Chip de lumina,

Viu christic si gradina

In ochiul trezit!!!!

….

Mergeam pe un drum de lumina alb-aurit uitandu-la la Ochii Lui si repetam in mine Chip de lumina, Viu christic si gradina, In ochiul trezit. Un buchet de raze au tasnit….si pentru o clipa m-am scufundat intr-o mare de lumina…..apoi am pasit intr-o gradina frumoasa ce se intindea de la baza Muntelui pana la Varf. Pe fiecare treapta intalneam cate o floare cu un miros aparte ale carei graimi se impleteau cu pasii mei toate alcatuind un drum de lumina, plin de bucurie. cantec, mirosuri talcuitoare. Exact cand am inceput sa urc…MayRa, SarRa si AzaRa si-au dezvelit chipurile invaluindu-ma in mantiile lor de lumina.

Pasind am vazut mai multe suflete in noapte……venind in Templul Florilor, mirosind aceste buchete de raze, impletindu-se cu bucuriile ceresti. Pareau obosite de viata…insa brusc li se activa chipul de lumina…printre aceste licori, bucurii, talcuiri. Splendoare divina, viu christic si gradina in ochiul trezit.

Simteam ca fiecare floare daltuieste o culoare, un miros si un dar in corpul de lumina….asa ca m-am apropriat de Mayra si am spus…..

De ce aici? Mai multe suflete au fost chemate in Templul Florilor…pentru a primi initierea Trandafirului.

Pentru cateva clipe …..florile de pe primele trepte s-au prins in hora apoi si celelalte si o spirala frumoasa de graimi divine a invaluit Muntele. Sunteti pe Venus…in gradinile Maicii. Si sunteti primiti….Am simtit spirala …patrunzand in mine unind Cerul cu Pamantul si toata unduirea coloristica……rotunjind fiecare colt din mine. Mirosurile erau atat de blande, diafanizate, suave incat ma dilatasem cu totul devenind o sfera ….intrata in vals cu aceste entitati-flori. Si pluteam printre ele si cu ele…floare fiind. O soapta suava…m-a atins…Camelia….Camelia Ra. Si m-am intors si …….am vazut-o pe Maria Magdalena invaluind muntele la varf tinand in mana …un Trandafir.

Eram o sfera care se dilata intr-un joc cosmic pe spirala florilor bucurandu-ma sa ma aflu aici. M-am oprit …..un pic si am simtit-o pe MayRa asezand un vesmant. Chipul a rodit pentru o clipa. …Acasa. Ce bine e Acasa!!!!

MayRa….mi-a spus cu drag…..aici sa va intoarceti cand va sunt aripile obosite si sufletele triste. Sa va spalati chipul printre flori. Sa-l inviorati cu apa divina!!!!Si apoi sa pasiti cu bucurie si frumusete si radianta…preotese ale florilor, unimi, graiuri divine!!!!

MayRa….mi-a luat sufletul si l-a atins de multe flori primind de la ele rauriri divine care deveneau rochii de lumina si apoi insasi Vesmantul. Parea ca o trena se dezvaluie din emanatii multicolore….si ca ea creste cu fiecare treapta, florile topindu-se si totusi ramanand vii si zvelte in trupul minunat al noptii. Mai multe lacrimi de recunostiinta au tasnit…devenind flori. Acasa, acasa, acasa.

Apoi Soarele divin….jucaus si tandru a coborat si a asezat in trena un buchet de raze….ca un sarut. Urcand, plutind, in vals cu MayRa…am auzit aceste cuvinte-culori:

Din ochiul trezit

Maria si Isus au impletit

Coroana de daruri.

Sa fie spre Mantuire

In tandra impletire

A Cerului regasit si a Pamantului Nuntit

Cu Unul-Una.

….

In clipa aceea…am simtit fuziunea cu Totul-Una ….si toate florile cantand, valsand in Unime.

Si am multumit…cufundata in Unime.

Apoi MayRa….m-a luat si m- adus intr-un cerc de flori vii, cu corp, avand florile aici si vioiciune de trup si vorba acolo care nu exista pe Pamant. Am simtit sa le miros si sa le las sa cuvante in mine. Si graimea lor a atins Totul…….Plangand am pasit mai departe urmand spirala …sfera-om si floare urmand Chipul de Lumina.

Am ajuns la varf….si am putut vedea Ochii lui….hranind Muntele, Universurile, Versurile, Lumile……si pe ea Maria Magdalena cu un buchet de flori din care stralucea…Trandafirul. M-am asezat in genunchi…sarutand Marginile lumii si poala Muntelui. Tata, mama…ma primiti?

Esti primita!!!! Esti primita!!! Esti primita…..auzeam florile si soapta de lumina care capata chipul florii numita Camelia Ra!!!!

Am tacut……si in imensitatea aurita…muntele a vorbit: Sa fii Om si toate Varfurile sa-ti graiasca!!!! apoi MayRa a spus: Sa te unesti cu Soarele si sa duci Cuvantul Domnului in toate Sufletele!!! apoi…am auzit vocea ei si a lui impletindu-se ca o adiere aurita: Sa fii Bucurie, Frumusete, Unime!!! Si luand Trandafirul………ceva s-a asezat in mine, parfum, culoare, initiere!!!!

Am simtit ca ceva creste in mine…in sol nou….si pentru o clipa am vazut o gradina in centrul careta stralucea acel Trandafir!!!!

Si coborand muntele am simtit sa-l asez pe fruntea tarilor si in sufletele oamenilor…simplu….ca o dulce reamintere pentru ceea ce au ei de impletit dulceata zilei si acest trandafir ducand Iubirea in Toate Colturile. MaYRa…mi-a spus….la coborare!!!

Timpurile sunt atinse de flacari, volbura, nori. Doar prin gradinile voastre interioare veti simti taramul pacii, patria Graalului, cetatea de lumina.

M-a imbratisat….si am deschis poarta…plecand pe drumul de lumina sa intampin Zorii, Clipa, Prezentul …punand in brate de lumina….Trandafirul.