Privind covoarele de ghiocei care isi desfac aripile in fata ochilor frageziti de primavara simti ca ceva din tine se trezeste, o bucurie-nestemata pe care ai vrea sa o asezi in cununa zilei sau intr-o salba pe care ai vrea sa o porti mereu inmultind in felul acesta unitatile de cer care coboara prin ghiocei, feliile de inocenta care graiesc prin ei. Dimineata am iesit cu Lotus( lupita mea alba) sa admir chipurile albe neatinse de murdaria gandurilor, emotiilor, faptelor noastre…..zveltetea, frumusetea, puritatea ghioceilor. Iti poti spala sufletul doar privindu-i, imbratisandu-i, primindu-i. Plimbandu-ma printre ei…am observat cum gandurile incep sa taca, starea de fuziune imbratind viul padurii.

A contempla sau a te scufunda in Dumnezeu este recunoastere de Sine, bucurie, contopire. 

Atata timp cat esti capturat de preocupari materiale sau mancat de dorinte si ambitii, mintea ta topaie, judecand, asezand in casetute, alimentand ego-ul fara a simti plutirea, caldura, radianta contemplatiei. Daca oamenii inseala, mint, se pacalesc pe ei si pe ceilalti contemplatia nu este posibila pentru ca gandirea lor este agitata, captiva in regiunile inferioare, mancata de viespile-ganduri.

Ca sa contemplati, eliberati-va de greseli, pacate, patimi de egoisme, judecati, dorinte pitice altfel subiectele spre care veti alerga vor fi legate de trecut, de afaceri, de o amanta. 

Contemplatia este sustinuta de purificare, clar. conectie. E de dorit sa fim liberi in interior pentru a recunoaste si trai largimea contemplatiei, un proces ce include cunoasterea divina dar nu cea abordata prin biblioteci lumesti ci aceea care vine din scufundare, bucurie, contopire. 

E nevoie de stapanire de sine pentru a te suprapune cu divinul din Tot si Toate mintea topaita putand transmite multe mesaje care va pot scoate din fluxul divin. 

Toate exercitiile spirituale ii permit omului sa se elibereze de piedici interioare, inchisori ale mintii, inlatuiri ale lumii subterane. Abordati Triunghiul iertarii inainte de a contempla divinul din Tot si Toate. 

In noi sunt multe subpersonalitati, chipuri nespalate de lumina care isi fac de cap: D-na Nemultumita, FiFi Ambitioasa, Soldatul rautacios, Piticul Moracanos, Tatal autocrat. Ca sa contemplam viata divina fiind in corp e important sa ne destindem, pastrand receptivitatea Graalului, a cupei interioare. Nu ne fortam sa fuzionam cu un anumit aspect al vietii practicand nonjudecata ci incepem sa ne apropiem de esente cu bucurie, blandete, caldura. Natura, copiii, o pasiune va apropie fara efort de contemplatie. Amintiti-va de chipul bebelusului care a iesit din pantecul mamei….L-ati privit cu duiosie, caldura, recunostiinta scufundandu-ma in maretia acestui act. Contemplatia pura este Gratie, caldura, impletire nu cu forma sau continutul ci cu esenta lui. Te ridici in regiunile sufletului si ale spiritului pentru a simti Cerul, pentru a trai bucuria, pentru a te scufunda in frumusete. 

Seara inainte de a va culca, desenati un triunghi de lumina si in centrul lui asezati un simbol….. sa spunem floarea vietii. Uitati-va la el fara judecata, unindu-va cu el. Ce simtiti?

Atunci cand sunteti intr-o biserica, legati-va de un chip ceresc sau de un element din geometria sacra. Fuzionati cu el. Ce aspecte din voi se trezesc? Putem contempla iubirea, frumusetea, blandetea insa cel mai frumos este sa ne unim cu Dumnezeu insusi. Exista grade ale contemplatiei ea fiind o spirala care te invita intr-un joc cosmic al sferelor in care esti inundat cu miresme ceresti, bucurii, frumuseti. Ati trait un moment de contemplatie in care n-ati mai putut sa va deplasati? In natura, langa un chip celest, in fata unei picturi sau a unei florii? In contemplatie se produce un transfer de energie intre entitatile din spatele florii, moastelor, copacului si voi. E o impletire de Ceruriri care contribuie la construirea corpului de slava. Lumina coborata va chriticizeaza chipul iar mimica si postura sunt invelite parca intr-o piele de lumina. 

Contemplatia pura, angelizeaza. Este revelatie, fuziune, iluminare. 

Incepeti prin a va scufunda in pasiuni, bucurii, lucruri simple, multumindu-le imbratisandu-le, iubindu-le. Lasati ochii ceresti sa coboare. Ce se activeaza in centrul vostru?