Soare christic

Primeste-te 

Imbratiseaza-ne

Iubeste-ne

Noi la Triunghiul Celest 

Venim

Cu toate fortele treimice ne unim

Coboara in noi

Suntem Una cu Tine.

    Desi sunt doi el si ea, in adevar exista si o a treia entitate, relatia baza triunghiului fiind formata din sot si sotie, varful este marea sfera centrala in care se afla Sfanta Treime iar la mijloc se afla povestea lor cu chipuri pe care nu le vedem insa le intuim, venite din alte vieti de fiara sau cos de gunoi sau planta carnivora sau buchet de flori, dans, ochi stralucitori, relatie care acum la revenire incepe sa se lumineze, sa radieze, sa se indumnezeiasca atingand cu razele ei, viata insasi, oamenii din jur, planeta. Totul este regasire, reintalnire, reconectare. Si cu totii avem o arhiva a relatiei care contine atat teme de viata onorate si daruri de cuplu cat si restante, corijente, repetentii. Hranind relatia cu rugaciune-meditatie-contemplatie sau bucurie-intelepciune-clar sau blandete-poezie-recunostiinta urcand-o la Ceruri, putem primi cununa casatoriei precum si alte cununi, dezvelind Cerurile Iubirii. 

De cele mai multe ori dragostea-bucuria-caldura ne iau pe sus si duc in Templu Iubirii acolo unde spunem Da pentru a parcurge Impreuna de la C la M anumite teme de viata din alfabetul spiritual sau de la M la P sau de la S la Z  continuand ce a ramas neterminat.

 Pot fi multe triunghiuri care dau chip si grai cuplului: bani-frica de a nu fi singura-nevoia de a avea un copil sau sau nelinistea-neincrederea-neiubirea de Sine sau orgoliul- atasamentul de banii celuilat-mi se cuvine sau libertinaj-nevoia de apreciere-atasament sau eu merit-suparare pe barbati-agatare de relatii dar si iubirea-bucuria-valsul sferelor, intelepciunea-clarul-discernamantul, caldura-bunatatea-smerenia.  Sunt parteneri care pornesc la drum cu chipuri cazute si unii limpezesc aceste triunghiuri limitative cu iubire-intelepciune-clar altii se adancesc si mai tare dand glas unor alunecari chiar caderi pe spirala descendenta, altii dupa constientizari, reasezari, ajung la marile integrari cu care deseneaza acoperisul cuplului, unind 3 cu 4, triunghiul spiritului cu materia, Cerul cu Pamantul. 

Din ce triunghi a tasnit iubirea voastra?Ce alte triunghiuri de lumina ati vrea sa asezati constient in pomul chiristic al cuplului?Cum onorati in aceasta etapa, cuplul?

Discutand cu multe cupluri am observat ca anumite relatii chiar daca au tasnit din triunghiuri de lumina, baltesc in anumite etape in bucle emotionale pentru ca partenerii nu-si limpezesc corpul umbra. Furati fiind de triunghiurile orgoliului- furiei-revoltei sau al supararii-nemultumirii-agresivitatii sau al neacceptarii-neincrederii-neiubirii sau al libertinajului-minciunii-tradarii ei dezvolta anumite boli de cuplu in care relatia lor sufera: impietrirea, distanta, minciuna, aroganta, judecata. Cand triunghiurile limitative nu sunt limpezite in ragazul de timp dat de Domnii Destinelor folosind constientizarea, acceptarea, integrarea sau  rugaciunea, postul, tacerea partnerilor le scade coeficientul de implinire, nu mai apar roade in cuplu, se diminueaza stralucirea, puterea, radianta cuplului, desincronizarile declanseaza crize in cuplu, puntile de comunicare se subtiaza sau se taie.  

Ce triunghi limitativ repetitiv va duce la desincronizare in cuplu? Ce va invata el? Ce triunghi de virtuti va poate sustine sa iesiti dintr-o anumita bucla emotionala?

Practicati impreuna sa spunem blandetea-iertarea-recunostiinta. Ce roade apar la nivelul cuplului?

