Cand eram studenta frecventam cercurile de universitari crosetand cu ei, poezii sau tesaturi insolite de cuvinte pana cand intr-o zi cand mainile mi s-au activat si astfel….atingand cartile puteam sa spun fara sa citesc daca aceea carte venea din lumina sau din mintea duala. A fost un moment minunat, transformator, daltuitor in care am decis sa aleg doar cu sufletul, Cartile fara sa ma mai las influentata de recomandari, faima, ce spun criticii. De atunci pasesc in biblioteca divina cu multa bucurie in timpul noptii si de acolo va aduc articole revelatoare iar ….Aici, ori de cate ori ma intalnesc cu o carte, ma conectez la ea, la esenta ei, dupa care o citesc intuitiv, lasand noaptea( cea mai frumoasa scoala cereasca) sa-mi dezvaluie……intelesurile, talcurile, altitudinile ei.

Cartile mari, care vin din Lumina si cresc Lumina au aura lor care poate fi mai mare decat o camera, apartament, strada. Exact asa sunt si icoanele…unele sunt foarte mici si cu o trena mare …altele costa mult dar nu au buchetul de luminite, activat.

Experimentati alegerile facute cu mainile care sunt conectate la suflet. Va apropriati de o taraba si luati cartea care va cheama fara sa studiati pe net cine este autorul, ce a mai scris etc. La fel alegeti si icoanele. Va fi ….insasi povestea de care aveti nevoie, insasi sfantul care va poate indruma.

Cand cititi o carte de lumina….nu va grabiti sa sorbiti totul dintr-o data ca si cum ar trebui sa terminati paharul de limonada chiar acum ….ci parcurgeti 3-5 pagini si apoi meditati pe tema, principiul, sensul dezvelit. In spatele oricarui nucleu de lumina se afla o geometrie graitoare. Concentrati-va si veti vedea lumina, geometria, chipul subtil al povestii.

Din nefericire cartile concepute de mintea duala nu au in spate aceasta retea christica ( gemeotrie sacra) iar cartile luciferizate care induc depresia si suicidul sunt pline de entitati intunecate care va amplifica corpul-umbra.

Sa spunem ca cititi cartile lui Peter Deunov, maestru bulgar si ca sufletul vostru zburda la urmatoarea fraza: Fiinta omeneasca este creata din lumina si caldura. Daca le suprimati nu mai ramane nimic din ea.( pag 95, Soapte din eternitate) Dati-va timp sa meditati si puneti-va cateva intrebari: Cand ati fost rece, impietrit, strict? Ce conduite energofage va scad din lumina si caldura? Cand va indepartati de centrul vostru si stand la periferie, va raciti?

Sau luati o alta fraza….din Omraam Aivanhov capitolul Postul un alt mod de a te hrani, Yoga Nutritiei, Dar a posti inseamna nu numai sa ne abtinem de la hrana fizica, inseamna si renuntarea la anumite sentimente, ganduri care ne impovareaza. Ce ganduri ma apasa? Ce sentimente imi intuneca sufletul?

Nu va grabiti sa terminati o carte de lumina. Meditati, contemplati, conectati-va la maestrul care v-a asezat in suflet anumite fraze. Daca ne uitam la randurile de mai sus…si observam ca suntem in post…putem scrie lunea, miercurea si vinerea…pe bucatele de hartie ce ne impovareaza si apoi sa mergem cu hartiutele la duhovnic sau sa le aruncam in foc.

Va invit desigur ca mai ales in aceasta perioada sa cititi povestea Sfantului care pastoreste ziua si conectandu-va la el sa-i cereti indrumare. In timpul somnului prin vis sau calatorie lucida atingem Triada formata din Cauzal-Budhic-Atmic, Inaltele Ceruri si in templele Iubirii sau ale Intelepciunii ne putem intalni cu Maestrii, Sfintii, Geniile luminoase.

Cartile din lumina tinute in preajma …contribuie la transformare, transmutare, transfigurare. Seara dupa ce v-ati facut iertarile fata de toti cei pe care i-ati intalnit si v-ati rugat pentru oras, tara, planeta, dusmani pasiti in lumea Cartilor de Lumina lasand cateva randuri sau pagini sa va miste Interiorul. Si nu va grabiti…..ramaneti si contemplati acel adevar, principiu, talc. Dumnezeu este fuziune, comuniune, contopire cu marile sensuri care se aseaza ca niste stalpi puternici daltuind Noul Templu, Noul Om.

Veti observa in timp ca dincolo de vocea lui Deunov sau a lui Aivanhov se va auzi propria voce, nu o sinteza de talcuiri ci o intelepciune veche, regasita, reamintita impletita cu talcuiri noi, iesite la suprafata prin aceste meditatii, contemplatii, regasiri.