Triunghiul cu varful in jos dupa cum va spuneam si in alte articole este format din minte, inima, corp si el naste la mijloc personalitatea care se exprima prin ego. Aici materialiazarile se fac in dualitate dand glas tristetii si bucuriei, fericirii si nefericirii, linistii si nelinistii. De aici se nasc buclele mentale, emotionale, existentiale si tot aici facem constientizarile. In acest registru al personalitatii( persona-masca)apar triunghirile limitative formate din neacceptare-neiubire-neiertare sau furie-suparare-neimpacare sau invidie-ura-neacceptare sau agresivitate-judecata-neiertare.
Acolo unde se intalnesc cele doua triunghiuri( cel cu varful in jos cu cel cu varful in sus) se afla un ecran numit constiinta. Pe el se proiecteaza faptele noastre incarcand constiinta si generand vise-cosmar sau stari anxioase sau limpezind constiinta si determinand stari inaltatoare de spirit, vise unimice, bucurii intregitoare. In evaluarile ceresti( care au loc la fiecare trei nopti, final de viata, inainte de sarbatori, echinoctii si solstitii) noi ne intalnim cu propria constiinta care doare sau straluceste.
Constiinta sau ecranul divin este perfect conectat la contractele noastre de suflet traducand uneori instant, desincronizarile, dezintegrarile, defasajele. Oricat de mult am anestezia-o cu pastile, droguri sau uitare ea isi dezvaluie mai ales in noapte prin liniste sau neliniste, vise luminoase sau vise intunecate, alegerile pe care le-am facut peste zi luati de valul impulsurilor, dorintelor, valorilor lumesti( din triunghiul cu varful in jos) sau ghidati de chemari, doruri, pasiuni inaltatoare( triunghiul cu varful in sus).

Pasind in triunghiul cu varful in sus, centrul ne intampina dezvelind Calea, Pasirea noastra divina, Rostul nostru aici.
Triunghiul cu varful in sus este format din corpurile budic( pana unde au ajuns si sfintii), cauzal( unde s-au transportat geniile) si atmic( de unde ne vorbesc maestrii). Triunghiuile cu varful in sus pot fi potentatoare, trezitoare, ascensionale, ale unimii. Ele exprima individualitatea noastra, esenta, miezul in timpe ce personalitatea ne vorbeste despre coaja marului care suntem.

Aici in triunghiul cu varful in sus ni se reveleaza in lumina constientei, temele de viata pe care le-am agreat cu ghizii nostri sa le facem, darurile vietii insasi varful de munte.

Psihologii se preocupa sa ne ajuta sa constientizam, acceptam si sa actionam ( in triunghiul cu varful in jos) insa dezvelirea si internalizarea se fac in triunghiul cu varful in sus alaturi de maestrii vizibili si invizibili.

Aici in lumina constientei, potentialul nostru se reveleaza prin intieri, regresii, meditatii, rugaciuni, post, pelerinaje spirituale …..valsul celest mangaind pasii nostri.

Integrarile nu se pot face in triunghiul cu varful in jos pentru ca nu avem lumina pentru a schimba obiceiul vechi cu unul nou. Doar o practica spirituala autentica poate genera in lumina constientei, salturi evolutive.

Casatoria sacra dintre cele doua triunghiuri este posibila atunci cand triunghiul cu varful in jos se preda si prin faca se voia ta el devine insasi peretii Graalului in care ambrozia divina coboara. In astfel de momente, constientizarea se face in lumina constiintei asistata de constiinta. In aceste fuziuni constientizarea este si internalizare in tandrul vals al regasirii, reunirii, in Impreuna-Una.

Daca ati fost intr-o calatorie de suflet….verificati in ambele triunghiuri ce constientizari au devenit mari integrari?!