In primii 3 ani cand indragosteala e puternica, triunghiurile limitative ale cuplului dar si ale fiecaruia raman in spatele valului ascunse privirii pasionale, agitate, in freamat. Abia atunci cand facem trecerea spre iubirea christica, cortina se da la o parte si aceste tipete apar nu pentru a fugi unul de celalalt sau pentru a ura cuplul ci pentru limpezire, reasezare, inaltare in Impreuna-Una.

Si da cu fiecare triunghi de lumina pe care il imbracam de la baza pomului Christic pana in varf la steluta care suntem ne vom intalni si cu triunghiuri intunecate de limitele, pacatele, patimile noastre de Acum si de Altadata …..dezvelite de inaintarea, avantul, elanul nostru dumnezeiesc. Opera de intregire, valsul sferelor si marea fuziune includ multe treceri in lumina ale chipurilor noastre cazute. Si cand ambele torturi s-au refacut si fiecare felie( triunghi) straluceste, vom simti muzica sferelor si valsul divin al cuplului. 

Cand nu reusiti sa va reconectati unul la celalalt pentru ca ati facut alegeri bazate pe triunghiuri diferite, cautati o forta treimica formata din 3 calitati,3 virtuti, 3 bucurii ceresti. Imbracati acel triunghi de lumina la nivel de gand, emotie, fapta. Asa se exprima eul nostru terestru. Isi ia din garderoba divina un triunghi christic caruia ii da glas prin ganduri, emotii, sentimente. Ce intelegeri noi apar?Cum este aceasta etapa?Ce roade se activeaza la nivel de cuplu? Ce anotimp ati activat? 

Ca si omul, cuplul se christicizeaza prin post-spovedanie-impartasanie sau contemplatie-fapte inaltatoare-bucurie sau recunostiinta-blandete-iubire sau smerenie-predare-acceptare sau intelepciune-clar-discernamant.

Exista o misiune individuala dar si o misiune a familiei. Aceasta din urma este sustinuta de cei trei pastori, sfinti, protectori care au luat in brate prin taina casatoriei sau taina unimii sau taina iubirii sau toate trei, relatia de cuplu. Cereti indrumare, calauzire, sustinere de la ei. Daca v-ati casatorit in iulie, ei ar putea fi Sf Ilie, Sf Stefan cel Mare, Sf Maria Magdalena. Aprindeti lumanari, cititi acatistele, vorbiti cu ei. In felul acesta veti creste protectia divina a cuplului, credinta in cuplu, iubirea in cuplu, blandetea in cuplu precum si alte daruri. 

Desenati triunghiul care va descrie povestea( ex: incredere-bunatate-iubire) si asezati la mijloc o coloana formata din 3, 5, 7, 9, 12 sfere: ex sfera armoniei, sfera intelepciunii, sfera bucuriei, sfera bunatatii, sfera discernamantului. Pentru fiecare sfera creati exercitii, reflectii, intrebari, meditatii. 

Valsul sferelor il puteti simti in flow, trialog, in natura, in meditatatie, intr-un atelier conectiv cand perfect conectati mositi o idee sau o poveste, cand darurile glasuiesc prin voi, cand timpul parca se opreste si creatia voastra la nivel de cuplu, creste, se inmulteste. 

In anumite triunghiuri veti simti valsul sferelor in altele nu. De ce?

Pentru ca iertarea pacatelor in acel triunghi e mica din toate vietile voastre pe aceasta planeta precum si din aceasta viata si fiind prea multe neinvatate, Cerurile nu graiesc. 

Pentru astfel de situatii refaceti drumul cu triunghiul iertarii spaland pasii vostri fata de intelepciune, iubire, discernamant, blandete, caldura, bucurie, pace, comunicare, armonie.

Misiunea familiei include teme de viata pe care le avem de facut intr-un anumit ragaz de timp, fapte, lucrari de lumina cu care e de dorit sa onoram  verticala cereasca  acuplului cat si orizontala lui lumeasca. Fiind prezenti, conectati, conlucrand cu triunghiurile iubirii apar noi intelegeri, dezvelirii, roade in cuplu.