Ne tot rugam de ghidul nostru sa ne lase pe strazile vechi din Cappadocia fara magazine si program, sa ne scape in bratele acestui taram sa ne intalnim mai mult cu spiritul locului, cu elfii din piatra, zanele de creta si batranii sculptati in roca de maini nevazute. Si asa a fost….parca cineva din orchestra invizibila i-a asezat ghidului nostru raspunsul……astfel ca ne-a condus intr-un loc minunat…unde eram doar noi fara paznici si fara alti turisti. Si ne-am oprit intr-o bisericuta plina de cruci…altarul suprapunandu-se cu o sala cosmica, o incapere vie, un taram cu grai divin. Fiecare a urcat in el fiind sustinut de noi ceilalti. Biserica Crucii avea trupul viu daltuit in verticala cereasca de mult nevoitori, calugari, sfinti. Simteai ca iti creste corpul, ca te unesti cu fiinta ta de lumina. Aici la altar, Potirul cosmic se activa in TIne, Primirea era minunata si Versul Divin lucra …. transformator, miruitor, daltuitor.

Aici fiecare si-a reamintit pe cruce….. vieti din spatele acestui Acum…care inca se vaicareau, tipau, veneau cu noduri existentiale. Crucea era vie si prin ea …daruri incredibile se intorceau. Parea ca doar crucea ne ghideaza si vocea ei era minunata. O auzeau in noi ca si cum…..se deschideau ferestre vechi si usi noi. Incepeam prin a ne face iertarile apoi lasam graiul divin sa cuvante….umpland locul cu daruri. Din viul crucii…..ne apareau simboluri, imagini, trairi. Si toate capatau sens miezul Crucii aratand ca talcuirile doar in Centru se dezvaluie. Si povestea se tesea cu ingerii nordului, sudului, estului, vestului creand un covor al pasilor trecuti si al bucuriei in Unime. Intoarcerea Acasa se facea pe Cruce, sfere frumoase radiante activand aripile Omului. Sentimentul pe care il aveam cand se cobora din altarul divin era ca o lucrare unimica de prefacere contribuia la transformare, transmutare, transfigurare, o interventie cosmica pregatita de multa timpuri si care genera acum punti peste vremuri dar si varfuri de intelegere. Schimbarea era reala……hanute de lumina imbracand chipul locului dar si ochii…..nostri.

Ne simteam adusi aici de triunghiurile divine, ghidati de sferele ceresti si activati de crucea christica. In lumina apusului, Graalul interior s-a umplut de multe raspunsuri, bucurii, atingeri de Sens. Cuprinsi de bucurie, freamat, intelepciune am multumit locului…. lasand viul calatoriei initiatice…sa aseze in noi si alte rosturi.