Sarbatorit inca de pe vreme dacilor, solstitiul de vara (21 iunie) a fost dintotdeauna considerat un moment magic, prielnic intamplarilor minunate, benefic iubirii, sanatatii, schimbarilor favorabile de destin. Aceasta zi marcheaza inceputul verii astronomice din an. Soarele, astrul venerat de la inceputurile omenirii a fost de-a lungul veacurilor adorat, temut, respectat, considerat zeitate si privit ca o binecuvantare fara de care viata pe pamant nu ar fi posibila. Cea mai lunga zi a anului, cel mai lung amurg, cea mai scurta noapte au avut mereu parte de celebrari speciale, toate legate de soare si de foc.

De asemenea solstitiul de vara marcheaza momentul in care oamenii sarbatoresc lumina divina ce se manifesta atat in ei insisi cat si pretutindeni in jurul lor.

Procesul de inaintare pe bolta cereasca a Tatalui Soare, pe parcursul anului este asociat cu drumul pe care omul il parcurge de-a lungul vietii catre iluminare iar solstitiul de vara reprezinta apogeul acestei calatorii deoarece in aceasta zi, Soarele poposeste mai mult timp pe bolta cereasca. Multe dintre popoarele indigene au asociat solstitiul de vara cu triumful luminii
launtrice asupra umbrei si cu bucuria intregirii in unime deoarece acesta este momentul contopirii Fiului cu Mama Divina si cu Tatal Divin, contopire ce da nastere constiintei supreme unimice, acelei lumini interioare care este completa, puternica si plina de intelepciune drept urmare, solstitiul de vara este considerat de stabunii indigeni drept o poarta a inaltarii din lumea aceasta in lumea spiritului.

Cu bucurie, iubire si recunostinta, alaturi de stabunii ce au pasit in afara timpului, va invit sa ne bucuram impreuna de aceasta poarta pe care Tatal Soare ne-o deschide.

Vom face acest lucru printr-o ceremonie samanica ancestrala pe care samanii Laika au pastrat- o cu sfintenie de-a lungul timpului si care poarta numele de Despacho (Haywacuy in limba quechua).
Samanii Laika din Anzii Peruani, urmasi ai vechilor incasi, vorbesc despre cearea lumii prin visare, prin acea visare lucida in care suntem constienti ca impreuna cu Divinitatea suntem co- creatorii propriei noastre realitati.

Ei impart subconstientul colectiv al omenirii, in trei parţi:
Lumea de Jos – subconstientul, taramul sufletului, locul unde se pastreaza arhivele intregii istorii a rasei umane, Lumea de Mijloc – constientul, lumea in care traim, in care muncim si in care ne crestem familiile si Lumea de Sus – supraconstientul, domeniul nevazut al destinului şi al spiritului nostru.Prin crearea unui Despacho nu numai ca este restabilit echilibrul si armonia intre cele Trei Lumi ci se onoreaza intreaga creatie – Pachamama, Mama Pamant, si Apus, spiritele muntilor, ale raurilor si lacurilor, toate marile spirite ale naturii precum si spiritele locurilor in care ne-am nascut sau al caselor in care traim si muncim in prezent. Aducand echilibrul intre aceste Trei Lumi, energiile vor putea circula liber aducand astfel vindecare, armonie si abundenta in vietile noastre.

Tinand cont de toate aceste momente unice in an va invit alaturi de mine, ca impreuna, sa onoram atat schimbarile care au avut loc in vietile noastre cat si noile drumuri, proiecte, calatorii spirituale ce ni se deschid, solstitiul de vara reprezentand un moment propice pentru a cere Divinitatii sa binecuvanteze si sa faca sa rodeasca toate chemarile sufletului nostru si de asemenea, sa aseze in noi toate acele daruri ceresti care sa ne sustina pe drumul nostru.

Programul serii:

Curatarea energetica a participantilor prin fumigatie
Deschidere Spatiului Sacru Despacho – ceremonia de echilibrare si armonizare a tuturor energiilor
Facilitator:
Izabel Procsi – Purtator de Mesa in traditia Laika, tutor al Ritualurilor Munay Ki, terapeut
certificat in Medicina Energetica a samanilor incasi Q’ero, terapeut esente florale samanice
peruane „Curanderita”, investita ca si Ajq’in Maya (saman Maya) in Patzun, Guatemala de catre Tata Juan Gomez Yool.

Unde?
Sediul Frecventa Om, str. Vasile Stroescu nr 14, Bucuresti, (zona Foisorul de Foc)
Cand?
Vineri, 21 iunie 2019, Ora 18.30
Cat?
Schimbul energetic va fi sub forma de donatie iar banii primiti vor fi daruiti mai departe ca si sustinere a unor copilasi ce au nevoie de noi.

Inscrieri:  frecventaom@gmail.com
izapro@yahoo.com