Triunghiul care sta la baza scolii vietii pe Geea este format din teme de viata pe care e de dorit sa le transformam in daruri pentru noi-toti( flori ale vietii) daruri cu care e de dorit sa urcam muntele schimbarii in procesul de cristicizare stralucind ca niste mici sori pe o tema absolvita, pe un dar sau mai multe. Aici pe varf sunt roadele
( salturile de intelegere)dar si chipul nostru trinitar.

Nu ni s-a spus sa ramanem copiii ci sa fim copiii adica sa devenim mame, tati, copii sa imbracam triunghiul si ca intelepti plini de inocenta, bucurie, entuziasm sa patrundem in Imparatia Cerurilor.

Pe fiecare tema de viata avem niste praguri iar pazitorii lor ne opresc adeseori cand ne-am atasat de rolul de tata punitiv sau mama-victima sau copil rebel sau alte roluri care nu ne ajuta sa capatam chip trinitar continuand procesul de chriticizare.

Intrebati-va cand apare o situatie care nu va place….In ce rol am intrat? Distant, calau, victima, tata scortos, elev riguros? Ce parti din mine plang? Ce parti din mine au nevoie sa fie extinse?

Incercati sa va faceti iertarile fata de toate aspectele provocarii in chip unimic, rugand sfanta trinitate sa va sustinasa va dezvoltati trei trasaturi de caracter frumoase sau trei virtuti in asa fel incat locomotiva pe care o asezati in constructia si reconstructia voastra sa mearga cu viteza maxima pana pe varful muntelui unind potentialul cu manifestul in Sfant Numele Tau.

Nu viata ne opreste sau un eveniment din anul 2008 cand poate n-am vazut roadele unei pierderi sau plinul unei treceri de la un job la altul, ci noi refuzand sa digeram divinul dintr-o schimbare, trecere, provocare.

Pentru fiecare tema de viata avem mai multe praguri si inaintea fiecarui prag, emotiile( ca maestrii deghizati) ne dezvaluie pasii divini pe care e de dorit sa-i facem pentru a face corect acea tema de viata, pentru a vedea darul ei si stralucirea ei din varful triunghiului.

Emotia vine de la e-movere energia care se misca si ne aduce la suprafata teme de viata corespunzatoare acestui Acum.

Nu va imaginati ca linistea aparenta va ajuta in evolutie. Fiecare prag da glas unor emotii care transformate, transmutate, ridicate la Ceruri ne fac constienti de maretia noastra.

Triunghiul cu varful in sus ne ajuta sa atingem corpul budic( al sentimentelor inaltoare), cauzal( al ideilor inaltatoare), atmic( al faptelor inaltatoare). Din centrul lui glasul treimic ne ghideaza sa ne asezam pe Cale, in darul nostru, in unicitatea noastra, trecand cu iubire, blandete si rabdare peste toate provocarile vietii.

In sine experienta este un slefuitor al chipului nostru interior, un deschizator de porti, un sustinator al evolutiei noastre, un activator al triunghiului celest.

E important ca in viul reflectiei sa priviti fiecare provocare dintr-o tripla perspectiva, a mamei, a tatalui si a copilului. Se pot impleti aceste trei puncte de vedere? pot face valsul?

Inaintea fiecarui prag se isca o mica furtuna din emotiile noastre create Acum sau Alatdata insa soarele interior va poate calauzi sa treceti frumos peste el, luminand chipul aducand in structuri, 3, 6, 9 virtuti cu care activand Cerurile interioare puteti depasi orice provocare.

Va amintiti de batranul Iov? In triunghiurile smereniei-acceptarii-predarii, smereniei-intelepciunii-discernamantului, smereniei-blandetii-rabdarii s-a plamadit darul sau de credinta cu care a urcat muntele schimbarii stralucind in sufletele noastre. Temele lui de viata ne sunt cunoscute, la fel pragurile…si marele lui dar. In chip trinitar a cucerit Cerurile nu ca fiu rebel nici ca tata ciufut sau mama suparata? Oare cum ne putem lumina si noi chipul trecand de fiecare prag al vietii cu mai multa bucurie, unime, intelepciune?