Parintele Pantelimon impreuna cu Parintele Arsenie Boca si Mos Ilie au inceput Lucrarea pentru pregatirea Celei De-a Doua Veniri a lui Iisus. Conform marturisirii Parintelui Pantelimon, Romania este Noul Ierusalim, iar Cea De-a Doua Venire a lui Iisus va fi in Romania. Manastirea „Pacea Lumii” de la Bucium (judet Brasov) este locul ales de Dumnezeu pentru Ziua Judecatii. Timp de 15 ani deasupra Fagarasului, pe cer s-a aratat Crucea pe care doar Parintele Arsenie Boca a putut sa o vada si sa inteleaga faptele de credinta care au fost cerute din partea poporului roman pentru a pregati Venirea. Timp de aproape 60 de ani s-a lucrat pentru ca acest har care a fost dat poporului roman sa nu fie luat si dat altui popor.

Prin curatenia si faptele de credinta ale Parintelui Arsenie Boca, ale Parintelui Pantelimon si ale lui Mos Ilie, prin Post, Rugaciune, Liturghii si Sf. Maslu tinute cu sfintenie timp de 33 de ani a fost posibila realizarea faptelor de credinta ca multumire pentru suferintele indurate de Mantuitor: Clopotul pentru jertfa celor 14000 de prunci ucisi de Irod, Racla pentru jertfa taierii capului Sf. Ioan Botezatorul (al carui trup se afla in Romania) si Crucea pentru rastignirea pe Cruce a Mantuitorului. Cu aceste trei fapte de credinta a inceput Lucrarea.

Faptele de credinta ale celor trei pot fi vazute: Racla, la Hurez, Clopotul, care are 350 de kilograme, se afla tot la Hurez, iar Crucea facuta dupa modelul celei aratate pe cerul nostru, zi si noapte, timp de 15 ani, deasupra Fagarasului, se afla in chilia Parintelui Pantelimon. Primul a fost construit Clopotul, in 1962, apoi Racla si Crucea, tot in acelasi an.”

„Cartea trebuie sa ajunga cat mai repede la popor, ca sa stie ce mare misiune i-a dat Dumnezeu. Eu asa imi doresc, sa ajunga cat mai repede la popor, pentru ca vin vremuri grele si poporul trebuie sa aiba timp sa se pregateasca. Si daca nu va fi publicata prea repede, caci vor fi multe piedici, Dumnezeu tot o va descoperi. Trebuie sa avem rabdare, sa o scoata El la lumina, cand va voi. E lupta grea cu aceasta carte, si multi vor ataca-o, pentru ca vorbim despre Dumnezeu si cei care l-au urmat. Asa a fost dintotdeauna si asa va fi mereu. Vrajmasul nu suporta ca cineva sa faca fapte placute lui Dumnezeu si va incerca sa-l opreasca, prin tot felul de piedici. Cei care il acuza pe Parintele Arsenie Boca pe nedrept, nu se vor lasa si vor cauta orice motiv, se vor lega de orice cuvant, de orice virgula, ca sa atace aceasta carte si sa ne denigreze si pe noi. Dar noi nu ne speriem si, chiar de nu va putea fi publicata aceasta carte, ea este testamentul meu.” 

Despre boli…..

Nu trebuie să ajungi să fii bolnav, ca să ajungi la post. Dimpotrivă, fă din viaţa ta un post şi ea va fi lungă şi cu bună dispoziţie. […] Nu merge post fără rugăciune! Animalele mănâncă pur şi simplu, aşa au fost lăsate de la Dumnezeu, nu au raţiune! Dar noi, dacă doar ne hrănim, ajungem ca ele! ”

Într-o altă vizită, Părintele ne-a vorbit despre boli şi cum pot fi ele vindecate fără medicamente.

Părintele Pantelimon: Toate problemele pleacă de la suflet. El trebuie primul vindecat. Şi îl vindecăm prin nepăcătuirea din nou, prin despătimire. A venit odată o femeie la mine cu cancer la sân. Şi i-am supus: „Să nu cumva să te operezi!”. Şi s-a operat, şi acum plânge. Iar altă, o judecătoare, m-a ascultat şi a făcut ce i-am spus eu. Avea tot cancer. Şi când s-a dus la o comisie medicală în Germania, au întrebat-o ce a făcut, că nu mai avea nimic. Iar ea le-a răspuns că a ţinut post cu rugăciune şi s-a vindecat cu puterea Lui Dumnezeu. Cei din comisie au luat foc, s-au simţit desconsideraţi, adică, de ce nu a urmat tratamentul lor?!

Atunci au întrebat-o foarte furioşi: „Noi ce suntem aici?”. Adică, „ce faci femeie, îţi baţi joc de noi?” Şi la răspunsul acesta atât de bun al judecătoarei, cei din comisie au luat foc, pentru că cele despre Dumnezeu, pe cei necredincioşi îi ard, îi înfurie, devin orbi din cauza furiei şi se aprind, iau foc! Ei spun că starea asta e una de intensă preocupare intelectuală. Oamenii necredincioşi nu înţeleg ce li se întâmplă la nivel cerebral şi de unde le vine mânia. În sfârşit!

Aşa că, sfatul meu este să renunţaţi de pe acum, cât de mult puteţi, la came. Nu trebuie să ajungi să fii bolnav, ca să ajungi la post. Dimpotrivă, fă din viaţa ta un post şi ea va fi lungă şi cu bună dispoziţie. Carnea strică şi veselia, pentru că strică sufletul prin plăcerea de a mânca doar ce-i place trupului. Trebuie retezate mofturile astea, ca trupul să fie sănătos. Tăierea voii, asta trebuie să faceţi pe cât puteţi şi atunci veţi avea şi o voinţă foarte puternică şi va spori şi dragostea! Şi să nu uitaţi de rugăciune. Nu merge post fără rugăciune! Animalele mănâncă pur şi simplu, aşa au fost lăsate de la Dumnezeu, nu au raţiune! Dar noi, dacă doar ne hrănim, ajungem ca ele. Iar despre leacuri, tratamentul trebuie să fie unul cu ceaiuri, fără medicamente. Sunt otravă curată! Repară într-un loc, dacă repară, dar sigur strică în zece!

Pentru ce medicamente? La noi în casă nu s-a pomenit de doctor. Când eram răciţi, ne făcea mama o frecţie cu oţet, şi dimineaţa nu mai aveam nimic. Acum îndopăm copiii cu medicamente pentru că strănută copilul. Nu, măi! Le distrugeţi rezistenţa la microbi. Dumnezeu ne-a lăsat plantele ca medicamente. Să le folosim pe acestea şi nimic altceva. Când sunt mici, că dacă aţi început cu tratamentul de când sunt mici, apoi e greu să mai renunţi. Dar poţi să reduci, sunt boli unde nu ai cum altfel.