Isus a spus Noi suntem templu al Dumnezeului celui viu.Da atunci cand o fiinta a stiut sa-si intareasca vointa, sa-si purifice inima, sa si lumineze intelectul, sa si largeasca sufletul, sa-si sfinteasca spiritul, ea devine un adevarat templu: insusi corpul ei fizic este un templu si ea poate chema Divinitatea sa locuiasca acolo.

Observam atatia oameni nelinistiti, ingrijorati, nefericiti! este dovada ca nu pot obtine prezenta Domnului in ei, prezenta Domnului care i-ar lumina, i-ar usura. De ce nu pot? Sa-si puna singuri intrebarea….Fiindca au introdus in corpul lor tot felul de murdarii, au deschis usa unor creaturi infernale, fara sa se gandeasca ca tocmai din acest motiv Dumnezeu nu vine sa locuiasca in ei sau nu isi trimite pe unii din ingerii sau. Atunci cand o fiinta a devenit de o puritate absoluta, nu domnul insusi va veni sa locuiasca in ea. El a trimite unul sau mai multi reprezentati, niste ingeri sau niste genii.

Acum daca ati uitat sa va purificati corpul si sa va aflati in frig si in intuneric…..trebuie sa trageti o concluzie si sa spuneti…..Este adevarat ca eu am facut tot ce am putut ca sa ajung aici, am introdus niste entitati intunecate….si am fost parasit de Cer. Iata ce trebuie sa va spuneti, fiindca acesta este adevarul.
Asadar trebuie sa va ganditi zilnic sa inlaturati anumite ganduri, sentimente pentru a le inlocui cu cele purificate, luminoase. Astfel va construiti, templul. Aceste templu este numit corpul de slava, corpul de lumina, corpul lui Hristos.

Sursa: Omraam Aivanhov