Începeți cu un Acatist sau o Rugăciune Incepatoare apoi intrați în Comuniune apoi Mulțumiți. Sunt trei pași de făcut pentru a activa Triunghiul și a primi în centrul lui răspunsul și starea de pace. Adeseori inaintam cu mintea împrăștiată prin multe acatiste uitand ca rostul rugăciunii este sa aprindă focul interior, lemnele fiind Acatistul sau Rugăciunea sfântului care va cheamă (poate chiar din luna în care v-ați născut sau sfântul sărbătorit in ziua respectiva) Focul fiind Duhul Sfânt care coboară în voi alimentat de Comuniune, Caldura fiind Recunostiinta prin care ii dam Slava lui Dumnezeu. Și in acest foc interior se dezvăluie….propria invocație, rugăciune, propria voce. 

Sunt multe rugăciuni care sunt scrisori de iubire întrupate de sfinți pentru noi, buchete de rodiri sufletești care ne anima structurile. Și când pășești pe covorul lor, nu te grăbi, dă-ți voie sa simți un anumit vers, sa te extinzi cu o trăire, sa sorbi din nectarul ceresc, lent, cu bucurie…simțind Frumusetea vazduhurilor in Tine. Aceasta este comuniunea( comunicarea în Unime) scufundarea în versul celest, bucuria noilor zori. Și așa simți unitățile de Sens se aseaza în tine intrupand prin recunostiinta împletită cu lacrima și bucurie însăși Izvorul. 

La început mintea este năstrușnică și vrea sa preia microfonul apoi prin trăire apare un soi de dulceața plina de mireasma care iti îmbracă sufletul în bucurii christice, în infinituri radiante, în vârfuri cu talc…..pentru ca un nou răsărit…sa iti dezvăluie rugăciunea proprie sau marea nvocația cu care poți deschide Cerurile. 

Nu opri acest rău…lasă-l sa curgă în Graalul interior participand ca un cavaler celest la valsul Cerului cu Pamantul în Sfânt Numele Tău.