Daca nu ar fi existat in  Univers un principiu cosmic, Mama Divina, care lucreaza pentru pastrarea armoniei formelor, oamenii ar fi devenit de o uratenie respingatare. Dat fiind modul lor de viata, in dezordine, in pasiuni, in conflicte, lipsiti de orice ideal de a se perfectiona, cum sa nu-si piarda frumusetea?

 Intalnim  niste barbati si niste femei minunate insa atunci cand vedem capriciile si dezmatul ce le au in minte si in inima, ne spunem ca daca ar exista o justitie absoluta  ei ar trebui sa aibe o infatisare infricosatoare. Aceasta lipsa de corespondenta dintre interior si exterior vine de la faptul ca viata interioara se schimba mult mai repede decat forma exterioara. Asadar este vorba despre o lipsa de corespondenta intre trecut si prezent. Intr-o singura zi fiinta umana isi poate schimba complet filosofia, conceptia despre lume in timp ce aparenta sa fizica se transforma foarte lent, fiindca este modelata dintr-o materie mult mai rezistenta decat gandul.

 Astfel orice om poseda un chip interior diferit de cel aratat zilnic privirii celorlalti. Este chipul sufletului sau.

 Chipul ce il aveti astazi a  fost intr-o alta viata chipul sufletului vostru.  El este suma virtutiilor sau a viciilor ce le-ati hranit si daca nu sunteti multumiti de el, astazi nu puteti schimba mare lucru.

Asadar nu va ocupati de el ocupati-va de celalalt chip si anume care ii este originea, modelul interior din care s-a format.

Poate ca oamenii din jur nu vor observa de indata ce lumini i-ati adus insa ingerii o vor observa si veti primi binecuvantarile lor.

 Chipul fizic rezista la inceput modificarilor insa dupa o vreme rezistenta sa cedeaza sub presiunea celuilalt chip fiindca chipul sufletului este puternic si el isi impune trasaturile….. chipului fizic.

 Continuati-va cu rabdare lucrarea si intr-o zi cele doua chipuri ale voastre vor reusi sa fuzioneze.

 In realitate frumusetea adevarata nu se poate explica. Este  viata, o viata care tasneste, care emana.

Nu se gaseste in forma, ea se afla in stralucire, in emanatii.

Sursa: Omraam Aivanhov