In jurul varstei de 27 de ani aflandu-ma intr-un castel din Toscana mi-am promis ca si gratis daca as primi o astfel de locuinta nu o voi accepta.

 Dragut spatiul insa plin de prezente nu tocmai binevoitoare.

 Mai tarziu la 9 ani distanta, am ajuns intr-un Castel din tara Hategului si mare mi-a fost uimirea sa recunosc in clarul sufletului, langa noi, pe proprietarii castelului trecuti dincolo de val. Ne insoteaua peste tot, la masa, in camere, in gradina ca niste fuioare de culoare maro.

 I-am intrebat ce pot face pentru ei si mi-au raspuns tanguindu-se: sa le deschid culoarul si sa vorbesc cu administratorul castelului sa le faca pomeniile, milosteniile etc.

Unul dintre ei murise intr-un sant dupa ce castelul ii fusese luat cu forta.

Ramasesera acolo suparati, bantuind spatiul.

Insa deja trecuse multa vreme si tanjeau sa se ridice. Ceea ce am putut spune a  fost doar atat: eu nu am ridicat in aceasta viata la lumina spirite ratacite. Insa in timp ce emiteam ingerii mei le deschisesera culoarul si ei se ridicau cu mare bucurie.

M-am dus si am vorbit cu administratorul si doamna, un spiritut deloc tanar, a recunoscut ca a simttit tot timpul prezente insa nu stia ce sa faca..

Castelul era legat cu multe legaturi, nimic nu mergea, administratorii se certau tot timpul, miasme si zgomote stranii invadau povestea. In arealul lui mai bantuiau si alte spirite.

Desi intalnirea mea cu acel Castel  s-a incheiat frumos si in clarul sufletului proprietarii lui imi apar de multe ori, luminosi, calzi, radiosi ceea ce simt in legatura cu cei trecuti dincolo este sa nu ii deranjez.

 Inainte de moartea tatalui meu cu doar o saptamana, un culoar alb s-a deschis, ingerii mei desenau o bolta iar ghizii lui,doi, mergeau astfel: unul in spate iar altul in stanga oblojindu-i fiecare pas. Culoarul se deschisese si taticul me urma sa porneasca….

 Dupa mortea lui, la cateva zile ne-am retras si fara sa cautam prea mult am ales o mica pensiune intr-un castel renovat unde inca din prima noapte, o doamna indurerata cu fiica ei de 9 ani ne-a vizitat in timpul visului, cerand ajutor.

 I-am deschis culoarul si apoi i-am rasfoit povestea:

 Sotul ei avea o metresa care locuia intr-un castel asemanator construit de el si ea stia si fusese si furioasa si indurerata pe sotul care o insela. Dupa moartea ei a ramas acolo……cumva asteptand acel sot  se intoarca la ea.

 Mi-am rasfoit Contractul Spiritual si mi-am amintit ca voi duce Acasa unele spirite ratacite iar pe cei apropiati ii voi calauzi cu ghizii mei in trecerea lor.

 Contemplati situatiile in care va aflati pastrand linistea. Veti simti ca dincolo de eveniment, totul are un rost iar prezenta voastra acolo nu este intamplatoare.

 Pansati cu iubire orice poveste si iubirea va va raspunde…..