PACEA este roada triunghiurilor formate din acceptare, bucurie, aliniere la Voia Divina sau primire, intelepciune, unime sau blandete, compasiune, recunostiinta sau iubire, bunatate, recunoastiinta. Fara ea totul s-ar stinge. Este copacul christic din centrul triunghiurilor trezitoare.

Melchisedec, Regele Pacii ne ajuta in Taina lui Acum sa recunoastem Pacea si sa o traim in Tot si Toate. El este ocrotitorul ei, deschizatorul de Porti, maestrul, preotul, cavalerul, constructorul de  salemuri pe toata aceasta Planeta. Insa chiar daca aceasta este misiunea lui fara ajutorul nostru, pacea nu ar putea straluci in Tot si Toate. 

Orice provocare genereaza un razboi in noi, orice dar si salt de intelegere aduce pace. 

Intorcandu-ne in Centru, Pacea ne raspunde. Parasind Acasa, Razboiul ne loveste, dezbracandu-te de Sens. 

Pacea in adevar inseamna sa recunoastem ca Impreuna suntem Una si traind astfel, Linistea ne va inunda intreaga noastra viata. 

Pacea nu cere, nu conditioneaza, nu se innarmeaza, nu tipa. Ea este Tacere, Armonie, Bucurie de viata. 

Atingand pacea interioara,  intreg Universul ti se aseaza in brate, vorbind cu Tine, in Sfant Numele Tau. 

Si daca darurile Pacii interioare au venit si iubirea dospeste, lasati din aceste bucurii transformatoare in toate locurile in care calatoriti fizic sau nonfizic, miruind Totul. 

Pacea apare dupa fiecare tema absolvita ca o coronita care premiaza, efortul. 

Arestul colectiv generat de triunghiul cu varful in jos descris decoronaviris-criza mondiala-razboiul nevazut a generat mult conflict interior si exterior. Asumarea  temelor noastre individuale nefacute: ex: infidelitatea, lipsa de respect fata de femeie, minciuna, tradarea, nesinceritatea, supararea, furia, lacomia dar si a celor colective legata de tara si de oras(neincrederea in tara aceasta, judecata, hotia, avortul si sustinerea lui), aceasta asumare insotita noi actiuni si integrari pline de intelepciune vor aduce ordine interioara, pace, bucurie. In negare, iadul conflictului se mareste, in acceptare, pacea ne inunda interioarul activand acele organe divine cu care iti poti face temele de viata. 

Sunt multe boli de cuplu bazate pe razboi, fuga, orgoliu, impietrire care nu pot fi rezolvate decat cu asumare de Sine-pace- recunostiinta sau asumare de Sine-pace-Intelepciune. 

Sa redescoperim chipul pacii in noi si vom primi si pace in cuplu si pacea mondiala.