Pentru cei care sunt mari iubitori de mare, soare si mai ales de drumetii, alegand sa mergeti in septembrie in acest loc binecuvantat al Italiei, numit Cinque Terrre, veti descoperi ca nu este nevoie sa stati doar pe stradute si in restaurante sau doar pe plaja ci in fiecare zi puteti sa faceti cate o excursie,urcand muntele si lasand la baza lui, nerezolvate, suparari, neasezate.

Fiecare drumetie este plina de savoare, peisaje incredibile, flori si mai ales ….iti aduce in suflet bucuriile vizuale ale marii pe care o poti vedea din diferite unghiuri discutand cu imensitatea ei azurie.

Am crescut la Constanta, admirand si povestind cu marea aproape zi de zi. As putea spune fara rezerve ca mi-a fost primul duhovnic si ca ii multumesc ca mi-a ascultat pledoariile, lacrimile, povestile imbratisandu-ma cu bratele ei spumoase. Pentru cei introvertiti drumetiile sunt ca niste izvoare vii care iti limpezesc sufletul in necuvinte sau povestind doar cu copacii, florile, Cerul.

Si pasind pe munte…poti incepe astfel: Ma iert si ma dezleg de toate greselile si pacatele pe care le-am facut cu voie si fara voie fata de mama, tata, copii mei, soacra mea, fata de bunuri, bani, case, fata de prietenii X, Y, Z dar si fata de iubire, armonie, pace, Doamne iarta-ma si dezleaga-ma, Sunt Una cu Iertarea!!! Si puteti ruga ingerii calatorii, ingerii vostri, triadele de sfinti ale locului sa va sustina sa eliberati, sa limpeziti, sa curatati ultimii trei ani, toata tineretea, intreaga viata. Soarele, marea, muntele aceasta forta triunica vie ne poate ajuta sa ne spalam sufletul in orice moment de conectie, regasire, unime cu ele.

Si pasind pe drum vizualizam cum perdele de lumina ne limpezesc vederea interioara. Doamne dezleaga ma de toata intineciunea, supararea, neacceptarea!!!! sau Familie Divina sfinteasca se Numele Tau, Vie Imparatia Ta, Faca Se Voia Ta, Precum in Cer asa si pe Pamant, Painea Noastra cea intru Fiinta de Lumina, Da-ne-o astazi, Si ne elibereaza de toata supararea, neacceptarea, neiubirea, Dand grai intelepciunii, iubirii, adevarului, Si binecuvanteaza Omul in sfant numele tau!!!! sau Floare de lumina, Vis christic si gradina in ochiul trezit!!!

….

Pe masura ce mergeti si va spalati cupa sufletului, se aseaza in voi, rauriri divine la care nici nu ati visat, versuri de lumina, simple dar pline de talcuire, bucurii ceresti!!!!

Cinque Terre este format nu doar din satuce colorate si ochioase care te saluta tantos dezvelindu-si splendoarea prin toate apusurile ci si din hore verzi care includ munti si maslini si vita de vie, clipciri vii ale mamei Geea care te imbratiseaza cu toata dragosteai ei…dezelindu-si frumusetea, abundenta, splendoarea!!!!