Adeseori furati de focul astral, focul sexual si focul malefic, barbatii care vor doar inflorirea nu si rodirea, imbraca primavara dupa primavara, trezindu-se la 45 de ani, fara fructe dar si fara harpa alaturi de care sa-si cante marile melodii ale vietii. Si pot enumera cu multa dragalasenie 12, 15 relatii sfarsite inainte de vreme adica pana in 3 ani, atinse de senzatii dar neprofunzite, nedospite, nefructificate. Si par mari……prin ce cred ca au bifat si mici in sufletul garnisit cu egoisme, socoteli, nemultumiri. Si unde nu e Cer nici Pamantul nu mai vine cu noi relatii……

Nu primavara impulsurilor ne aduce florile iubirii, ale bucuriei, ale caldurii ci anotimpul divin al cunoasterii si recunoasterii de Sine. Caci fara casatoria interioara a sufletului cu spiritul, toate relatiile sfarsesc in malul plictisului sau in batalia orgoliilor desi la usa ne asteapta vara coacerii, toamna roadelor, iarna intelepciunii.

Si oricat de crai ai fi….tanjand dupa florile iubirii dar abtinandu-te de la fructe, in timp si florile vor pleca si muzica si dansul caci sufletul cocarjat de egoisme, nemultumiri, suparari…. nu mai poate zburda in gradina marii bucurii printre copacii iubirii privind cerul implinirii.

Atunci cand ne limpezim prin spovedanie, rugaciune, impartasanie, se reveleaza in solul nou, pamantul divin, ghioceii puritatii, zambilele bucuriei, lalelele iubirii. Si asa in opera de centrare si regasire, se umple gradina interioara si exterioara cu noi flori rasarite din cunoasterea de Sine. Caci fara intalnirea cu esenta ta, cu centrul tau…nici relatiile nu vor pline de Esenta.

Adeseori tanjim dupa parfumuri rafinate, fiinte care si zboara dar si materializeaza usor, zane dar si bombe sexi, cu 5 case dar si frumuseti incredibile. Acest mai mult, mai mult…… nu este insa legat de Centru, de Miez ci de periferie si in jocul atractiei si al rezonantei…ceea ce ajunge la noi sunt chipurile noastre statute, subpersonalitatile respinse, fiicele care ne poarta chipurile noastre nevazute. Si doar coborand in noi, limpezind si rotunjind vom cunoaste toate anotimpurile divine ale cuplului.

Atentie la muntele de gunoaie din care primavara iubirii cu adevarat nu poate tasni.

In limpezire, in intoarcerea la Centru, in opera de reintregire, sfera care suntem isi incepe valsul cu sferele ceresti tesand intuitii, bucurii, revelatii pentru ca apoi la timpul potrivit, in anotimpul coacerii si al roadelor cand Insasi Arh Mihail separa fructul de pom, o sfera-om sa apara continuand Valsul in primavara bucuriei, in vara iubirii, in toamna frumusetii radiante.