A ne hrani, este mai intai de toate a extrage constient, conectat, prezent din hrana elementele care vor constitui materialele necesare dezvoltarii corpului nostru fizic. Deoarece omul nu este format numai dintr-un corp fizic ci poseda si alte corpuri, mai subtile, important este ca el sa afle cum sa-si hraneasca aceste corpuri subtile care sunt deseori subalimentate din cauza ignorantei, lenei, indepartarii sale de Dumnezeu.  Intr-adevar, daca aproape toti stiu ce hrana sa dea corpului lor fizic, ei bine uitam sau ignoram felul in care e de dorit sa ne  alimentam celelalte corpuri: corpuri eteric (sau corpul vital), corpul astral (sediul emotiilor) corpul mental (sediul gandului), corpul cauzal( idei inaltatoare, cauze), corpul budhic( sentimente radiante), corpul atmic( fapte indumnezeite).

1. CORPUL ETERIC

Trebuie bine mestecate alimentele insa aceasta intalnire este doar pentru corpul fizic. Pentru corpul eteric trebuie adaugata respiratia. Deci, mancand, trebuie sa va opriti din cand in cand si sa respirati profund pentru a permite corpului eteric sa ia din hrana particulele cele mai subtile. Numai respiratia profunda permite acest proces. Dar, daca se vorbeste in timp ce se inghite hrana rapid si automat, ritmul respirator corect este perturbat, reactiile fizico-chimice nu se fac normal si apare o stare de greutate, de rau, de apasare care ne arata ca nu s-a mancat corect. Pentru a se hrani corpul eteric e de dorit sa se manance in liniste, cu recunostiinta, bucurie. 

2. CORPUL ASTRAL

Deoarece corpul astral se hraneste cu sentimente si emotii care sunt facute dintr-o materie si mai subtila si mai pura decat particulele eterice, putem sa-l hranim aaind sentimente de dragoste, iubire, recunostiinta  pentru aceasta hrana care a fost pregatita in atelierele cosmice.  Daca corpul astral a absorbit aceste elemente, are toate posibilitatile sa trezeasca sentimente frumoase, radiante, inaltatoare: dragoste pentru toti oamenii, implinirea,  pace, armonie, bucurie in relatia cu natura.

Dupa ce corpul astral si-a primit hrana, simtiti o senzatie de bine, va simtiti generosi si in situatiile pe care le aveti de rezolvat va aratati generos, rabdator, binevoitor.  Dimpotriva, daca corpul astral n-a fost hranit, pentru ca ati mancat bombanind, criticindu-i pe ceilalti, suparindu-va, va veti manifesta imediat cu acreala, nervozitate si judecata sau daca aveti probleme dificile de rezolvat, balanta va inclina totdeauna spre partea negativa. 

Imediat cautati scuze spunind: asta e, sunt suparat! Pentru a va calma veti cumpara medicamente de la farmacie, dar veti continua sa va simtiti nervos, agitat, frustrat  atata timp cat veti ignora ca modul in care mancati este de o extrema importanta pentru  echilibrul fizic si psihic.

3.CORPUL MENTAL

Pentru a-si hrani corpul mental, omul se concentreaza asupra hranei sale, inchide ochii si nu-si priveste nici chiar vecinii, pentru a se concentra cat mai bine. El stie ca hrana este o scrisoare de dragoste trimisa de Creator si cu prezenta, conectie, atentie o citeste interiorizat. Hrana reprezinta pentru el o manifestare a Divinitatii de aceea se straduieste sa se gandeasca la ea din toate punctele de vedere. Se intreaba de unde vine, ce contine, care-i sunt calitatile, ce entitati s-au ocupat de aceasta hrana.

Spiritul sau este deci preocupat de toate aceste reflectii si mediteaza profund. Astfel, corpul sau mental se hraneste si extrage din hrana elemente superioare celor din planul astral. Si el se va bucura de aceasta claritate, patrundere profunda a vietii si a lumii, intelegere.  Dupa o masa luata in asemenea conditii, omul se ridica de la masa cu o intelegere atat de luminoasa incat este capabil sa se ocupe de mai multe sarcini, sa intre in curgere si sa aduca in acest plan idei inaltatoare, sa fie creativ, sa ia decizii marete. 

4. CORPUL CAUZAL, BUDIC SI ATMIC

Dincolo de corpurile eteric, astral si mental, omul mai poseda si alte corpuri mai subtile: corpul cauzal, corpul budic si corpul atmic, si aceste corpuri trebuie si ele hranite. Dar cum? Dupa ce a respirat si a mancat mancat hrana cu dragoste, bucurie, caldura dupa ce a meditat asupra ei, Initiatul se lasa cuprins de un sentiment de recunostinta fata de Creator; gratie hranei a putut realiza o veritabila comuniune, fuziune, contopire cu El. Corpul cauzal se hraneste si cu idei inaltatoare, cel budhic cu sentimente frumoase iar corpul atmic cu fapte pline de jertfa. Numai astfel omul cu O mare isi alimenteaza toate corpurile subtile permitand darurilor ca prin reverii, extaze, initieri, meditatii, rugaciuni, curgeri de Sens, fapte inaltatoare…..sa se dezvaluie.