In teologia crestina vorbim despre triada corp, suflet, spirit fara sa stim cu adevarat cum sa atingem Implinirea onorand acest Triunghi. Daca ar fi sa ne uitam la un ou am putea spune ca albusul este sufletul, galbenusul spiritul si coaja corpul fizic iar daca privim un parfum sticla sau flaconul reprezinta corpul fizic, apa sufletul iar esenta este spiritul. Si nu putem spune ca suntem impliniti doar daca avem flaconul si doar atat si nici daca mancam doar coaja de ou si albusul.

De-a lungul vietii tatal-spirit ne invita sa sa ne facem temele de viata cu sentimentele inaltatoare ale mamei-suflet caci nu putem sa absolvim tema empatiei in cuplu cu suparare pe barbati sau pe femei nici tema acceptarii nu o putem face cu ura fata de viata. Spiritul nu poate actiona direct asupra materiei ci doar cu ajutorul sufletului( partenera, sotia, gazda templului, preoteasa).Doar prin traire ne vesnicizam doar cu sentimente inaltatoare putem urca muntele divin fuzionand cu Imensitatea si traind Plinul Celest( Implinirea intru Domnul). Sufletului ii corespund ca elemente apa si aerul, fizicului….. pamantul iar spiritul este insasi focul sacru, focul divin. Sufletul ca intermediar, mijlocitor hraneste prin apa …..si pamantul, materia, fizicul( animad-o) dar si spiritul cu ajutorul aerului. Si daca emotiile noastre sunt urate( apa) sufletul va fi greu sau usor?

Daca ar fi sa descriem biserica interioara extinzand triada am putea spune ca spiritul este preotul, sufletul-preoteasa, cladirea-trupul, cantorul este inima iar administratul este intelectul.

Si daca mergem mai departe vom putea spune ca exista corpul fizic, eteric, astral, mental, cauzal, budic, atmic. Primele doua corespund fizicului, astralul si mentalul descriu sufletul iar cauzal, budicul si atmicul, spiritul. Fizicul are ca ideal sanatatea, inima care ca ideal fericirea, mintea are ca ideal cunoasterea, sufletul are ca ideal imensitatea iar spirtul are ca ideal vesnicizarea prin eliberarea de datorii.

Ce reprezinta colivia interioara si cum putem deschide portile ei pentru a trai in oceanul cosmic, Implinirea( activarea plinului?

Cei mai multi oameni vor aceea fericire bazata pe placeri, case, masini alergand toata viata dupa slujbe mai bine platite, imagine, bani. Si asa mancati de anxietati, haituiti de comparatii poate reusesc sa aibe o casa si o masina insa se imbolnavesc prea devreme si nu se mai pot bucura de ce au agonisit sau isi pierd prin procese, averea sau desi si-au atins toate obiectivele lumesti nu se simt Plini de Sens.

Implinirea nu vine de la corpurile grosiere ci de la casatoria interioara dintre spirit si suflet casatorie care poate aduce abundenta si la nivel de pamant insa ea este un dar, un raspuns al Universului, un merit intrupat nu obiectivul principal, insasi scopul vietii. Doar facandu-ne temele de viata pentru care am venit putem urca muntele interior lasand in spate ceata inimii si praful intelectului ajungand la corpul cauzal sau la corpul budic sau la corpul atmic. Si exact acolo unde sunt mari provocari acolo sunt si cele mai mari binecuvantari, daruri, salturi de intelegere. Si fara ele nu putem trai imensitatea( Idealul sufletului) prin care sa ne vesnicizam( idealul spiritului).

Un suflet incarcat de invidii, suparari, frustrari, nemultumiri nu ne poate ajuta sa ne facem temele de viata care se activeaza zilnic…… pentru a primi unitati de implinire.

Dar cum se intineaza sufletul? Cu ganduri intunecate, cu emotii disonante cu fapte grele. Si nelimpezindu-l in apele spovedaniei, ramanem repetenti la examenele zilei tanjand dupa Implinire, Imensitate, Vesnicizare.

Sufletul expresia divina a mamei cosmice se afla partial in corp partial in afara lui avand culorile gandurilor, sentimentelor, faptelor traite. Prin fiecare limpezire, curatare, spovedanie dar si prin revelatie, contemplatie, rugaciune, post el creste, devine mai frumos si mai radiant scufundandu-se in timpul noptii in oceanul cosmic, fuzionand cu sufletul universal.

Un suflet frumos da nastere unui caracter frumos un suflet urat, schimonisit, uratit sustine un caracter urat.

Orice curent de ganduri urate schimonoseste si sufletul si orice curent de bucurie, face si sufletul sa zburde.

Prin toate sentimentele inaltatoare pe care le crestem in noi si sufletul se dilata, sporeste si se inalta pana la nivelul corpul budhic( varful de munte al sfintilor si al sfintelor) care s-au intorc acasa cu darul smereniei sau darul iubirii prin toate emotiile pitice, sufletul se micsoreaza, se usuca, se intuneca.

Spiritul ne ajuta sa ne reamintim contractul pe care le il avem si care ne sunt talantii iar sufletul ne sustine sa ii inflorim sa ii fructificam in materie. Nu e suficient sa avem revelatia ca putem vindeca daca nu o facem cu bucurie sau iubire sau blandete sau toate trei, ele fiind vocile sufletului( astralul superior care fuzioneaza cu budicul). Fara traire christica darul chiar daca vine dupa multe vieti ne va parasi. Prin emotii inaltoare( e-movere, energia care se misca) noi animam materia, adica ii permitem sufletului sa spiritualizeze partea grosiera a clipei sa o transforme in aur de viata prin emotii urate( ca invidia, ura, supararea) ne ingropam talantii si ne intunecam sufletul.

Toate corpurile superioare vor sa fuzioneze cu corpurile inferioare….respectiv corpul mental cu corpul cauzal, corpul emotional/ astral cu corpul budic si corpul fizic cu corpul atmic. Insa aceste contopiri nu pot avea loc daca corpul fizic este plin de dorinte, corpul emotional da in clocot si vrea tot timpul sa se indragosteasca iar corpul mental rontoie tot timpul cate ceva…o judecata, o nemultumire etc

Pentru a deschide usa coliviei interioare si a da glas corpurilor superioare….vorbiti cu Soarele, postiti, contemplati, meditati, rugati-va, spovediti-va pregatind casatoria Cerului cu Pamantul pentru a va aduce in viata voastra… Implinire.