Trebuie sa stiti ca un lucru este cu adevarat important pentru oameni si acesta este capacitatea de concentrare asupra obiectelor divine. Aceasta capacitate va va permite sa va continuati cu usurinta calea catre vesnicie. Sa presupunem ca parasind aceasta lume veti fi inconjurati de o atmosfera neara, obscura, prin care nu veti putea sa va vedeti nici prietenii, nici ingerii. Cine va veni sa va salveze din aceasta singuratate, din aceata obscuritate? Capacitatea voastra de concentrare asupra obiectelor divine. Aceasta capacitate ramane si dupa moarte pentru ca ea nu provine din creier ci din spiritul care este nemuritor. De aceea discipolul care este obisnuit sa se concentreze asupra obiectelor luminoase va fi foarte puternic in lumea de dincolo, ii va fi suficient sa e concentreze asupra Domnului sau asupra luminii ca sa poate indeparta tulburarile si intunericul. Daca insa nu si-a dezvoltat aceasta putere pe pamant el nu o va putea folosi in cealalta lume. Trebuie sa va obisnuiti zilnic sa va concentrati asupra celor mai inalte subiecte.

 Revenind la puterile concentrarii se povesteste ca in India fachirii care au exersat concentrarea ajung atat de puternic sa actioneze asupra chintesentei eterice incat sunt capabili sa produca germinarea grauntelui  vazand cu ochii; in cateva ore, planta creste, infloreste, rodeste si se pot consuma fructe coapte si ustoase. Fachirii au lucrat asupra akasei facand-o sa actioneze asupra cliseelor continute in samanta.

De astazi incepeti sa invatati sa declansati o forta spirituala, divinia, puternica. Trebuie sa incepeti de acum daca vreti ca realizarile voastre sa continue in lumea spirituala.

Considerati acest exercitiu foarte important concentrarea si antrenati-va zilnic cu subiectele cele mai spirituale.