Misiunile noastre traduc crucea care suntem in aceasta maniera: pe verticala sunt lucrarile de lumina, faptele inaltatoare, ideile marete, pasiunile care ne unesc cu Cerurile, sentimentele frumoase, virtutile pe orizontala sunt eforturile pe care le depunem ca sa devenim niste specialisti radianti, valorile lumesti, deprinderile specifice, rolurile de zi cu zi, eforturile conditionate pe care le depunem ca sotie, mama, tovarasa, prietena. Atunci cand impletim o atitudine inaltatoare ( verticala crucii) cu competente frumoase ( orizontala ei) spargem coaja de ou si devenim oameni cu O mare, sfere frumoase emitente, sori christici cu radianta lor proprie.

In cuplu pe verticala sunt rugaciunile la sfintii protectori ai familiei( Sf Petru si Fevronia, Sf Ana si Ioachim etc) posturile, spovedania, impartasania, receptia adevarurilor divine si integrarea lor, virtutile, jertfele, calatoriile spirituale, initierile, bucuriile ceresti iar pe orizontala sunt eforturile constiente, rolurile lumesti, straduinta cu care onoram cuplul si familia prin curatenie, gatit etc.

Adeseori crestem orizontala lumeasca …….cu case, masini, cariera, roluri uitand de verticala cuplului, de fiecare seminta de lumina pe care e de dorit sa o asezam pentru a activa tulpina copacului christic, coloana de lumina insasi Graalul. Si cand impietrirea e mare si sotul ….e deja cu vecina ceva din noi…. se trezeste exact in mijlocul pierderii, suferinta cheamandu-ne in Centru pentru a ne reaminti de misiunea cereasca pe care o avem in cuplu, de indumnezeirea relatiei, de cristicizarea in Impreuna-Una!!!!

Nu poti creste un cuplu mare ocupandu-te doar de orizontala vietii si nici doar de verticala fiecarei clipe. Caci mergand doar cu capul in jos,,,,vei descoperi raceala in cuplu, impietrirea, indepartarea, ambitia, competitia, acel al meu strigator, atasamentul fata de materie iar daca stai doar pe verticala ……copiii mor de foame, esti ca o frunza pe apele vietii, radacinile copacului nu au pe ce sa se aseze, te simti vazduhist si neinteles.

Un timp femeia poate fi verticala si barbatul orizontala cuplului sau invers ….insa in valsul vietii e de dorit ca fiecare sa-si dezvolte crucea care este in cuplu, unind Cerul si Pamantul in Sfant Numele Tau.

Am intalnit multe situatii in care femeia aduce Soarele in casa, se roaga, activeaza buchetul de frumuseti ceresti iar barbatul vine cu banii, onorand orizontala vietii…insa dupa o anumita vreme si unul si celalalt devin frustrati…cel ce calatoreste prin ceruri atasat de vazduhuri se simte neinteles cand spune ca vrea sa mearga pe Maccu Picchiu sau ca tanjeste dupa un retreat in Thailanda iar celalalt se simte neiubit pentru ca tot trage la caruta si obosit si band o bere si uitandu-se la dansuri din buric….sotia nu ii intelege hedonismele.

Fiecare este o cruce vie astfel ca este foarte important sa ne materializam visele, sa le coboram din copaci, participand constient la sarutul Cerului cu Pamantul. Nu va bazati pe celalalt ca se roaga pentru cuplu sau ca va aduce bani pentru centrul holist pe care vreti sa-l faceti.

Rugati-va in timpul noptii si materializati in timpul zilei si soarele christic din centrul crucii va straluci pe strada cuplului vostru.

Exista o misiune lumeasca pe orizontala si o misiune cereasca pe verticala si doar impletind Cerul cu Pamantul, Intregimea care suntem poate intra in valsul sferelor, mantuindu-se prin cuplu. Altfel vor ramane doar orizontale sau doar verticale ….in jocul vietii, repetand tema.

In acest moment la nivel de planeta opera de verticalizare este foarte puternica pentru ca oamenii s-au indepartat de Centru dezvoltand din orizontala vietii triunghiuri cu varful in jos formate din patimi( sex-droguri-bautura sau amantlac-minciuna-tradare sau bautura-suparare pe Tot si Toate-jocuri de noroc) si toate aceste activari de spirale descendente au coborat vibratia in cuplu aducand copiii de Cer Jos, violenta, agresivitate, razboi. Priviti-l pe celalalt ca pe mama divina intrupata sau ca pe tatal cosmic cu chip lumesc. El sau ea sunt mesajeri divini pe drumul vietii……spirite cu care ati ales sa faceti anumite teme de viata de la A la C sau de la A la Z in alfabetul vietii.

Ce aveti de invatat in aceasta etapa? Cum puteti onora cuplul? Ce va cheama in verticala cuplului? Ce responsabilitati aveti pe orizontala vietii? Nu fugiti nici de orizontala si nici de verticala pentru ca doar traind Crucea veti simti Miezul vietii graind, Soarele Divin stralucind in Voi.

……

Va invit pe 19 ianuarie la un atelier dedicat cuplului. Mai multe despre eveniment gasiti pe site.