Printr-o lucrare dezinteresata, prin sacrificiu, printr-o iubire divina, omul isi construieste corpul de slava, il amplifica in lumina si frumusete si datorita acestui corp de slava el invie si devine nemuritor.
Si fiindca Isus a reusit sa-si formeze corpul de slava pentru a invia inseamna ca si discipolii sau daca poseda cunostiintele necesare si lucreaza in aceeasi directie pot deasemenea sa si-l formeze. Toti discipoliii lui Hristos pot sa se schimbe la fata si sa invie, aceasta depinzand de intensitatea iubirii si a credintei lor.
Cum? Atunci cand traiti momente de viata spirituala intensa, extaze, cand ascultati muzica, cand sunteti emotionati de un spectacol de mare frumusete, in acel moment va hraniti corpul de slava, il intariti. Aceste sentimente de iubire si incantare aceste emotii mistice sunt niste elemente datorita carora il hraniti exact cum o femeie insarcinata isi hraneste copilul cu sangele, cu gandurile, cu sentimentele sale.
Nu va puteti hrani corpul vostru de slava decat cu elementele cele mai pure si mai luminoase: de aceea trebuie sa fiti atenti si sa faceti niste selectii in gandurile si sentimentele voastre. Iar cand apar momente dificile in care sunteti tulburati sau resimtiti ura, gelozie, dorinta de razbunare, amintiti-va imediat ca incetiniti formarea corpuui vostru de slava si schimbati-va starea.
Cateva persoane au putut vedea corpurile de slava ale unor Initiati cand ei se aflau in stari de incantare si extaz: chipul le radia, lumina tasnea din intreaga lor fiinta. Initiatii pot calatori in spatiu datorita acestui corp, pot traversa muntii si chiar patrunde in centrul pamantului, nefiind impiedicati de nici un obstacol material. Ei pot actiona chiar de la distanta asupra creaturilor putandu-le ajuta.
Numai corpul de slava este nemuritor pentru ca elementele din care este constituit sunt dintr-o materie curata, ele nu se descompun.

Sursa: Omraam Aivanhov