As vrea sa începem prin a vorbi despre mancarica pe care o primim de la parintii nostri atunci când pretindem ca nu avem timp sa gatim astfel ca le oferim copiiilor un pachet cu informatii si o energie care oare corespunde Binelui lor cel mai Inalt?

Ne-am gandit ca bunicii oricat de minunati ar fi au gândurile lor pitice, frustarile, supararile lor pe destin si ca poate toate acestea alaturi de dorinta lor de a avea in continuare copiii dependeti de ei, de vorba lor adica nepoti atasati … e posibil sa se afle si in prajituricele pe care ni le daruiesc cu drag dar pe care noi nu le curatam, nu le binecuvantam ci doar le aruncam pe masa copiilor nostri dupa care ne minunam ca au inceput sa repete injuraturile bunicii, se semene chiar cu ea la gesturi si nu doar,  sa planga de parca isi varsa sufletul dupa bunica, sa fie receptivi la influentele nu toate inspirate ale bunicii, sa fie o felie din bunica.

Pe verticala noii familii se afla toate obiceiurile sanatoase pe care e de dorit sa le construim Impreuna( gatitul alaturi de copiii, curatenia impreuna cu ei, cititul impreuna, trialogul, iesirile in natura cu copiii, atelierele conective cu ei, mersul cu bicicleta) in asa fel incat miezul familiei sa fie sanatos, viguros si influentele nepotrivite sa nu-i atinga.

Astfel le construiti temelia invitandu-i sa recunoasca atributele mamei divine( când gatesc alaturi de noi) atributele tatalui cosmic ( când construiesc o mica casuta din lemn in gradina) atributele fiului când creaza o nava cosmica care merge cu energia Bucuriei.

Discermanantul se  formeaza in centrul acestui triunghi insa daca mama nu are bucuria de a construi alaturi de copiii la fel si tatal, triunghiul e subred, o poarta sau alta e rupta si pe aici patrund influentele anturajului, bunicilor care vor sa fie mai iubiti decat parintii si sa creeze dependenta si ale societatii ma refer la aripa franta a ei ( droguri, jocuri de noroc etc).

Când construiti un triunghi solid la Centru veti gasi valori puternice, frumoase, viguroase si o filozofie de viata, radioasa.

Imi amintesc zâmbind de hotararea lui Stefan de a nu mai manca carne. E adevarat ca eu nu gatesc cu carne insa cei doi micuti ai mei au avut dintotdeauna  libertatea de a gusta, manca, savura in orice casa din bunatatile oferite fara restrictii.

Noi gatim Impreuna si aproape seara de seara astfel ca preaminunatii se simt inspirati de manutele  dragalase care creeaza, nu neaparat replica, imita sau doar incalzesc ceva de la bunica sau de la magazin.

Când m-a anuntat Stefan ca nu mai vrea sa guste si sa manance cu carne marturisesc ca am zambit gândind-ma ca varianta cu carne a meniului de la Waldorf si vizitele scurte la bunici il vor modifica decizia,  chiftelutele fiind pana nu demult irezistibile.

Insa la putina vreme, bunicile revoltate mi-au semnalat ca nu se mai atinge de carne, in scoala Waldorf savureaza doar meniul vegetarian iar peste tot intreaba din ce sunt facute delicatesele ca sa nu greseasca.

M-am bucurat teribil pentru ca eu nu mananc carne de la 22 de ani insa am continuat sa il testez descoperind astfel ca micutul viguros e foarte fericit sa nu raneasca nici o pasare mancadu-i surata si nici un purcelus savurandu-i fratiorul.

Alegerile mari care se deschid in orice varsta se fac la Centru in triunghiul descris de Sfera-Mama, Sfera-Tata, Sfera-Copil. Atunci când relatia este sanatasa cu Mama si cu Tatal, hotarile se iau usor, de la Sine, urmând Degetul Divin care se dezvaluie la Centru.

Existând Echilibru si fiecare Poarta fiind frumos Construita, Influentele nu mototolesc pasii Copiilor, algoritmii de dependenta nu isi fac Loc.

Construiti cu ei, gatiti cu ei, jucati-va cu ei fiind Prezenti. Veti simti valsul Sferei Mama si a Sferei Tata in ei si veti vedea cum micutul se deschide ca un soare hranind cu darurile lui Totul.

Marea cunoastere est contopire cereasca in versul ei activandu-se recunoasterea, bucuria lui Acasa, Omul.