Numele Tau.

Cheia-spiritul aflata pe verticala crucii stie cum sa deschida comorile pamantului. Doar ea le poate descuia….