Atunci cand il intalnesti pe el, cel caruia ii dai votul tau de dragoste, incredere, bucurie, uita-te in chipurile lui. El poarta in expresia fetei informatii legate de trecutului lui, credintele pe care le are, valorile cu care se hraneste, coeficientul de schimbare. Sunt aceste aspecte concordante cu legile divine?Il ajuta ele sa acumuleze iubire fata de tot ce il inconjoara?Este centrat?Valorizeaza armonia, linistea, bucuria de a fi impreuna-unul, caldura, apropierea, calmul, increderea?

Fiecare conflict, situatie de muchie, moment de slabiciune te va ajuta sa-i recunosti dominantele firii si sa anticipi sub ce chipuri va evolua relatia voastra.

Atunci cand un cuplu urmeaza chipul christic,
mastile ( formate din asteptari, atasamente, dependente, credinte limitative) se disolva.
Chipul christic transforma in creuzetul nadejdii, credintei si iubirii ,-limitele firii umane, in puteri. Atunci cand cei doi isi ascund, evita sau se lauda cu masca proprie fara a o suprapune chipului divin, relatia sufera, traverseaza momente de criza, se ostoieste, risipeste, sau rezista pastrand in ea multe resentimente, regrete si nevralgii.

Elementul divin fiind negat, ei nu se pot cu intalni cu sentimentele de Intregire, Unime, Impreuna-Unul.

Masca subjuga, chipul christic elibereaza, transforma, rotunjeste. Masca alieneaza, chipul christic apropie.

Chipul Christic se formeaza practicand bucuria de a fi, linistea, dragostea de tot si toate, caldura, generozitatea, iertarea, frumusetea, increderea, acceptarea, iubirea.

Exercitiu

Imbratisati-l pe cel care tocmai v-a certat si apoi priviti-l lasand sufletul sa vorbeasca. Dati drumul iubirii lasand fluviul ei sa stearga mica zumzaiala….Opriti-va un pic si contemplati felia de liniste care tocmai s-a strecurat intre voi. Uitati-va apoi intr-o oglinda. Sfera care Sunteti va priveste?