E greu sa acceptam ca scenariile de viata sunt scrise de ghizii nostri impreuna cu Sfatul Inteleptilor si ca pe harta noastra experientele sunt in primul rand fixe un numar mic putand fi rescrise in lumina treziei. In sine prezentul este o consecinta a multor vieti a meritelor sau nemeritelor noastre liberul arbitru invitandu-ne doar sa alegem rolurile in care intram ( putem fi mama abuzatoare dar si mama iubitoare) atitudinea cu care ne jucam rolul si recunostiinta cu care primim roadele mici sau mari.

Desi hainutele noastre au fost hotarate de Sus si noi am participat la acest proces decizional in viata dintre vieti experientele alese adeseori nu ne plac, alunecam cu supararea-furia-orgoliul in bucle existentiale sau mergem mai incet si caldicel fara a supara pe nimeni insa netraidu-ne partitura.

Calea sau bulevardul divin presupun mult curaj-hotarare-bucurie sau jertfa-predare-determinare sau integritate-forta-implicare sau dedicare-intuitie-demnitate in asa fel incat ceea ce a fost scris sus sa fie realizat jos si muntele interior sa straluceasca.

Ce parti din voi nu se bucura?

Ce triunghiuri limitative va cara in bucle existentiale?

Ce va cheama si va temeti sa mergeti in linia lor?

Ce conflicte interioare va tin pe loc?

Calea se reveleaza prin impacarea triunghiurilor, graiul divin conducandu-ne catre a ne trai propria poveste, maretie, frumusete. Da puteti sa alegeti si buclele existentiale si stradutele inguste insa puteti face si alegeri inaltatoare in care sa topiti multe virtuti umpland pomul christic cu multe daruri.

Si cand simtiti ca atacurile de panica va tin in aresturi relationale, profesionale sau financiare limpeziti-va cu posturi-spovedanie-impartasanie sau triunghiul iertarii-valsul sferelor-frecventa recunostiintei pregatind in voi Calea.

Bulevardul divin alaturi de straduta ingusta si buclele existentiale sunt setate de Sus insa noi putem alege cu un triunghi de virtuti sau mai mai multe sa onoram Calea nu sa aluneca, sau sa cadem intr-o bucla existentiala creata de patimile noastre bautura-jocuri de noroc-bani sau de alte limite mai subtile, suparare pe Dumnezeu-suparare pe viata-suparare pe oameni.